Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vinjakula, Bjerkrheim

Date:
27.09.2020
Distance:
10.2km

Min kommunetopp nummer 200! Det ble en fin høsttur i solskinn og varmt vær. Fint på toppen med svaberg og vid utsikt. Deilig med en lang rast ved varden. Hadde ikke lyst til å gå ned igjen idag. Dette var siste dag i høstferien etter å ha vært på 8 kommunetopper. Så litt sliten også da. Så blir det en lang kjøretur hjem til Skien igjen.

Map     3 comments

Mehammarsåto, Stord og Fitjarhesten, Fitjar

Date:
26.09.2020
Distance:
16.7km

Fin tur i solskinnet til 2 kommunetopper. Gikk fra Fitjarsida. Der var det stor parkeringsplass ved Olstjørna. Herfra 2 km grusvei. Videre på sti som hadde endel blaute partier. Men, fint og slakt ellers. Fitjar sin kommunetopp har nå fått navnet Fitjarhesten. Ny varde også, som ble høytidelig avduket for 14 dager siden. Det er den samme toppen som peakbook har som høyeste topp. Men, punktet til peakbook fikk jeg til å være ca. 30 meter bortenfor toppen. Men, det var ingen tvil om at dette var det høyeste punktet. Litt feil i koordinatene på peakbook? Litt flere høydemetrene til Stord sin kommunetopp. Her var det veldig flott panoramautsikt.

Map    

Gullfjelltoppen, Bergen kommunetopp

Date:
25.09.2020
Distance:
17.0km

Parkerte på stor parkeringsplass ved Osavatnet. Her var det fint å gå innover på grusvei og etterhvert brei steinlagt sti 3,7 km opp til redningshytta. Står at de har åpent for servering på søndager. Idag var det fredag, så vi ruslet videre. Valgte her den lengste traseen som er noe slakere i stigning. Den er merket med store firkanta varder hele veien til toppen. Imponert over disse vardene som er ca. 2 meter høye. Og tror vi passerte kanskje 50 av dem. Litt steinete innimellom. GPS,en viste 9,5 km til toppen. På tilbaketuren valgte vi en 2 km kortere blåmerket sti. Her var det fint å gå og fin sti, bortsett fra ganske bratt på slutten. Den førte ned igjen til redningshytta. Veldig flott plass for en rast her. Så samme veg ned.

Map    

Heiahornet, Strand kommunetopp

Date:
22.09.2020
Distance:
7.0km

Fulgte stien bratt opp til toppen. Selve toppen er en mindre varde bortenfor den store som dukker opp først. Allerede ved parkeringsplassen kan en se Heiahornet, den midterste på bildet.

Map    

Bandåsen, Finnøy kommunetopp

Date:
21.09.2020
Duration:
1:18h
Distance:
3.5km

En liten svipptur til Bandåsen på fin sti i skogsterreng. Gikk først forbi en falleferdig gård. Sikkert noen som har bodd her for 30 år siden. Men, sikkert for avsides nå. Så ikke noe fra toppen idag på grunn av tåke.

Map    

Lammanuten, Tysvær kommune

Date:
21.09.2020
Duration:
4:00h
Distance:
11.0km

Startet klokka 06.30 for å rekke ferga videre til Ombo. 1.7 km på grusvei og 3.8 km rødmerket sti til toppen. Idag var det tåke og regn, så ingen fornøyelse. Det var ellers greit å gå på lange klopper over myrene.

Map    

Kyrkjenuten, kommunetopp Sauda.

Date:
19.09.2020
Distance:
17.5km

Fulgte gulmerket sti oppover. Etter en stund kom vi til nytt skilt til Kyrkjenuten. Her gikk vi feil og fulgte stien rett fram, det ble etterhvert veldig bratt. FØLG den gule stien opp lia til høyre her. Så over et litt flatt parti mot høyre. Fortsett opp på ryggen der den er lavest. Her er det et nytt skilt mot Kyrkjenuten og rødmerket videre. Jeg har ikke spor her, fordi vi gikk feil opp. Vi kom i stedet opp til den gule stien som førte opp til Indrefjordsnuten. Videre oppover kom vi etterhvert opp til vardene som førte oss over store snøfonner og videre til toppen. På toppen var det flott utsikt til Folgefonna, Hårteigen og Hardangerjøkulen. Her traff vi 4 andre som var lokalkjent. En var her for 70'ende gang. Vi fulgte med dem en annen vei som var lettere å gå ned. Bortsett >>>

Map    

Muen, kommunetopp i Ringebu

Date:
14.09.2020
Distance:
4.5km

Overnattet i bobil på parkeringa. Dro tidlig avgårde. Brei sti oppover og steinrøys opp bratteste parti mot toppen. Den siste biten var vardet. Hele toppen var full av småvarder og to store. Tok en litt slakere sti ned igjen.

Map    

Nørdre Langsua, kommunetopp Gausdal

Date:
13.09.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
25.0km

Gikk fra Revsjøen parkering. Merket sti innover til Nonstjønbua. På vei innover fulgte vi dalen videre. Det var snart slutt på den merka stien som gikk i en annen retning. Ble derfor mye høy lyng og kratt. Lurere å gå stien over fjellet fra hytta. Denne gikk vi på hjemveien. Fant en bedre trasé på hjemveien ned fra toppen enn opp. Forholdsvis greit å gå videre i høyden med mindre lyng. Mot toppen er det en bratt vegg som en ikke kommer opp. Må da enten gå til høyre eller venstre for denne. Fant en fin renne å gå opp i og fortsatte oppover i bratt terreng, men greit å gå opp til toppen. Flott utsikt på toppen mot Jotunheimen med snødekte fjell. På toppen traff vi en annen kommunetoppsamler som hadde 188 topper. Hadde fint vær nesten hele dagen. Lang tur men idyllisk >>>

Map    

Djuptjernkampen

Date:
12.09.2020
Duration:
4:00h
Distance:
13.0km

Fra parkeringa er det merket fin sti helt til toppen. Slak stigning nesten hele veien og så bratt opp til toppen. Men, gikk greit på fin sti. Det var også tørt hele veien idag. Startet med sol, så regn og overskyet på vei ned. Møtte minst 20 personer på vei opp, så dette er tydeligvis en populær tur.

Map