Archive - Date

Collected lists

Trodlavassnipa

Date:
13.07.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

Etter noen regnskyll i Bergen på morgenkvisten, og en tur innom Torshov Sport i sentrum, gikk ferden videre sørover langs E39. Det var meldt lettere vær midt på dagen og ny tiltykning fra sør etterhvert. Vi sikta oss inn på en beinstrekk til kommunetoppen i Sveio, Trodlavassnipa. Svingte derfor av i Valevåg. Litt vrient å finne parkering ved stistart, så vi satte bilen ved Valestrand oppvekstsenter, litt borte i veien. Fint turvær. Litt vind i høyden og et par lette regnbyger. Fin sti, dog noe bløtt i enkelte partier. Traff på et par andre familier på tur. Etter trimmen gikk bilturen videre sørover. Møtte skikkelig nedbør på Bokn. Stien er godt skjult fra veien, skilt inne i skogen. Marius la inn litt styrketrening underveis. Etter et bløtt parti midtveis, blei det mye fjell oppover >>>

Map    

Finnan & Alnestinden.

Date:
10.07.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.8km

Map    

Alnestinden

Date:
04.07.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.8km

Bra forhold på Alnestinden etter siste dagers snøfall. Ørlite nysnø fra ca. 900 meter, økende til noen cm tørrsnø på toppen. Såpass fint vær og føre at det blei to runder. Alnestinden, sommerskifjellet. Denne passasjen binder sammen skiføret fra vegkanten til toppen av Alnestinden. Mye folk på veg oppover på vår andre tur. Panorama fra toppen. Fersk styresnø i øverste del. Supert føre i nysnøen fra toppen. Etterhvert noe sug i snøen i midtpartiet, men det blei bedre med litt glider på andre turen. ..... Bra føre i nedre deler med lite eller ingen nysnø også. Straks isfritt på Alnesvatnet, men det blir skiføre på Alnestinden lenge ennå.

Map    

Vinsåshornet - Såthornet - Blåfjellet.

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
24.9km

Det gikk mot slutten av en lang periode med fint og varmt sommervær. Fikk en tanke om at det kunne vært kjekt å tatt en skitur i Geirangerområdet på tampen av sesongen. Etter litt kartstudier blei det konkretisert til kommunetoppen i Stranda, Blåfjellet (1775), som hovedmål for turen. Sjekka snøforholda i området etter beste evne, og konkluderte med at det sannsynligvis vil være et fordelaktig prosjekt. Vi hadde sett oss ut tre mulige rutealternativer: 1) Lang og hovedsaklig svært flat skitur fra Djupvatnet. Skiføre hele vegen. 2) Fra Kvanndalsetra via Heimstevatnet/Djupdalen/Såthornet. Bæring opp første lia, deretter usikre forhold opp fra/i Djupdalen med vatn og bratte fjellsider. 3) Fra Hole via Grinddalsetra. En del skibæring i starten, men med mulighet for fin rundtur/ryggtravers >>>

Map    

Skarfjellenden

Date:
24.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.2km

På veg opp mot Skarfjellenden. - Utsikt fra Skarfjellenden Sør (1285 m.o.h.) Alnestinden, Finnan, Kongen og Bispen. Ringshornet og Småholtinder. Slettvikane og øvre deler av Valldal. Bjorstadfjellet og Slufsekoppen til venstre, Ringshornet helt til høyre. Mot Skarfjellet. Kulehøgda til høyre. Isglupane i mellom. - Retur i nordrenna:

Map    

Ringshornet

Date:
24.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.4km

"Gunstig og direktelinje opp gjenværende snøflater...." Toppen i sikte over oss. Tilbakeblikk mot Alnesreset. Stigbotthornet dominerer i bakgrunnen. Klassisk motiv I: På Nordøstryggen. Klassisk motiv II: Fra toppen mot Valldal. - Austryggen:

Map    

Midtsommerkveld på Stigbotthornet.

Date:
19.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.5km

Sammenhengende snøstripe fra Strupen/Alnesvatnet opp mot Stigbotthornets vestvegg. Litt klyving og bratt snøbakke måtte til opp langs fossen til den nordvendte botnen. Vi legger Isterdalen under oss i kveldssola. Vindstille og god temperatur på toppryggen. Her på veg mot hovedtoppen, vesttoppen i bakgrunnen. Utsikt sørover, bl.a. mot Skarfjellet. På ski langs ryggen mellom de to toppene. Seinere tok vi skia på sekken til topps på vesttoppen. Ankomst Vestre Stigbotthornet. Etter skygge i selve vestrenna, fikk vi igjen sol på veg ut av renna. Trollstigen slynger seg ned under oss. På ski i dagens siste solstråler. Storgrovfjellet i bakgrunnen.

Map    

Storfjellet & Bjorstadfjellet.

Date:
17.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.4km

På veg inn Langfjelldalen. Ringshornet, Småholtinder og Alnestinden i bakgrunnen. Fint føre innover. Kulehøgda på andre sida av dalen. Artig og ganske bratt linje fra 1570-toppen. Vi endte opp nede ved vatnet før vi fortsatte traversen framover Bjorstadfjellet. Panoramatravers. Kjente Trollstigtopper i sikte. Moderat og åpent terreng i midtpartiet av "Byksebrulinja". Brattere i nedre del. "Byksebrulinja" midt i bildet.

Map    

Slotthøa-traversen

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Det var sein åpning (12. juni) av Aursjøvegen i år på grunn av mye snø. Med gode værmeldinger lå det til rette for å forsøke seg på Slotthøtraversen denne søndagen. Ei mulig tilskying på ettermiddagen gjorde at vi heiv oss rundt på morgenkvisten, og rett over kl. 8 var vi klar for start fra Holbudammen. Snøstriper ga fint skiføre fra start, og etter litt labyrintgåing kom vi inn på en brei korridor. Den leda oss likegodt rett på sørsida av Holbuhaugen, som vi da avla et besøk. Fin utsikt. Fortsatte videre ned mot Reinsvatnets bredder. Etter klarvær på natta var føret veldig fint innover i retning Blåbotnen. Vi fulgte forøvrig stedvis et par spor som ikke var altfor mange dager gamle. Etter litt labyrintgåing i starten kom vi straks inn i en brei snøkorridor. Utsikt >>>

Map     3 comments

Knutskoppegga & Breifjellet.

Date:
13.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.1km

Vi fant skiføre etter et kvarter, og fulgte en skogkledd bekkedal i starten. Artig retur her med slalom mellom trea og spennende snøbruer. På veg opp av dalen og over tregrensa. Storfjellet og Hesten dominerer i bakgrunnen. Dagens første topp, Nordvest for Breifjellet. Høgstolen i bakgrunnen. Knutskoppegga fra Breifjellets sørside. Fulgte ryggen her utover, fin og lettgått. Returen la vi ned sida til høyre. På Knutskoppegga, turens "vendepunkt". I Knutskoppeggas vestflanke. På veg opp til Breifjellet på returen. Dagens fineste bakke, henget ned fra Breifjellet Vest. Mot Øvstestølen. Bra vannføring i Litlelangdalselva.

Map