Archive - Date

Collected lists

Breitelnebba

Date:
21.03.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
19.0km

En flott lørdag var i emning. Mulighetene var mange. Vi valgte å dra inn til Brandstad i Øksendalen. Hadde tanker om å "logge" noen nye topper i området. Det var flere minusgrader da vi kjørte innover dalen, og de ti centimetrene med nysnø som hadde kommet kvelden før så fjærlette ut. Det var en viss aktivitet på parkeringa da vi ankom Brandstad, og de første hadde allerede tråkka spor langt oppover mot Saufjellet. Første tanken var at med opptråkka spor kom vi lett oppå fjellet. Eller kanskje vi i stedet skal ta rake veien mot Breitelnebba? Som sagt så gjort. Gjelder å ikke oppsøke store folkemengder for tida..... På snøskuterpreparert veg gikk det lett innover dalen. Slotet ruver i bakgrunnen. Etterhvert fikk vi sola i ansiktet innover dalen. Jønnstadnebba rett >>>

Map     4 comments

Snøtinden & Litjtussen.

Date:
29.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.8km

Det var meldt mye vind fra aust denne dagen. Vi tok derfor en tur til Snøtind/Litjtussen, et område som normalt er bra skjerma for denne vindretningen. Etter litt nysnø kvelden før, var det en fin morgen etter ei kald, klar natt. Snøfokket sto fra mange topper, spesielt i indre strøk. Ved Åndalsbrua viste termometeret -8, noe som lovte bra. Opp skogen fulgte vi et godt spor fra tidligere i uka. Fint å komme opp i sola forøvrig. Oppe på flata var alle skipor utviska. Fine fjellsider mot Litjtussen. Videre gikk vi til ei forandring i retning Ullalandsvatnet. Tilbakeblikk mot Raudheia og mer fjerne fjell. Snøtinden reiser seg opp fra vatnet. Etter ei vurdering av rutealternativ fulgte vi ryggen langs sommeruta mot toppen. Mer vindfullt på toppen. Kom noen skikkelige vindkast med jamne mellomrom. >>>

Map    

Trolltindan

Date:
26.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.0km

Ut i den etterlengta sola. Greit at skiføret også var bra. Turen gikk til Trolltindan, der vi gikk litt opp og ned og hit og dit. En fin dag for friluftsliv. Mot Trolltindan fra parkeringa. Talstadhesten og Høgheia. En håndfull skiløpere hadde tråkka fint spor dagen før. Vakkert! Mye fint skiterreng. Oppe ved grottene la vi til avveksling sporet vestover, noe vi fikk nytte av seinere. Mot vestryggen på Trolltindan, veldig fint stegjernsføre opp der. Mot Farstad, Melen og Stemshesten. Vi tok sørfjeset ned igjen. Svært tynt snødekke flere plasser i øvre deler. På veg ut i flanken. Flere spor fra dagen før. Trolltindan sørfjes. Etterpå tok vi oss en tur vestover igjen. Artig skiterreng.

Map    

Tusten

Date:
25.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.5km

Mens bilen var på service tok jeg en tur i det fine været. Omsider flotte forhold i alpinbakkene. Klar til ettermiddagens storinnrykk. Siden det var litt prepping og annen aktivitet i anlegget, prøvde jeg randoløypa for første gang. Kald austavind på toppen og vindpåvirkning i øvre del, men nedover Østfjella blei føret bedre og bedre. Blei en tur opp igjen. Her med utsikt mot Urfjellet og Snøtind. Mot Årødalen Da var bilen ferdig.

Map    

Ausekaret - Sykkylven.

Date:
19.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.5km

Med vinterferie og konebursdag brukte vi dagen på en tur til Sykkylven for å utforske litt nytt terreng samt besøke Hardhaus Sport. Det var regn- og sluddbyger i Molde og på kjøreturen sørover, men i Liabygda dukka sola opp i fjellsidene. Lovende.... Etter å ha passert travle områder både på Strandafjellet og ved Fjellsetra blei dagens turmål Ausekaret, en ukomplisert skibakke med jamn stigning av varierende bratthet. Bra det når det var Marius sin første randotur for sesongen. Sola glimra med sitt nærvær store deler av turen opp, trass i at det lå en del lave skyer rundt omkring. En håndfull turgåere lå foran oss i løypa og hadde tråkka et utmerket spor. Snøen var litt fuktig og skorpete nederst, gikk over til kram lenger opp, og blei stadig tørrere... ..og djupere. >>>

Map    

Isfjordstrim

Date:
04.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.0km

Alpin start i -10 under stjerneklar himmel i håp om få med soloppgangen før det kom inn lave skyer i fra nord. Klarværsvinduet krympa stadig på Yr sine oppdateringer på morgenkvisten, og skyene kom fort i grålysninga. Blei allikevel en del fint lys seinere på formiddagen, og rakk en fin runde før snøværet kom inn. Mye fint føre, spesielt under 1000 meter.

Map    

Bud: Gulberget - Kyststien.

Date:
29.01.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
11.4km

I mangel av noe bedre å finne på blei det en rundtur i Bud denne onsdagen. Stille og fint vær da vi passerte Harøysundet med utsikt mot Gulberget. Starta på kyststien fra fotballbanen i Bud. Så et stitråkk i "grøfta", og fikk et innfall om å prøve ryggen direkte mot Gulberget. Lite klyveopptak/smal rygg på Vestryggen av fortoppen. Nede i skaret mot hovedtoppen reiser terrenget seg bratt. Fulgte derfor skaret et lite stykke nordover før vi kunne følge en "kabelslange" opp mot toppen. Rundturen oppe på platået bar preg av tørre stier, som følge av frost. Glimrende. Etter å gjort Gulberget-runden fortsatte vi kyststien rundt via Bud tilbake til utgangspunktet.

Map    

«Værvindu» i Isfjorden.

Date:
22.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.4km

Har senka krava noe i vinter. Vind under kuling styrke, samt oppholdsvær er å betrakte som et godt værvindu. Forøvrig fine føreforhold i Isfjorden etter siste dagers vær. Litt nysnø fra parkeringa, økende til 20-30 cm ved Loftskarssetra. Etter å ha vada elva innafor setra gikk vi på Galtåtind. To stykker hadde tråkka spor foran oss. Gradvis mer vindpakka og fast snødekke oppover. Fint føre og lys ned igjen. Tok en ekstra runde opp på kanten før vi avslutta med en tur oppom Steinberg-enden. På sporet mot Galtåtind. Brytninger i skydekket gav fint lys på Steinberget. På veg ned Steinberget. Strekket som fulgte nedover her gav oss dagens fineste snø.

Map    

Skorgedalen

Date:
15.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Dagens trim blei lagt til Skorgedalen. Snøfallet fra 3 dager tilbake ga fortsatt mye fint føre. Ørlita mildværskorpe til rett oppe i lia, ca. 150 hm. Avblåst i toppområdene. På toppene var det en del vind i dag også. Lange gløtt av sol, selv om ho sleit med gå klar av skyene som lå over fjella i sør.

Map    

Tusten

Date:
12.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.4km

Tørre stier i går, nysnø i dag. Mest slaps i byen. Dro til Tusten der skibakken er stengt p.g.a. snøforhold. Allikevel er det greit kunstsnøunderlag til oppunder henget i lysløypa. Svært tynt med snø på traversen videre, men i le av Brenthaugen fant vi stort sett såle under nysnøen helt til topps. Vind på toppen, ellers ganske rolig. Fint føre ned igjen.

Map