Archive - Date

Collected lists

Varden i Frogn.

Date:
21.05.2020
Distance:
9.7km

Rutebåt fra Drøbak fra Sundbrygga til Oscarsborg. På båten avtalte vi videre tur over til Ormeleina brygge på Håøya. Herfra fin vei som slynger seg i sikksakk oppover lia. Fin utsikt underveis. Og noen stopp ved kanonstillinger og annet som er igjen av forsvarsbygg fra krigen. Fin sti videre. Men, gikk først forbi toppen. Følg heller stien som vi gikk nedover på sørsida fra toppen. Et idyllisk sted og en flott tur i finvær idag.

Map    

Trollevassnibba

Date:
12.04.2020
Distance:
4.9km

Parkerte på god p-plass på nordsida. Her var det skiltet til Trollevassnibba. Brei sti, men gjørmete idag. Regn og mye vind på toppen. Hadde planlagt å gå til Lammanuten også, men fristet ikke i det dårlige været. Så vi drar nå hjem til Skien via Sørlandet.

Map    

Eldsfjellet, Meland

Date:
09.04.2020
Distance:
2.6km

Det var fullt på alle parkeringslommer idag. Det er Skjærtorsdag og mange vil ut på tur i disse koronatider. Velbrukt sti opp til toppen. Flott utsikt.

Map    

Morkefjellet, Radøy

Date:
09.04.2020
Distance:
1.9km

Vi gikk opp fra øst. Her er det bratt opp til toppen. Tror kanskje det er lurere å gå fra nord eller vest. Flere andre kom til toppen fra andre steder. Ser at det ikke er så bratt derfra. Det var riktignok en fin kulturvei det første stykket. Så blei det bratt og myrete. På toppen er det en stor varde og en gapahuk med bord og benker. Fin utsikt.

Map    

Fedjebjørnen, Fedje

Date:
08.04.2020
Distance:
0.6km

Små parkeringslommer i nærheten av stistart. Umerket sti til toppen. Bare en liten svipptur dette. Bløtt i terrenget. Fint landskap og god utsikt.

Map     2 comments

Litlåsfjellet, Austrheim

Date:
08.04.2020

Kort tur på vei til toppen.

Map    

Blomøyknuten, Øygarden

Date:
07.04.2020
Distance:
0.8km

Kort tur. Klatret først opp lia mellom to hus. Føltes litt for privat og gå her. Fant en sti på veien ned igjen. Stor parkeringsplass.

Map    

Liatårnet, Fjell

Date:
07.04.2020
Distance:
5.1km

Stor parkeringsplass. Gikk på asfaltvei et stykke oppover. Så bratt oppover på sti til toppen. Utsikt mye av veien fordi det nesten ikke er trær her. Flott panoramautsikt på toppen.

Map    

Førdesveten, Sund

Date:
07.04.2020
Distance:
5.0km

Parkerte ved skolen. God sti i fint terreng. Fin utsikt oppover. Her var det mulig å gå tørrskodd over myrene. Det var lagt ut planker og steiner.

Map    

Kolbeinsvarden

Date:
07.04.2020
Distance:
2.8km

Velbrukt sti. Noe gjørmete og mye røtter enkelte steder. Men noen mannfolk var igang med å legge nye bruer og trapper. Stien gikk gjennom noe skog. Fin utsikt på toppen.

Map