Archive - Date

Collected lists

Kvitnykja, nok en gang.

Date:
17.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.8km

Overskya vær på formiddagen og tvilsomme snøforhold gjorde at vi droppa turplaner lenger inne i Storfjorden. Med oppklarning blei det vestvendt tur til Kvitnykja nok en gang, i dag med Brynhild som turfølge. Tok ei annen linje denne gangen. Litt mer knot i toppen (les: stein) ellers større flater å utfolde seg på i nedre del. Lite steinkjøring i dag også. Fant ei bedre linje nede i skogen enn i går, og hadde på skia ned til 500 m.o.h. Mot Høgsvora. Opp av skogen. Skøytebane nede på flata. Flott innover Litlebotnen. Spor til og med :) Opp vestflanken. Ennå skygge, men sola kom rundt på nedkjøringa. Noen tåkeflak dreiv over toppen. Kald vind her oppe. Mot Lauparen og Brudefølgjet.

Map    

Kvitnykja

Date:
16.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.7km

Tok sjansen på at det var bra nok skiføre på Kvitnykja, og satsa på en ettermiddags-/solnedgangstur. 2-3 cm nysnø, men med gammal snø/is under kunne jeg faktisk gå på ski fra setra. Gradvis økende snømengder, men veldig humpete snødekke opp til 700 meter. Fra ca. 750 meter var føret nydelig. Så ut til å være litt tynt opp vestsida av toppen. Gikk allikevel greit å finne ei fin linje langs hovedrenna ned igjen. Kun borti stein to ganger. Passa bra med ferja og ta en sving oppom Litlebotnsrøra. Siste 200 hm ned gikk til fots med skia på sekken. Humpete snødekke på ca. 600 meter. Liltebotnsrøra.

Map    

Kjøvskartinden

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.6km

Sørsia på Kjerkjetake va skikkele ihælkjaurt ette ei veke ma finver. Men de va fole fint innpå Kjøvskartind. Nok en finværsdag, og vi la dagens tur til Kjøvskartinden. Det var akkurat kjørbart til endes på vegen til Kavliheian. Herifra var det greit skiføre. Dagens mål i sikte. God snødekning innover Kavliheian. Skare med mjuk overflate innover. Bekker gjenfrosne etter kuldeperiode. Fulgte delvis spor fra tidligere i uka. Østeggen på Kyrkjetaket. Fin tur det. Transportetappa snart over. Litt mer knekkskare her i området ved Husnebbu. Gradvis mjukere snø opp nederste henget på ca. 800 m.o.h. Grei dekning om en valgte rette linja. Drømmeforhold oppe i botnen. Sola varma godt oppover. Opp neste heng. Juratinden troner i bakgrunnen. Litt vindpåvirka snø nærmere toppen. Et lite nysnølag/rim >>>

Map    

Åsen II & Vetten

Date:
06.11.2019
Distance:
9.4km

Så gikk turen til topps på dagens andre Åsen. Traktorveg nesten helt til topps. På tur ned igjen støtte jeg på fin sti/traktorveg retning "Åsen p-plass", og satte likegodt kursen direkte for Vetten. Fin sti til Rottåssetra. Derifra frossen myr. Kom etterhvert inn på ATV-slepe opp til toppen. På Åsen. Toppvarden på Åsen. Imponerende å finne laus stein der oppe. Tilbakeblikk mot Åsen. Fin sti utover lia fra Rottås og inn i Landskapsvernområde. Rottåssetra. Vegen videre til Vetten gikk lett på frosne myrer. Utsikt fra Vetten. På returen stakk jeg bortom Rottåsetra.

Map    

Lillestrøm - Rælingsåsen.

Date:
03.11.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

Søndagsturen blei lagt til Lillestrøm i forbindelse med at Marius debuterte på kretslaget i bortekamp mot Akershus. Jeg hadde god tid før kamp, tok derfor en tur over elva og opp i Rælingsåsen. Fint turterreng med mange kjekke stier. Fra stasjonen gikk jeg over brua til Rælingen. Lillestrøm, stasjonsbyen. Fin strandpromenade langs elva i Lillestrøm. Utsiktspunkt ved Øvre Rælingen kirke. Her så jeg utover Lillestrøm. Så bar det til skogs på fine stier. På Rælingsåsen Nord. Rælingen kommune har kjøpt turbokkasser i Molde de også. Nede ved elva igjen. Målet i sikte. Dagens kamparena, LSK-hallen. NFF Nordmøre og Romsdal vant forøvrig kampen 1-0.

