Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Eidskremheia, Aukra

Date:
23.05.2021
Distance:
5.4km

Her går det oppover fra start. Selv om det er bratt slynger stien seg fint oppover i skogen. Lenger opp et myrområde. På vei oppover gikk vi den gamle stien opp i skogen utenom myra. Her er det ei hytte. Han som eier hytta har lagt om stien over et myrområde. Til slutt fint høyfjellsterreng å gå i. Fin utsikt på toppen.

Map    

Freikollen

Date:
22.05.2021
Distance:
5.1km

Parkerte på stor p-plass ved hovedveien. Gikk opp slalåmbakken. Lenger opp rett oppunder toppen, står det skilt til Freikampen om østsiden eller vestsiden. Her anbefales sterkt å gå vestsiden. Vi gikk øst opp. Det var veldig bratt, steinete og til tider skummelt. Gikk vestsiden ned. Det var en mye bedre og mindre bratt sti. Fin utsikt på toppen.

Map    

Meeknoken

Date:
22.05.2021
Distance:
7.4km

Fra parkeringsplassen gikk det vei et stykke oppover. Så på fin sti til toppen. Nydelig utsikt fra toppen. Ser Kristiansund i nord. Og Smøla med alle vindmøllene.

Map     2 comments

Opstadhornet

Date:
21.05.2021
Distance:
10.2km

En spektakulær topp! Fantastisk utsikt! Bratt opp siste biten mot toppen. Når en kommer opp over kanten ser en plutselig nedover stupet mot fjorden, og en hvit tanngard av Sunnmørsalper rett imot. Vid utsikt over havet på motsatt side. Fint vær og vindstille på toppen. En av de flotteste kommunetoppene hittil av de 209 toppene jeg har gått. Så denne anbefales i fint vær.

Map    

Frostatinden

Date:
20.05.2021
Distance:
8.0km

Kjørte opp til parkering ved Høgsætra. Det er bom 1,5 km lenger ned. Synes det var verdt 40 kroner og kjøre opp bakkene hit. Herfra følges fin gruset sti ca. 1 km. Videre på lettgått sti opp til toppen. Kommunetoppen er et stykke forbi den store varden. Fant ut at den var under snøen nå. Skumle snøheng lå igjen utover eggen vi gikk langs. Heldigvis var det bart innenfor. Vi så ingenting av utsikten idag. Tett tåke. Overnattet i bobil på parkeringen.

Map    

Storhornet

Date:
20.05.2021
Distance:
6.9km

Fin dag på Godøya. Startet fra stor parkeringsplass ved tunellen. Sti herfra og bratt oppover til toppen, men fin sti og nydelig utsikt hele veien. Flott panorama fra toppen. Litt tåke idag, men fikk glimtvis utsikt når tåka for forbi.

Map    

Vasstrandsegga SV, Ålesund gamle kommune

Date:
19.05.2021
Distance:
13.3km

Gikk denne turen fra sørsida sammen med en lokalkjent fetter. Det er litt lenger herfra, men veldig fin vei med slak stigning, og videre sti til toppen. Litt tåke på toppen, men fin utsikt på vei oppover. Var litt vanskelig å finne kommunetoppunktet som ikke var markert i terrenget. Men, det går en steinmur omtrent i kommunegrensa. Selve toppen av Vasstrandegga er litt lenger opp. Kommunetoppen til gamle Ålesund. Toppen av Vasstrandegga.

Map     2 comments

Vardane

Date:
18.05.2021
Distance:
11.6km

Stor parkering ved start. Gikk oppover lettgått grusvei halve veien til toppen. Veien stoppet ved Rollonhytta. Denne er tydeligvis et populært sted å gå til. Mange snudde her. Servering på hytta på søndager. Langs veien var det mange benker. Videre til toppen var det litt bløtt på stien, men ble finere å gå mot toppen. Noen snøfonner lå fremdeles igjen, 18.mai. Flott utsikt på veien oppover, men så ikke noe på toppen idag fordi det var tett tåke.

Map    

Blåtind og Kongsvollen

Date:
17.05.2021
Distance:
9.1km

Snø på vei opp til Blåtind. Panoramautsikt fra toppen av Blåtind. Varden på Blåtind. Blåtind i bakgrunnen sett fra Kongsvollen. Utsikt fra Kongsvollen.

Map    

Sollia

Date:
17.05.2021
Duration:
3:00h
Distance:
8.4km

Kjørte opp fra Moltustranda. Parkerte bobilen dagen før på en fin parkering ved start. På selveste 17.mai startet vi turen i nydelig vær. Passerte en bom og gikk et par kilometer på grusvei opp til et lite vann. Herfra på merket sti opp til toppene. Vid utsikt på toppen. Den første toppen med den andre i bakgrunnen.

Map