Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Araseto, Utsira

Date:
21.07.2021
Distance:
2.0km

Tok ferga ut til Utsira fra Haugesund kl.11. Ferga tar 70 minutter over til Nordevågen på Utsira. Her var det mange turister som gikk i land. Vi syklet opp til de hvite bygningene nedenfor fyret. Herfra er det ca. 100 meter å gå til toppen. Hadde 2,5 time før ferga gikk tilbake kl. 14.45. Spiste medbrakt lunsj ved fyret. Her var det også en kafé. Syklet videre til Sørevågen og Jokerbutikken som ligger idyllisk til ved havna. Her er det også fin sandstrand og badeplass. Det er kafé på Jokerbutikken også. Vi koste oss med is og kaffe i solveggen der før vi syklet tilbake over øya igjen. En koselig dag på ei idyllisk øy! Toppen, rett bortenfor fyret. Bildet tatt på sørsiden, Sørevågen.

Map    

Bjørndalsnuten

Date:
20.07.2021
Distance:
20.3km

Fulgte rødmerka sti og skilt til Bjørndalsnuten hele veien til toppen. Store deler av turen går i skogs- og myrterreng. Idag var det glatt på berg og steiner fordi det regnet. Og ganske bløtt. Kom fram til den røde lille hytta før oppstigningen starter, Dyrali. Spiste lunsj utenfor hytta. Så fulgte vi stien videre over bekken og opp lia. Fint å følge den oppover. Lettgått og høydemetrene går fort unna. Etterhvert slakere innover dalen på fine grønne bakker. Greit å følge rødmerking her. Innerst i dalen er det steinrøys. Men, stien går greit forbi ura oppover mot høyre, og svinger så mot venstre og videre slakt oppover til toppen. Anbefaler derfor å følge stien oppover til toppen, selv om det sikkert er litt lenger. På toppen gikk vi en liten sløyfe får å få med >>>

Map    

Stora Blåfjell

Date:
19.07.2021
Distance:
15.4km

Kjørte innover annleggsveien mot Blåsjø. Parkerte ved en stor demning. Her er det bom. Vi syklet over den lange demningen og videre innover gruslagt annleggsvei. Etter 3,5 km stopper veien. Her er det en ny liten demning som det er fint å gå over. Videre er det små varder som er greie å følge. Ikke sti, men fine grønne renner å gå i. Stort sett lettgått til toppen. Veldig flott område med nydelig natur. [image:BeHe_20210719_60f59365a1a0b.jpg|large|framed|center]]

Map    

Heimdalshøe

Date:
04.07.2021
Distance:
12.7km

Parkerte på parkeringslomme i nærheten av stistart. Fulgte stien som går opp til vannet på 1308 moh. Derfra i lettgått terreng oppover. Litt steinrøys lenger opp. Allikevel en god del gressrenner som er fine å gå på opp til toppen. På turen hadde vi fint vær til nesten på toppen. Så kom en skikkelig regn og haglskur på toppen. Hørte også torden ikke så langt unna. Oppholdet på toppen varte lenge nok til å ta et bilde. Så var det best og komme seg i sikkerhet lenger ned. Regnet varte en stund, men så blei det fint igjen på slutten. Mange fine blomster å se på turen og en lemen.

Map    

Rondslottet, Vinjeronden og Storronden

Date:
03.07.2021
Distance:
25.9km

Startet turen fra Spranget parkering. Syklet 6 km innover, og startet å gå litt før Rondvassbu. Grei stigning oppover mot ryggen der det går videre bratt oppover ura til Vinjeronden. Derfra får en øye på Rondslottet. Så må en gå ned i en kløft før oppstigning mot Rondslottet. Mye ur hele veien, men tydelig sti. Nydelig utsikt på toppen. Så samme veien tilbake over Vinjeronden og videre ned på ryggen mellom Vinjeronden og Storronden. Her ser det fryktelig bratt ut å gå opp mot Storronden. Men, det gikk bedre enn forventa. Mye ur her og ingen tydelig sti. Allikevel greit å finne ut hvor en skal gå. Tror nok det er lettere å gå opp her enn ned. Fra toppen er det merket sti nedover ryggen. Med utslitte bein etter en lang dag syklet vi tilbake til bilen. Her er det også mulig >>>