Map    

Skjorta

Date:
01.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.8km

Som i fjor kom det et brukbart snøfall i høgda siste uka i oktober. Og som i fjor var det konferanse på Gardermoen. Dermed blei det fredagstur også i år. Kjørte til Eresfjord og opp Kanndalsvegen. Snøen økte fort der vegen flater ut. En bil hadde kjørt spor innover så jeg fulgte på, og kom nesten inn til setrene, der de andre også hadde parkert. Opp skogen fra Kanndalen. Tung snø, delvis med skare, i starten. Fulgte spora etter de andre opp skogen, der de hadde fortsatt opp ei alpin linje. Da jeg nærma meg kanten på 7-800 meter blei føret betraktelig bedre. Sol, utsikt og supert skiføre. Hva mer kan en ønske seg? Hmm.... Skjorta er ei stor steinur. Gikk forøvrig over all forventning å finne en god vei oppover. Snøen dekte godt og overflata var fin. Skydekke i sør "trua" >>>

Map    

Høgheia & Talstadhesten.

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
10.4km

Fin trimtur m/ Brynhild på en vakker høstsøndag. Tok den fine stien via Elnessetra og Lemmæn opp til Lågheia, hvorfra vi fortsatte videre over Høgheia. Fikk pulsen opp i sørflanken av Talstadhesten. Retur ut ryggen og ned til Haukåssetra, der vi avslutta med den fine stistrekningen "Elvedilten" nedover langs elva. Fra utsiktspunktet ved Elnessetra. Sørflanken på Talstadhesten venter... Fra toppen av Talstadhesten mot Melen og Sjurvarden. Austover mot Trolltindan og Sandnestindane. Fint terreng på sørvestryggen av Talstadhesten. Utsikt vestover.

Map    

Nordre Finnanbre

Date:
05.10.2019
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
10.2km

Som et alternativ til trengselen på Alnestinden, tok vi turen opp Nordre Finnanbre til Finnan. Skareføre opp til Bispevatnet, deretter økende innslag av tørr laussnø. Tok litt tid før vi fant beste veien fra breen og opp mot toppen. Laus snø på klippe flere steder på de mest direkte alternativene. Retur samme vei. Meget bra snø på sida/ryggen ned mot breen. Også fine partier videre nedover. Storslagen tur.

Map    

Børsetkjerringa og jakten på de røde nåler.

Date:
08.09.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
17.7km

Benytta den fine septembersøndagen til å gå en travers ved Ålvundeid. Satte igjen sykler ved Årammen og kjørte til byggefeltet på Børsetlauvet for turstart. Fin sti over Børsetkjerringa og ned til toppen av skitrekket i Børsetlia. Herifra blei det mest off-track, vesentlig myr og lyng, med unntak av noe transport på traktorveg langs Rennsetvatnet og ned lia fra Ørnhaugen. Det er slike topper en neppe hadde besøkt om de ikke hadde hatt samleverdi. Allikevel fint vær og flott utsikt. Lett jogg på veg ned lia til Årammen, og derifra på sykkel tilbake til utgangspunktet. Dekorert postkasse ved Børsetsetra. Peknuken i bakgrunnen. Fra oppstigninga til Børsetkjerringa ser vi ned til Ålvundeid. Øksendalsfjell i bakgrunnen. En smak av vinter i de høye toppene. Høstvær. Oppe på kanten >>>

Map    

Trollvasstinden

Date:
18.08.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
12.3km

Fin tur til Trollvasstinden 23 år etter forrige besøk. Artig rute fra Måndalssida, spesielt traversen over Stortrollvatnet og inn i skaret under Trollvasstinden. Måtte jo oppom det nylig janyga (Jan Arne Nygaard) - etablerte PBE´et på haugen i skaret. Ellers er jeg enig med Jan om at den luftige toppen sør for nok er høyere enn vardetoppen. Måsvatnet med Måsvasstinden. Ved Stortrollvatnet. Dagens mål Trollvasstinden til høyre. Trollvasstinden reiser seg rett opp fra Stortrollvatnet. Fra "Innerst i Ådalen" mot Stortrollvatnet og Måndalen. Månvatnet med brevatn-farge. Fra toppen av Trollvasstinden.

Map     2 comments