Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hanglefjellet

Date:
19.04.2024
Distance:
12.7km

Parkerte på ca. høyeste punkt på veien i grøftekanten. Her var det greit å stå, ihvertfall nå på vinteren med tele i bakken. Herfra var det fint å renne ned bakken fra veien. Vi tok sikte mot kløfta mellom vannene hvor mange går opp på sommeren. Det så veldig bratt ut og potensielt rasfarlig. Tok ikke sjansen på det. Gikk videre langs fjellveggen mot vest og siktet oss inn på neste kløft. Her tok vi fram trugene og satte skia igjen. Fint å gå opp her og runde på vestsida av høyde 478. Det er en stor skavl rett fram her, men det gikk bra å gå til høyre helt til vi fant en plass å gå opp. Videre mot toppen er det ganske flatt. Siste bakken opp var litt bratt. Tok av trugene og gikk på beina rett opp til toppen. Morsom form på Varden som så ut som en sopp. Idag gikk >>>

Map    

Midthaugen

Date:
18.04.2024
Duration:
9:00h
Distance:
31.8km

Parkerte ved hovedveien. Gikk inn veien mot vannverket. Så fulgte vi skuterspor opp den bratte lia gjennom bjørkeskogen. Her var det heldigvis så hardt underlag at vi tok av skia og gikk på beina opp. Uansett for bratt for skigåing. Skutersporene gikk helt opp til snaufjellet. Videre var det hvite vidder så langt en kan se. Perfekt for skigåing. Ingen utfordringer underveis med bratte bakker. Men, slake "bølger" opp og ned. Reingjerdet på toppen stakk så vidt opp av snøen, så ingen problemer med å passere det. På toppen var det mye snø, så vi så ikke noen markering på toppen. Så mange reinflokker på veien. Sporet mitt tullet igjen. Jeg fulgte sporet til Elementmannen og det var et godt valg. Speedy har sporet vårt. Reingjerdet som så vidt er synlig Under her er >>>

Map    

Savzavárri

Date:
16.04.2024
Distance:
25.0km

Parkerte i en liten lomme langs veien. Det var ennå mye snø, så det gikk greit å gå over myra i starten. Elvene nederst var gått litt opp, men fant greit noen snøbruer. Videre gjennom bjørkeskog. Så opp den bratteste stigningen opp til den første toppen. Her gikk vi lenger nord på veien hjem. Der var det slakere å renne ned. Vi traverserte opp bakken. Videre innover var det ganske flatt. Litt nedover før siste toppen. Gikk først bort til feil varde på en høyde lenger sør. Så ca 100 meter til bort til Varden som vi bare så toppen av. Steinhella som markerer kommunetoppen var så vidt synlig.

Map    

Gardevarri

Date:
13.04.2024
Duration:
5:00h
Distance:
17.0km

Ikke noen parkering som var brøytet her på vinteren. Vi kjørte inn til et hus, banket på og spurte om vi fikk stå i gårdsplassen hans. Han var meget hyggelig og lot oss få lov til det. Så trasket vi oppover skogen. Tett skog her, men tror vi fant sommerløypa hvor det er ryddet en farbar vei. Videre oppover gikk vi litt etter eget hue, litt til høyre for sommerløypa. Fint å gå her. Gikk over topp 479. Det er bedre å gå litt til venstre for denne. Ble litt lurt av en topp vi trudde vi skulle til. Men, den riktige toppen var mye lenger bak. Gikk fint å komme seg opp her, slak stigning opp. Nydelig vid utsikt.Nedover gikk fint. Akkurat passe behagelige rennebakker.

Map     3 comments

Duolbagaisa

Date:
12.04.2024
Distance:
48.0km

Idag ble det hundekjøring opp til kommunetoppen I Gamvik. Tana Husky stilte med tispann på parkeringen ved vannet Suolojavri. På forhånd kjørte de også opp spor med 2 skutere. Så bar det raskt innover. Brukte 3 timer inn og 2,5 time tilbake på tilsammen 48km. En måtte snørekjøre bak og en satt i pulken. Det var en opplevelse å sitte i pulken å suse innover. Litt anstrengende å stå bak, særlig i nedoverbakker hvor en måtte bremse endel. Vi byttet derfor ca. hver halvtime. Har desverre ikke noe spor, fordi det ikke funket av en eller annen grunn. Men, "Speedy" laget spor av turen.

Map     1 comment

Grythaugen

Date:
09.04.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
15:00h
Distance:
33.0km

Vi startet klokka 5 fra Bjørnskardhytta for å være sikker på å nå til parkeringen ved Komagvær før det ble mørkt. Gikk fra hytta, gjennom Bjørnskaret. Her smalnet skaret etterhvert med en åpen elv i bunnen. Tok derfor opp til venstre på Sørsida av fjellet. Det var greit å gå herfra opp til Grythaugen. Utfordring med tett tåke (så ingenting) så måtte navigere med GPS og kart. Etterhvert klarnet det heldigvis opp når vi skulle ned fra fjellet. Gikk langt til høyre i en bue nedover, fordi landskapet her er fult av elvedaler som er umulig å forsere på vinteren pga bratte overheng av snøskavler. Vi kom etterhvert ned til sommerveien. Her var det skuterspor ned til hovedveien. Gps-sporet mitt gikk helt i ball, så det ble bare rette streker. Med oppakking i pulk og litt dyp >>>

Map    

Skipskjølen

Date:
07.04.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
29.6km

Startet dagen fra Bjørnskardhytta hvor vi overnattet. Sklei herfra ned mot elva og opp på en tunge midt i elva. Dette er den beste veien mot toppen. Det er svært vanskelig å forsere elvekantene på andre steder om vinteren pga skavler i overheng langs elva. Herfra er det enkelt å gå oppover med slak stigning. Kom etterhvert opp til hytta Ragnarrokk. Den er stengt og eies av Båtsfjord røde kors. Jeg skuffet meg benkeplass på utedoen og spiste niste. Videre fin slak stigning opp fra nordsida av Skipskjølen. Fikk en fin nedkjøring i egne spor. Sporet mitt opp blei greit bortsett fra litt sikksakkgåing på grunn av navigering i tett tåke. Se bort fra den rette streken som kom med fra toppen til hytta.

Map    

Bjørnskardhytta

Date:
05.04.2024
Distance:
31.9km

Parkerte ved veien før Komagvær. Her fulgte vi skuterspor inn til enden av sommerveien. Jeg hadde på forhånd tegnet et spor som så greit ut. Fikk etterhvert trøbbel med å forsere dype elveløp. Måtte derfor gå litt omvei enkelte plasser. Skulle nok fulgt elvebunnen noe mer. På grunn av dette blei klokka 2 på natta før vi kom fram til hytta. Brukte lommelykt og nordlyset lyste opp de siste timene.

Map    

Gáranasčohkka

Date:
04.04.2024
Distance:
15.0km

Parkerte ved sandtak på veien mot Bugøynes. Her er det merket sommersti med store jernstenger. Disse går helt opp til toppen. Vi fulgte også skuterløyper som er lettere å gå i på vinteren. På vei ned sviktet sporet mitt. Da fulgte vi flere skuterløyper siste biten ned mot vann 152. Det var ganske kupert terreng. Flott vær i dag. Litt lite snø nederst. Kom seint igang, fordi vi også fløy fra Gardemoen i dag.

Map    

Grønlivarden

Date:
19.03.2024
Distance:
10.9km

Map