Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vestre Kalvehøgde og Øystre Rasletinden

Date:
29.08.2021
Distance:
28.0km

Startet fra parkering ved Valdresflye. Fulgte stien som er tydelig merket til øystre Rasletinden og videre til Rasletinden. Endel steinrøys etterhvert. Videre litt bratt nedover før oppstigning igjen til topp 2088. Her var det fint å gå i kanten av breen. Fra topp 2088 fulgte vi ryggen bortover til Vestre Kalvehøgde. Litt krevende med mye steinur. På tilbaketuren valgte vi å gå nedover etter topp 2088. Her var det en fin snørenne å følge. Så videre over Raslet i delvis mye steinur. Videre nedover Steindalen, som lyder navnet sitt med mye stor stein. Var veldig fornøyd med å komme tilbake til den fine stien videre ned over flata mot parkeringa. Fint og varmt vær til å være i slutten av august. Utsikt fra Øystre Rasletinden mot Rasletinden. På toppen av Rasletinden. Snøfonna >>>

Map    

Store Hestbreapiggen fra Lundadalen

Date:
28.08.2021
Distance:
28.5km

Startet fra parkerkering der veien ender. Her går stien først over elva på ei solid bru. Følger elva på venstre side opp gjennom skogen. Fin rødmerka sti. Så krysses elva lenger opp. Fortsetter på høyre side innover vakre Lundadalen. Fint sti. Litt lenger inne er det nok en bru som er lur å gå over. Ta av fra stien et stykke før brua. Vi fant ikke T-merkinga på vei innover, fordi steinene var veltet ned. Antagelig fordi brua skulle snart tas ned for vinteren. Vi vadet derfor over lenger inn. På vei tilbake viste det seg at det var en fin nymerka og rydda sti innover. Derfor lurt å følge stien på venstre side av elva. Etter ca. 10 km innover dalen starter oppstigning mot toppen. Her begynner de siste 900 høydemetrene på 4 km. Bratt opp i ur med veldig mye løs stein. Det gikk >>>

Map     2 comments

Svadfjellet, Gulen

Date:
06.08.2021
Distance:
12.8km

Parkerte i en parkeringslomme ved hovedveien. Stien er vardet / rødmerket til toppen. Ved den lille grå hytta valgte vi å gå oppover mot høyre. Ned igjen var det meningen og gå samme sti som opp. Slo av gps'en fordi jeg tenkte at det var greit å finne fram. Etter en stund sjekket en av oss kartet på peakbook. Da hadde vi allerede gått langt på en annen vardet sti. Tok sjansen på å følge denne videre. Vi kom etterhvert ned til en setervoll. Idyllisk sted for en liten rast utenfor sætra. Så var det gule merker videre. Stien gikk langs et vann, og så endel oppover før den gikk ned en bratt li mot den grå hytta ved stiskille. Fulgte deretter samme sti ned til bilen. Ble nok endel lenger å gå denne runden. Korteste vei er der vi gikk opp.

Map     2 comments

Krakhellenipa

Date:
05.08.2021
Distance:
7.6km

Like sør for fergeleiet ved Rutledal fant vi en idyllisk rasteplass ved sjøen. Krakhellenipa til venstre. Her var det god plass til 2 bobiler og et telt. LivogKristen overnattet her sammen med oss. Neste dag kjørte vi over med ferga til Krakhella. Herfra var det 5 kilometer å kjøre til en parkeringslomme ved stistart. Fulgte stien med litt dårlig varding/merking oppover til toppen. Det var høyt grass, så vi plumpet nedi noen hull som var vanskelige å se. Bratt oppover mot første topp. Så flatet det ut et stykke før siste bakke mot toppen. Nedover igjen ble det litt for mye skravling, så vi misset stien. Kom dermed borti et nesten uframkommelig område. Bushet oss ned til bilen igjen. Så følg oppoversporet! En flott topp med fantastisk utsikt!

Map    

Runderabben

Date:
04.08.2021
Distance:
12.1km

Kjørte oppover fra Stølsdalen på annleggsvei. Advarselskilt nede ved den åpne bommen om at veien var bratt, dårlig standard og uten rekkverk. Det var svært luftig opp grusveien og de mange svingene opp til parkeringsplassen ved Åsabotnen. Herfra gikk vi på grusveien til stistart. Herfra er det rødmerket sti. Stien går videre langs flere vann. Lettgått her. Innenfor vann 1019 går rødmerkinga videre oppover mot venstre. Det var et dumt valg på vei oppover. Følg nedoversporet vårt mot høyre uten merking et lite stykket.. Så kommer en innpå rødmerket sti igjen som fortsetter med blå tydelige merker opp til toppen. Dette var en veldig fin trasè å følge slakt oppover mot toppen. .

