Archive - Date

Collected lists

Lushaugen, Gran

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:00h
Distance:
10.0km

Parkerte på Lygna p-plass. Herfra går det flotte preparerte løyper helt til toppen av Lushaugen. Fulgte løypene inn til Lushaugenhytta. Her er det servering i helgene på vinteren. Rett nedenfor hytta går skiløypa bratt oppover til toppen. Vi valgte truger det siste stykket. Utsiktstårn på toppen.

Map    

Lauvhøgda, vestre Toten

Date:
19.01.2020
Distance:
4.9km

Her parkerte vi litt lenger ned enn planlagt fordi veien var glatt. Fulgte veien helt til toppen. Greit å ha brodder på i dag. Utsiktstårn på toppen.

Map    

Ringsrudåsen, Gjøvik

Date:
18.01.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
10.9km

Skitur og trugetur. Går preparerte løyper store deler av strekningen. Idag var det kommet mye nysnø, så vi fulgte veien på ski. Siste stykket gikk vi i løypetraseen. Den siste kilometeren var utenom løype. Her skiftet vi til truger pga mye snø. På tilbakeveien var noen av løypene kjørt opp. Flott utsikt på toppen. Gjøvik sin kommunetopp ligger litt nedi lia.

Map    

Bislingflaka og Svarttjernhøgda

Date:
17.01.2020
Duration:
6:00h
Distance:
21.5km

Vi kjørte inn fra Olum. Parkerte nord for vannet Ølja. Gikk først sørover og vest for Ølja på oppkjørte løyper. Så byttet vi til truger og gikk oppover sommerstien som var blåmerka. Gikk fint selv om det var råtten snø. Ganske bratt her, så ski her ville vært vanskelig. Fikk dessverre ikke laga spor her. Så gikk vi tilbake til bilen, skiftet og spiste lunsj. Så blei det en fin rundtur til Bislingen på preparerte løyper hele veien.

Map    

Hornkjølberget, Eidskog

Date:
08.11.2019
Distance:
1.9km

Det ble mørkt kl. 16.30. Dermed måtte vi finne fram hodelyktene. Litt spennende også og gå i mørket. Snøfnugg glitret i lyset av lyktene. Kom et par cm. nysnø idag. Dette blei femte kommunetopp idag.

Map    

Granberget, Sør-Odal

Date:
08.11.2019
Distance:
16.2km

Parkerte på stor p plass. Her var det forbudt skilt videre. Tok syklene fram og syklet nesten til toppen. Ca. 50 meter å gå til toppen. Tror kanskje berget 10 meter bortenfor postkassa er høyeste punkt.

Map    

Rafjellet, Kongsberg

Date:
08.11.2019
Distance:
3.3km

Lettgått tur på fin sti til topps. Tårn på toppen. Står skilt til Rafjellet ved parkering. Kjørte gjennom en åpen bom noen km lenger nede. Vet ikke om den bruker å være åpen.

Map    

Kaktjernsberget, Grue

Date:
08.11.2019
Distance:
14.2km

Sykkeletappe nesten hele veien. Syklet 13,5 km og gikk ca. 500 meter. Ikke sti mot toppen, men greit å gå. I alle fall nå som det er frost i bakken. Gikk først litt forbi flagget. Men, fant det greit. Det norske flagget hang i et tre ved en stor stein.

Map    

Elgklinten, Åsnes

Date:
08.11.2019
Distance:
6.2km

Med hodelykter syklet vi innover skogsveien. Det var ennå bekmørkt klokka 7. Syklet helt inn til grensegata. Derfra fin sti opp grensegata til toppen. Svensk grensemarkering. Toppen er markert på kartet som 50 meter lenger vest på en liten topp. Ingen markering i terrenget her. Ble lyst når vi sto på toppen. Nå rekker vi akkurat frokost på Finskogen kro og motell der vi overnatta. Google førte oss inn på feil startsted. Er mulig å kjøre lenger på en annen vei. Stoppet sporet mitt på den riktige parkeringsplassen på vei ned.

Map    

Barlindåsen, Rælingen

Date:
27.10.2019
Distance:
7.9km

Parkerte ved Marikollen P. Fulgte veien forbi bommen oppover. Brei sti oppover. Var noe steinete og endel røtter. Også ganske bløtt så seint i oktober. Gikk en rundløype. Først over høyden via Ramsslottet og videre til kommunetoppen. Tilbake gikk vi en annen vei. Det var mye nedover, og måtte derfor opp igjen før vi kom tilbake til stien der vi gikk opp. Denne veien er nok nesten 1km kortere. Men, den over høyda er finere. Ingen utsikt på Barlindåsen. Finere på Ramsslottet.

Map