Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nupseggi, kommunetopp Vinje

Date:
29.09.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.7km

Fin høsttur til Nupsegga. Dermed er alle kommunetoppene i Telemark i boks. Vindstille og litt sol idag. Lettgått først på sti så i terrenget. Blir litt mer utfordring etterhvert. Store steiner langs de øverste vannene. Klatring i ur mot toppen. Idag så vi store breflak som hadde revet seg løs og lå i det øverste vannet. Så ut som mye av breen har smeltet, fordi det lå mye morene igjen etter den.

Map    

Sæbyggjenuten, kommunetopp i Bykle

Date:
16.09.2019
Distance:
16.7km

Etter overnatting på Berdalsbu (1000moh) var dette et fint utgangspunkt for en tur til Sæbyggjenuten. Gikk oppover fra baksida av hytta og fulgte etterhvert elva oppover. Her var det delvis sti på venstre side av elva. Så videre gjennom Slækjeskardet. Over en høyde før vi kom ned mellom midtre og ytre Gjuvvatn. Her var elva stri etter mye nedbør. Fant etterhvert ut at det var greiest og vade over elva nærmest midtre Gjuvvatn. Så videre rundt neset ved vannet og videre oppover. Gikk opp på fjellryggen vest for vann 1267. Her var det sti og veldig lett å gå. Flott utsikt over ryggen her. Idag var det sterk vind og nesten umulig å stå oppreist på toppen. Søkte ly bak varden en kort stund før vi fortet oss ned igjen. Nysnø idag. Lettgått terreng

Map    

Ausheiene på langs med DNT hytter.

Date:
14.09.2019
Distance:
124.0km

Gikk Austheiene på langs. Turen startet fra Hovden. 12km til Tjørnbrottbu. Her var det fullt av folk på begge hyttene. Dette er Austheienes mest populære hytte. Resten av turen hadde vi alle hyttene for oss selv. Traff heller ingen andre folk de neste 8 dagene. Men, dette ble virkelig en fin tur i variert idyllisk natur og i skiftende vær. Neste dag var det kommet et hvitt dekke av snø. Ferden gikk videre ned fra 1300moh til Berdalsbu på 1000moh. Neste dag gikk vi opp på Sæbyggjenuten som er 1507moh og aust-agders høyeste topp. Berdalsbu er et godt utgangspunkt for turen som var ca. 16km tur retur. Frå Berdalsbu gikk turen videre sørover til Bjørnevasshytta. Fint høyfjellsterreng og 17km. Denne hytta er ubetjent. Neste dag startet med 5 km langs veien. Så opp en bratt skråning. >>>

Map    

Reinshornheii, Bygland

Date:
08.09.2019
Distance:
20.8km

Etter 4 kommunetopper lenger sør i Agder var det greit å avslutte dagen på Øyuvsbu. Startet derfra neste dag mot Reinshornheii. Det blei en varm seinhøstdag i strålende sol. Fulgte stien mot Gaukhei. På vei inn tok vi av fra stien for å gå en snarvei mot toppen. Tror heller det er lurt å gå der vi gikk ned. Da følges stien videre. Ved ei lita hytta renner det en bekk nedover en dal. På høyre side av bekken går det en fin sti innover. Følg denne helt til oppstigning mot Reinshornheii. Her er det ganske lett å gå videre oppover mot toppen. Panoramautsikt på toppen. Øyuvsbu ligger idyllisk til nede ved vannet Reinshorn i heii. Da er vi vel på riktig vei.

Map    

Havsåsknuten, Songdalen

Date:
07.09.2019
Distance:
0.6km

Kjørte til Espeland parkering. Stor parkeringsplass bak en rød garasje. Snakka med bonden som sa at alle kommunetoppsamlere er hjertelig velkomne til å bestige toppen hans. Nå blir dette den nye kommunetoppen til Kristiansand etter sammenslåing. Han hadde fått forespørsel fra kommunen om å gjøre den kjent for allmennheten. Det ville han ikke. Han går ofte opp dit for å nyte fred og stillhet. Men, han hadde sansen for kommunetoppsamlere! Vi gikk rett opp, bare 350 m til toppen på fin skogsvei.

Map    

Ørteknappknuten, Marnardal

Date:
07.09.2019
Distance:
3.4km

Supert med fin skogsvei og så rødmerket sti helt til topps. Her har det nok blitt gjort en skikkelig ryddejobb! Så ut som at greiner og trær var sagd vekk nylig. Så kan Marnardal også skryte av flott utsikt. Fryktet at det skulle bli endel bushing, så dette ble en skikkelig opptur!

Map    

Rubbeheia, Ivelamd

Date:
07.09.2019
Distance:
3.8km

Parkerte ved bommen opp til kvasshammarveien. Gikk på veien opp til Kvasshammaren. Åpen grusplass. Herfra videre opp berget på høyre side. Veien slutter og vi fortsatte i terrenget. Fulgte myrene innover. Forholdsvis lettgått videre til toppen. Tross mye regn i natt, så gikk det bra over myrene. Liten varde på toppen. Ikke så mye utsikt. Samme vei tilbake.

Map    

Storemyrknuten, Birkenes

Date:
07.09.2019
Duration:
2:00h
Distance:
6.2km

Parkerte ved veien ved innkjøring til Røyland gård. Her er det skilt til Storemyrknuten. Merket med rødt helt fram til toppen. Var ganske bløtt idag fordi det hadde regnet mye. Men fint vær på turen idag.Slak stigning og lettgått.

Map