Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Signalhaugen - toppen av Randaberg

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Kjørte gjennom boligfeltet og parkerte ved siden av noen drivhus siden det var søndag og ingen aktivitet der. Fulgte traktor/bilvei rundt drivhuset og gikk rundt et gjerde for å komme til toppunktet. En veldig kort og enkel tur uten så mye som en stein på toppen. Den hittil "stusseligste" kommunetoppen!

Map    

Dyrafjellet - toppen av Karmøy

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

En hyggelig og blid dame i huset like ved stistart lot oss parkere foran huset og vi fulgte det som heter stitråkk fra øst. En svært kort og enkelt Rogalandstur. Ingen merking men tydelig sti å følge helt til topps. Fint utsikt fra toppen.

Map    

Mot stovegolvet, en kort tur fra Heio

Date:
29.08.2021
Distance:
1.9km
Map    

Boknafjellet - toppen av Bokn

Date:
27.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

På vei til Stord ble det tid til en topp som ligger like ved Europaveien. En veldig kort og grei tur. Parkerte foran bommen og fulgte veien til topps. Tok litt bilder og beundret utsikten og gikk ned igjen. Flott utsikt på toppen!

Map    

Øst for Høgsteinsheia - toppen av Arendal

Date:
14.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.0km

Etter en fin tur til Gjerstads høyeste punkt kjørte vi videre langs E18 mot Grimstad, tok inn på vei nr. 404 mot Grimstad og fulgte denne ca 11 km til vi tok av til venstre på Hørteveien. Fulgte denne til Hørte parkeringslomme. En veldig grei grunneier lot oss få lov til å kjøre til endes på bomveien så vi slapp å gå/sykle de drøye 5 kilometerne tur/retur på denne veien. Veldig glad for det, ellers hadde vi nok ikke rukket denne turen i dag. Det ble litt sent før vi fikk startet og det var allerede begynt å mørke litt da vi kom tilbake til bilen. Vi fulgte som flere har beskrevet her, en gjengrodd traktorvei så langt det lot seg gjøre, deretter tok vi av til høyre inn i overgrodd, forferdelig høyt kratt og brøyta oss vei til vi fant det skaret vi hadde peila oss ut å >>>

Map    

Øst for Solhomfjell - toppen av Gjerstad

Date:
14.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Kjørte til Heilandsvatnet parkering og fulgte sti og merking mot Solhomfjell via Marishei. Fulgte merket løype nesten til toppunktet for Gjerstad, måtte bare ta stien et kort stykke. Varden som stemmer med kartet for toppunktet for Gjerstad er veldig liten og beskjeden. En varde noen meter fra er større og har band med norske farger. Denne ligger også tydelig høyere i terrenget men iflg. kartet ligger denne varden i Nissedal kommune så litt usikkert hvorfor denne varden står der og hvorfor den er merket med flaggfarger. Vi snudde og gikk tilbake og fulgte da merking mot Heilandsvatnet via Maristjenn. Veldig fin tur i lettgått terreng. Flere fine bademuligheter underveis. God og tydelig sti og blå-merking hele veien i tillegg til skilt i stikryssene. En av de beste Agderturene.

Map    

Hagakullen og Geiskeli

Date:
07.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Testet rundløypa fra Nordli til Hagakullen via Geiskelid. Det blåste friskt på toppen av Hagakullen idag!

Map    

Korpenuten

Date:
06.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.7km

Flott tur i Setesdalsterrenget! Startet fra bommen inn til hyttefeltet på Nylund. Her går det t-merka sti helt fram til det er ca 1,3 km igjen til toppen. Fra enden på stien må man bare gå ut i terrenget og finne en vei til toppen. Det er delvis og spredt vardet og hvis man klarer å følge vardene er nok dette greieste veien til topps. Vi hadde både lange matpauser i finværet, badepause og spiste/plukket litt molter underveis. Veldig fine kulper å bade i flere steder underveis. Glemte å stoppe sporingen da vi kom ned på parkeringsplassen igjen, så avstand og sporing tilbake ble ikke stoppet før vi var tilbake på hytta. Turen var dermed ca 1,7 km kortere enn det som vises.

Map    

Kvannfjølli - toppen av Tokke

Date:
02.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
29.5km

Flott og lang tur til Kvannfjølli! Startet fra hytta på Nordli og gikk til topps i hyttefeltet. Ved badeplassen fulgte vi løypa mot Hagakullen opp på skogsveien til Auersvatn. Gikk til endes opp Auersvatn-veien og gikk så ned mot hytta Jøssingbu og gikk over broa som er lagt over bekken/elva. Gikk oppover til vi traff på DNT-løypa mellom Berdalsbu og Tjørnbrotbu. Fulgte løypa til Tjørnbrotbu, deretter videre på t-merka løype mot Byrte. Tok av fra løypa etterhvert og fant toppen. Vår løype opp ble nok litt lengre enn nødvendig men vi slapp å gå i steinura. Bratt men behagelig skogsbunn og greit terreng å gå i. Ned igjen prøvde vi å gå en kortere rute, men her var det steinur og tungt å gå. Vi brukte nok lengre tid ned enn opp på akkurat denne delen av løypa. En flott >>>

Map