Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Store Valefjell, Kragerø kommunetopp

Date:
30.09.2018

Fin rødmerket sti til toppen! Kjør til Fikkjebakke parkering i Sannidal. Her er det bomvei. Den er åpen når Jambekkmyra turisthytte har åpent. Så vi kjørte videre til Jambekkmyra parkering. Sparte ca. 7km tur/retur. Fra denne parkeringa gikk vi rett nordover på grusveien. Passerer veien som går opp til turisthytta. Etter ca. 200 meter videre på grusveien kom vi til ei lita rød hytte. Her er det skilt til Valefjell i to retninger. Kan altså gå en rundtur. Stien til høyre er en flott rødmerket tydelig sti som går helt til toppen. Stien til venstre har vi ikke prøvd fordi vi gikk feil på vei opp. Se vedlagt kart med sti, hentet fra turforslag på ut.no.

Map    

Hovdefjell, Vegårshei kommunetopp

Date:
29.09.2018

Grusvei hele veien til toppen. Men, vi valgte feil grusvei, så det blei en tung tur opp. Ned gikk det greit på riktig vei.

Map    

Øst for Nordre Bølene - Siljan 649moh

Date:
22.09.2018

Kjørte inn til Grorud i Siljan. Herfra er det 6km bomvei hvor du ikke kan kjøre bil. Jeg tok derfor med sykkel. Nesten i enden av denne veien er det en påle merket med plastikkbånd. Her er det greit å gå fra. Merkingen fortsetter mot toppen. Men, noen av merkene har forsvunnet, og stien er lite synlig. Her er det heller ikke mobildekning før du kommer helt opp på toppen. Veldig vanskelig å finne den uten GPS.

Map    

Pikstein-Lardal kommunetopp (Larvik sin topp etter 2016)

Date:
22.09.2018

Denne toppen kan nås ved å kjøre inn på bomvei fra Grorud. Stopp på parkeringsplass sør for toppen ved kommunegrensa. Her er det ikke sti, så det er bare å gå i forholdsvis lett, men litt bratt skogsterreng. Ikke mobildekning!! Og t-shorta som markerer toppen er litt øst for stien. Men synlig fra stien. Lettere å gå fra nordsida av toppen. Da kan en kjøre til Presteseter. Så er det ca. 2 km å gå på skogsbilvei fra bom, og ca. 2km på sti.

Map    

Presteseter, DNT-hytte

Date:
22.09.2018
Map    

Hallingnatten, kommunetopp i Nes

Date:
16.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h

Vi kjørte opp fra Hallingdal ved Bromma. Kjørte så opp til Imlan, og parkerte på den nederste parkeringen. Sto skilt til Hallingnatten. Fin slak sti opp til toppen. Anbefaler å gå over ryggen tilbake. Her er det flott utsikt og lettgått terreng, men litt bratt ned på slutten. Her er det også en veldig spesiell rasteplass med flott utsikt rett under toppen Ranten. Følg samme vei et stykke nedover fra toppen, så tar den av over ryggen tilbake til Imlan.

Map    

Gråfjell, Kommunetopp i Flå og Sigdal

Date:
15.09.2018

Map    

Høgevarde, Krødsherad kommunetopp

Date:
15.09.2018

Map    

Skåråfjell, Skien

Date:
02.09.2018

Hit er det lett å komme når bommene er åpne 2 helger i året. Vanligvis siste helg i august og første i september. Da kan en kjøre opp fra Luksefjell og innover skogsbilvei forbi sommerseter. Parker ved veien der stien begynner. Ellers i året er det 11 km ekstra å gå/sykle hver vei!

Map