Map    

Skjerjavasshovden

Date:
03.08.2021
Distance:
10.7km

Parkerte i en parkeringslomme ved start. Det var rett bortenfor der veien går forbi et rasfarlig område. Her gikk vi ned til det lille vannet. Så fulgte vi en slak fin gressbakke oppover. Ingen sti, men lettgått terreng opp til Belaskaret. Her gikk vi først for langt til høyre, snudde så og gikk ned ei bratt steinrøys. Her fant vi et mye bedre sauetråkk på vei tilbake. Så følg denne (til høyre) ned mot vannet. Gikk over noen steiner mellom vannene. På andre siden av vannet følges ryggen opp mot toppen av Skjerjavasshovden. Her er oppoversporet mitt best å følge (Sporet til venstre oppover.) Veldig idyllisk tur! Bilen i det fjerne nede på veien. Fra Belaskaret. Utsikt ned til de to vannene der det er greit å gå mellom. På vei opp ryggen til toppen.

Map    

Blåskavlen, Aurland.

Date:
02.08.2021
Distance:
13.5km

For å komme til startsted må en kjøre utenom Lærdalstunnellen. En fin fjellvei som er en opplevelse og kjøre uansett, selv om den er svingete og smal. Stor parkering ved start. Det er vardet helt til toppen. Men, fant ingen varder de første hundre metrene. Fulgte en liten sti et stykke, før vi må skifte retning mer mot vest. Så dukker plutselig vardene opp. Greit å følge disse helt fram til toppen. Endel steinrøys etterhvert. Så noen steder var vardene litt vanskelig å se. Ned igjen valgte vi å gå over 2 digre snøfonner i stedet. Sparte nok endel tid på det. Så fortsatte vi videre samme vei som opp. Den øverste snøfonna på vei ned. De 2 store snøfonnene sett nedenfra.

Map    

Sørøst for Blåkampen

Date:
01.08.2021
Distance:
18.8km

Parkerte i veikanten. Gikk oppover slake gressbakker. Her var det lettgått oppover. 3 reinsdyr kom mot oss. De kom ganske nære. Så starta steinrøysa på ca.1550 moh. Vi valgte å gå over begge toppene på Storlifjell på vei innover. Bommet litt på kommunetoppen på slutten. Her er det 2 varder ved siden av hverandre. Gikk korteste vei tilbake til bilen igjen. Fin tur, men ble noen kilometer i steinur.

Map    

Araseto, Utsira

Date:
21.07.2021
Distance:
2.0km

Tok ferga ut til Utsira fra Haugesund kl.11. Ferga tar 70 minutter over til Nordevågen på Utsira. Her var det mange turister som gikk i land. Vi syklet opp til de hvite bygningene nedenfor fyret. Herfra er det ca. 100 meter å gå til toppen. Hadde 2,5 time før ferga gikk tilbake kl. 14.45. Spiste medbrakt lunsj ved fyret. Her var det også en kafé. Syklet videre til Sørevågen og Jokerbutikken som ligger idyllisk til ved havna. Her er det også fin sandstrand og badeplass. Det er kafé på Jokerbutikken også. Vi koste oss med is og kaffe i solveggen der før vi syklet tilbake over øya igjen. En koselig dag på ei idyllisk øy! Toppen, rett bortenfor fyret. Bildet tatt på sørsiden, Sørevågen.

Map    

Bjørndalsnuten

Date:
20.07.2021
Distance:
20.3km

Fulgte rødmerka sti og skilt til Bjørndalsnuten hele veien til toppen. Store deler av turen går i skogs- og myrterreng. Idag var det glatt på berg og steiner fordi det regnet. Og ganske bløtt. Kom fram til den røde lille hytta før oppstigningen starter, Dyrali. Spiste lunsj utenfor hytta. Så fulgte vi stien videre over bekken og opp lia. Fint å følge den oppover. Lettgått og høydemetrene går fort unna. Etterhvert slakere innover dalen på fine grønne bakker. Greit å følge rødmerking her. Innerst i dalen er det steinrøys. Men, stien går greit forbi ura oppover mot høyre, og svinger så mot venstre og videre slakt oppover til toppen. Anbefaler derfor å følge stien oppover til toppen, selv om det sikkert er litt lenger. På toppen gikk vi en liten sløyfe får å få med >>>

Map