Map    

Rensfjellet og Kråkfjellet

Date:
18.06.2021
Distance:
21.5km

Dro avgårde i regnvær på merket sti 1 km til skilt hvor det står kråkfjellet. Videre herfra var det svært vanskelig å finne noen sti, selv om det hang Orange skilt i trærne. Mange av disse fant vi på bakken. Etterhvert ga vi opp å følge merkene. Fulgte sporet til 500 fjell. Gps'en gikk i snurr, så det var vanskelig å følge sporet hans. Det var svært bløtt og mange myrer opp til Kråkfjellet. Så bar det det videre mot Rensfjellet i et terreng som minnet om berg og dalbane. Mye kratt og myr her også før vi etterhvert kom over tregrensa. Hadde den store varden i sikte og gikk mot den. Etter å ha tatt bilde der så jeg på GPSen at toppen var 100 meter lenger vekk i en annen kommune. Derfor litt spor hit og dit. Så var det heldigvis sti fra Rensfjellet tilbake til parkeringa. >>>

Map    

Storviglen

Date:
17.06.2021
Distance:
39.8km

Parkerte like før bommen på nordsida av innsjøen Feragen. Derfra syklet vi på grusvei inn til Ljøsnåvollen seter. Derfra går det rødmerket sti innover. Det siste stykket mot toppen er det ikke sti. Her er det ganske steinete men vi fant noen gressrenner å gå på innimellom ura. Grei stigning. På vei ned fant vi en lang snøfonn. Da gikk det unna nedover mot stien igjen. Totalt ble det 25km med sykling og 15km gåing. Halvparten av oss synes det var fristende med et kaldt bad i Feragen.

Map    

Forollhogna

Date:
16.06.2021
Duration:
4:00h
Distance:
14.0km

Etter en natt i bobil på parkeringsplassen dro vi avgårde i fint vær. En veldig lettgått sti uten steiner i flatt terreng innover 5,7 km. Ser klumpen av et fjell hele tiden. Så ganske mye stigning opp mot toppen. Et par snøfonner var greie å gå over. Ellers bart og tørr sti. Nydelig utsikt på toppen. Ser helt til Rondane med Storsølenkletten i det fjerne.

Map    

Midtre Sølen

Date:
15.06.2021
Distance:
22.0km

Startet fra stor parkeringsplass etter en natt i bobil. Det er som mange har skrevet langt å gå innover før en starter på oppstigningen mot toppen. Brei sti og noe steinete. Men, tørt selv om det er i midten av juni. Vi valgte stien innover lengst mot vest. Her måtte vi gå ned noen høydemeter mot Skardstjønna. Ved å velge stien lenger mot øst slipper en det. Men vet ikke hvordan den er å gå på. Fint område ved det lille vannet. Så begynner steinrøysa videre oppover fjellsida. Allikevel fint å følge stien videre helt til topps. På toppen er det svært luftig med stupbratt fjellside noen hundre meter rett ned bak varden. Blåste friskt idag, så tryggest å holde noen meter fra kanten.

Map    

Elgåhågna

Date:
14.06.2021
Distance:
11.1km

Turen starter ved bomvei. Først er det ca.1 km på grusvei. Rødmerket sti videre helt til toppen. Lettgått tur. Vi så mange reinsdyr på vei oppover det første stykket. En flokk med 40 dyr. Så kanskje 100 dyr tilsammen. De hadde kalver, så vi sto helt stille på stien å betraktet dem. De var ikke så redde når vi gikk seint forbi. Idag var det utsikt over Femunden. Men, tåke helt på toppen. Dro tidlig avgårde, fordi vi visste at regnet skulle komme seinere på dagen. Det begynte akkurat å regne da vi var nede ved bilen igjen. Pøsregn resten av dagen.

Map