Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Oksla, kommunetopp Vennesla

Date:
18.08.2019
Distance:
14.4km

Syklet inn til nesten i enden av veien. Gikk inn til vann i enden av veien. Her kløv vi opp skråningen til høyre. Fant ingen sti, så det blei en tung tur gjennom blaute myrer, høy lyng og mye høyt grass. Umulig å se hvor en satte beina i det høye gresset. Så plumpet nedi huller og snublet i stokk og stein. Fant etterhvert en sti opp mot toppen. Tok en litt annen vei tilbake. Fant en traktorvei fra en gammel hytte. Fulgte dette sporet et stykke. Det gikk så i feil retning. Måtte derfor gå tilbake i terrenget igjen. Deilig å finne syklene og suse tilbake på elsykkelen.

Map    

Ørnemyrfjellet, kommunetopp Marnardal

Date:
18.08.2019
Duration:
2:30h
Distance:
14.0km

Sykkeltur/gåtur. Parkerte ved den private bommen som var åpen når vi kom og stengt når vi kom tilbake. Vi var lure nok og syklet herfra. Det gikk fort innover på elsykkel for min del. Passerte Eptevann og fortsatte til veien slutta. Gikk videre på traktorvei. Etterhvert dukka det opp en blåmerka sti. Følg den til høyre. Godt merket, men utydelig sti i starten. Stien blir veldig fin fra bunnen av ryggen opp til toppen. På vei oppover tok vi av litt før tidlig. På vei ned gikk vi litt feil når vi kom ned til skiltet der det står Ramstad.. Ta til venstre her. Fant fort tilbake til blåmerkinga igjen. Fin og lettgått tur.

Map    

Midtstrandnuten, Evje og Hornes kommunetopp

Date:
17.08.2019
Duration:
3:00h
Distance:
9.0km

Tenkte vi skulle ta en enkel ettermiddagstur. Det ble det ikke. Det var helt umulig å krysse elva eller gå langs stranda. Etter mye regn var elva svært stri. Måtte derfor kjøre litt tilbake. Her var det bru over. På vei ned fra toppen fant vi en sti som vi fulgte nesten hele veien. På vei opp basket vi i ulendt terreng, og fant sti av og til. Så blei veldig glad for stien tilbake. Den gikk høyere i terrenget. Det var også ganske bløtt over myrene idag. Dessverre har sporet mitt ikke stoppet før vi var på overnattingsplassen vår på Eikerapen gjestegård. Kan anbefales viss noen trenger overnatting. Koselig sted.

Map    

Skoræ, kommunetopp Åseral

Date:
17.08.2019

Fulgte knutsverre sitt spor. Det gikk fint. Men, ta sporet til høyre der det deler seg før toppen. Her er det god sti helt opp. God sti hele veien fra parkeringa og til toppen.

Map    

Oddevasshheia og Veneheia, Kvinesdal og Hægebostad

Date:
16.08.2019
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
10:00h
Distance:
27.0km

Kjørte opp til Knaben kapell. Vi parkerte her. Her følger en veien opp til den nedlagte gruvefabrikken. Mulig at en kan kjøre opp hit. Blåmerka sti begynner her. Etterhvert måtte vi passere en elv. Her vasset jeg ovrr på vei opp. På vei ned la Jan ut en planke som vi kom oss over på. Videre var det grusvei et stykke. Sti helt til vi tok av mot toppen av Oddevassheia. Lettgått på svaberg opp og ned fra toppen. Videre til neste topp fulgte vi blåmerker et stykke, men stien ble etterhvert nesten usynlig. Mange grastuster gjorde at det ble et humpete terreng å gå i. Ingen sti ned fra Veneheia før vi kom tilbake til stien vi gikk på oppover. Idyllisk natur med mange vann. Vi hadde også sol nesten hele dagen. En lang men koselig tur. Her skimtes Oddevassheia i bakgrunnen. På vei opp >>>

Map    

Brattefjell, kommunetopp Seljord.

Date:
09.08.2019
Distance:
17.0km

Kjørte på grusvei til bom. Så videre 3 km på elsykkel inn til enden av bilveien ved demningen. Sparte også noen høydemetre her. Så videre på klopplagt sti over myrene. Stien slutter ved foten av fjellet, men lettgått terreng opp til toppen. Veldig spesiell topp farget mørkerød av Brattefjellkvartsitten som visstnok kom med isen for 10000 år siden. Og kontrasten til ildgul lav som vokser på steinen. Fargen ble litt mer rosa lenger ned. Flott utsikt mot Gaustatoppen. Heldig med været også. Var overaska over at det nesten ikke var mygg på myrene.

Map    

Gaustaråen, kommunetopp Hjartdal

Date:
09.08.2019
Distance:
8.0km

Det ble en kveldstur til Gaustaråen etter å ha vært på Brattefjell. Fulgte stien oppover et stykke før vi klatret opp bratt li av steinrøys. Er nok lurere å gå opp til den store varden med infoskilt før den siste bakken til Gaustatoppen. Her er det mye greiere og slakere oppover til toppen. Vi gikk ned her. Trodde først vi var på toppen ved den høyeste varden. Fant fort ut at det var feil. Gikk så til neste varde lenger sør, som også var feil. Trasket enda litt lenger sørover, og fant endelig den rette varden.

Map