Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storheia, Trondheim

Date:
21.05.2022
Distance:
9.5km

Her var det svær parkering. Stiene var breie og gruslagte 4 km innover, så god sti videre. Her er det jobbet mye med å få til drenering. Nå i slutten av mai er det fremdeles en god del snø. Pinne med flagg på toppen.

Map    

Sørvest for Storheia

Date:
20.05.2022
Distance:
3.7km

Det var en parkeringsplass nedenfor bommen. Ellers er det plasser 100 meter lenger nord. Gikk oppover forbi bommen på fin grusvei og etterhvert brei sti. Stort sett tørt bortsett fra et par små myrer. Fin utsikt på toppen.Nøyde oss med kommunetoppen i Frosta. Her var det stor varde. Toppen som er høyere ligger i Levanger ca. 100 meter lenger bort.

Map    

Hårskallen, Levanger

Date:
20.05.2022
Distance:
3.5km

Turen til Hårskallen er kort med mye stigning. Brei og fin sti. På grunn av mye snø måtte vi gå litt utenfor stien der det var brattest. Nydelig panoramautsikt på toppen.

Map    

Storknuken, Inderøy kommune

Date:
20.05.2022
Distance:
5.2km

Fra hovedveien tok vi av ved bom som sto åpen. Ingen advarsler her. Så inn på en brukbar grusvei til stor parkering innerst ved vannet. Herfra går det en gammel litt gjengrodd vei oppover lia. Her brukte jeg mye tid på å rydde litt skog. Så kanskje litt mer fremkommelig for nestemann. Var litt for ivrig med rydding, så gikk litt forbi stien opp til venstre. Sti videre til toppen. Idag var myrene svært blaute så vi gikk mye i sikksakk for å komme rundt. Fulgte KnutSverre sitt spor som nok går nøyaktig på stien, så anbefaler hans spor. Fint på toppen. Mye småskog vokser opp i skogsveien. Stor parkering.

Map    

Kjerringklumpen, Leksvik kommuneune

Date:
19.05.2022
Distance:
10.0km

Ble lurt av google på vei inn til parkeringsplassen. Kom inn på en svært humpete traktorvei. Ikke kjør opp ved Hindrum, men opp ved Seter der er det fin vei. Det er vanligvis fin sti hele veien til topps. Men endel snø nå. I kløfta før toppen var det en bratt snøfonn. Måtte da følge ryggen litt lenger oppover. Så sporet mitt er feil her i forhold til stien. På hjemvei gikk vi også en annen vei mer i høyden over fjellet. Var fint å gå her for å unngå snøfonnene. Midt i snøsmelting nå så måtte også vade over ei stri elv, som nok ikke er noe problem på sommeren. En flott tur i nydelig terreng og utsikt over fjorden. Ops, har vist fått med sporet helt til parkeringa for Storknuken. Mye vann i elva og skoa måtte av.

Map    

Ytre Skurvhatten, Rissa kommune

Date:
18.05.2022
Distance:
9.2km

Bomveien opp til parkering var vinterstengt. Måtte derfor traske oppover på truger. Blei en tung start på råtten snø. Ca. 1 meter igjen på veien. Gikk nedre sti på vei opp med noen snarveier over store snøfonner. Mye myr og bløtt nå. På vei tilbake gikk vi over fjellet. Likte denne stien bedre og der var det bart og tørt. Fin utsikt også fra denne stien. Fin utsiktstopp.

Map    

Seksortklumpen, Bjugn kommune

Date:
18.05.2022
Distance:
11.9km

Fin parkeringsplass og fin topp. Men, det i mellom var ingen opplevelse. Veldig bløt sti og mange myrer. Det blei mange runder utenfor stien. Heldigvis ikke myggsesong ennå! Angrer på at vi ikke valgte den tørre grusveien fra øst, som er bygd opp til vindmøllene. Det hadde nok gått fortere. Telte minst hundre møller fra toppen.

Map    

Osplikammen, Ørland

Date:
17.05.2022
Distance:
4.0km

Det ble en fin kveldstur, etter 2 lengre turer tidligere idag på selveste 17.mai. Fin solnedgang på toppen. Sti hele veien.

Map    

Hestgrovheia, Agdenes

Date:
17.05.2022
Distance:
11.3km

Kjørte innover med bobilen på en litt dårlig grusvei. 1,5 km før turstart var det ikke mulig å kjøre lenger p.g.a snø i veien. Fikk derfor en litt lengre tur. Fulgte traktorveien og stien stort sett videre. Men, på slutten over noen snøfonner mot toppen. Nydelig panoramautsikt der. Så fikk vi en telefon om at bobilen sperret veien. Så det blei en rask retur.

Map    

Omnfjellvarden, Orkdal

Date:
17.05.2022
Distance:
9.0km

Hurra for 17.mai og en aldeles nydelig tur i flott vær. Vi startet tidlig og dermed var det mulig å gå på skaren helt til topps. Fulgte derfor ikke stien verken opp eller ned. Veldig flott utsikt til alle kanter på toppen. En diger snøskavl på vei opp gjorde at vi måtte gå en liten omvei. Mye snø så seint på våren. Mange skigåere på vei opp idag.

Map     4 comments