Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Lysekammen

Date:
01.08.2022
Distance:
20.0km

Vi kjørte oppover Nilsebuveien og var spent på hvor langt vi kunne kjøre. Kom ganske fort til skilt med innkjøring forbudt og advarsel om å kjøre videre gjennom bom. Vi måtte derfor gå oppover veien ca.1 km. Her tok vi av på sti mot Nilsebu. Det var en grei sti, delvis rødmerket på høyre side av elva. Den krysser over på solid bru lenger opp, og fortsetter videre opp til veien igjen etter tunnelen. Så gikk vi på veien igjen ca. 1 km til. Så oppover den bratte lia. Her kom vi etterhvert inn på en lite synlig sti.Litt lenger opp var det greit å krysse elva og gå på høyre side. Videre oppover ingen synlig sti på grunn av mye bregner og vegetasjon og huller i bakken som dermed var vanskelig å se. Lenger opp blir det etterhvert lettgått terreng med grassbakker og svaberg >>>

Map    

Strålaus

Date:
31.07.2022
Distance:
11.8km

Parkerte rett før bom. Fulgte veien inn til demningen. Deretter fin sti til DNT-hytta i enden av vannet. Så videre langs stien et stykke oppover lia, før vi tok av fra den og fant en grei vei videre på gressbakker opp til toppen. Tåke, regn og sol om hverandre på turen idag. Så utsikten gikk vi glipp av.

Map    

Blåskjerdingen, Haram

Date:
22.07.2022
Distance:
9.0km

Grei parkering ved veien. Rødmerket sti først på skogsvei, så et litt myrete parti gjennom litt småskog. Lenger opp var det litt steinur. Her lønner det seg å følge de røde F-ene for å unngå steinrøysa. En stor varde på søre toppen der de fleste snur. Men, vi skulle på toppen litt lenger bort. Her bar det først nedover ei bratt li. Høydeskrekken slo inn allerede her. Det var tett tåke, så vi skimtet bare stup ned på hver side. Etter et lite søkk møtte vi en vegg som så helt umulig ut å komme seg opp. Min litt mindre høyderedde mann gikk bort og undersøkte. Fant ut at det sikkert gikk greit likevel. Litt spennende klyving videre oppover til toppen. Gruet til nedturen men den gikk helt greit.

Map    

Harøyburet

Date:
21.07.2022
Distance:
1.2km

Valgte å gå opp korteste vei. Men, fulgte grusvei siste biten til toppen. Det går også flere grus-stier opp fra øst. Da kan man kjøre inn til Breidalen og gå derfra. Uansett en veldig kort tur. Svigermor på 83 klarte greit å komme seg opp her.

Map    

Ona fyr

Date:
21.07.2022
Distance:
0.3km

Vi reiste med ferge fra Finnøy brygge til Ona. Turen tar 35 minutter. Rakk en liten rusletur opp til fyret og innom et par keramikkverksteder før ferga gikk tilbake etter en time. Koselige hus og ei fin øy som er verdt et besøk. Seinere idag blir det også en tur til Harøyburet på Finnøy.

Map    

Kvannfjellet

Date:
19.07.2022
Distance:
8.4km

Parkerte på stor parkeringsplass før grind videre. Gikk ca.1 km på grusvei før stien gikk gjennom skog og myr noen hundre meter. Derfra var det nydelig terreng oppover og tørr sti. Fine lyng og gressbakker helt oppover til toppen. Slak stigning som gjorde at det var fint å gå selv med mange høydemetre. Mange sauer på beite som var veldig tamme og nysgjerrige. Flott utsikt hele veien idag med fint vær.

Map    

Snøtinden, Gjemnes/Eide

Date:
18.07.2022
Distance:
6.7km

Etter å ha vippset 50 kroner kjørte vi et stykke på grusvei til en liten parkeringsplass. Vi overnattet i bobilen før turen. Ved stistart er det en dårlig grind med et strømgjerde innafor. Det var ikke strøm i det nå. Så fulgte vi fin sti gjennom skogen og over litt myrer. Fra vannet gikk stien opp til venstre i ei bratt skråning. Så videre opp gresskledd rygg til toppen. Bare avbrutt av et par steinurer. Men, alt i alt en lettgått sti tross endel stigning. Hele tiden oppover ses en topp som ikke er Snøtinden, men en fortopp. Selve toppen er bak denne. Flott utsikt. Nede igjen gikk vi litt til høyre og over ei gresslette for å unngå strømgjerde. Toppen på bildet skjuler den ordentlige toppen. Her dukker endelig Snøtinden opp rett frem.

Map    

Skåla, Molde

Date:
17.07.2022
Distance:
7.6km

Grusvei et stykke, vippset 50 kroner i bom. Stor parkering og skilt til Skåla. Tydelig sti til toppen. Først endel bløte partier opp mot vannet. Så har det også regnet mye de siste dagene. Endel steiner og røtter på stien. Etter vannet blei det etterhvert ganske bratt med litt klyving i steinur. Toppen var stor og flat. Flere varder på toppen. Men, firkanta varde er høyeste punkt. Fin utsikt.

Map    

Smisetnebba

Date:
16.07.2022
Distance:
17.0km

Parkerte på stor parkering på Røset. Her var det fin sti opp til mot Flånebba. Vi gikk ikke til toppen, men rundet rundt Nebbvatnet og over ei stor snøfonn. Fant en litt usynlig sti på andre siden av snøfonna. Den ledet etterhvert til en tydelig sti. Fulgte stien over ryggen mot Smisetnebba. Det var endel opp og ned over flere småtopper. Idag var det tåke og regn. Eggen var noen steder smal, men trygg å gå på. Her er det sikkert formidabel utsikt i sol. Vi så ingenting idag. Det var også sterk sidevind. Vi kom oss etterhvert opp på Smisetnebba. Valgte så å gå ned mot Smiset for å unngå vinden på tilbakeveien. Det var rødmerket sti nedover her. Litt nedenfor toppen gikk stien over ei svært bratt snøfonn. Vi torde ikke gå ned på den. I tåka så vi heller ikke hvor den >>>

Map    

Store Skagastølstind

Date:
30.06.2022
Duration:
11:30h

Tur til Storen med fører. Startet klokka fem. En perfekt dag for en tur i solskinn og lite vind. Langs det første vannet var det snø som var fin å gå på. Det samme etter Bandet på vei oppover. Så var det bart mot toppen. Fjellfører Jonas var flink til å sikre meg underveis, så følte ikke på høydeskrekk, noe jeg hadde trodd på forhånd. Men, krevende klatring for min del. Fantastisk tur. Her gjelder det å holde fokus.

Map     8 comments