Archive - Date

Collected lists

«Værvindu» i Isfjorden.

Date:
22.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.4km

Har senka krava noe i vinter. Vind under kuling styrke, samt oppholdsvær er å betrakte som et godt værvindu. Forøvrig fine føreforhold i Isfjorden etter siste dagers vær. Litt nysnø fra parkeringa, økende til 20-30 cm ved Loftskarssetra. Etter å ha vada elva innafor setra gikk vi på Galtåtind. To stykker hadde tråkka spor foran oss. Gradvis mer vindpakka og fast snødekke oppover. Fint føre og lys ned igjen. Tok en ekstra runde opp på kanten før vi avslutta med en tur oppom Steinberg-enden. På sporet mot Galtåtind. Brytninger i skydekket gav fint lys på Steinberget. På veg ned Steinberget. Strekket som fulgte nedover her gav oss dagens fineste snø.

Map    

Skorgedalen

Date:
15.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Dagens trim blei lagt til Skorgedalen. Snøfallet fra 3 dager tilbake ga fortsatt mye fint føre. Ørlita mildværskorpe til rett oppe i lia, ca. 150 hm. Avblåst i toppområdene. På toppene var det en del vind i dag også. Lange gløtt av sol, selv om ho sleit med gå klar av skyene som lå over fjella i sør.

Map    

Tusten

Date:
12.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.4km

Tørre stier i går, nysnø i dag. Mest slaps i byen. Dro til Tusten der skibakken er stengt p.g.a. snøforhold. Allikevel er det greit kunstsnøunderlag til oppunder henget i lysløypa. Svært tynt med snø på traversen videre, men i le av Brenthaugen fant vi stort sett såle under nysnøen helt til topps. Vind på toppen, ellers ganske rolig. Fint føre ned igjen.

Map    

Snøtrim

Date:
03.01.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.0km

Etter sommerlige temperaturer dagen før (18-19 grader i fjordstrøka, og ny januarrekord på Sunndalsøra) slo vinteren til igjen. Blei helt nedsnødd på sykkelturen hjem fra jobb. Etter å ha venta ut verste snøbyga tok jeg en tur oppover skogen. Det var fine forhold i lysløypa. Kompakt nysnø ga god dekning. Kraftig vind fra vest gjorde at jeg etterhvert la turen opp langs Vardevegen i stedet for å gå til Skihytta. På Varden blåste det godt. Fikk en idé om å ta Storlivegen ned igjen, hvilket var en meget god idé. Lite spor og jevnt snødekke førte til et artig nedrenn.

Map    

Sørafjellet - Lifjellet.

Date:
27.12.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Inspirert av turen 2. juledag blei det en ny tur til Dale. Brynhild og jeg fikk en fin rundtur på variert underlag. Traversen fra sør opp på Sørafjellet var spesielt fin, med en del oppsøkende klyveopptak. Litt tunggått på norsidene av Sørafjellet og Høgafjell, siden vi ikke fant signifikant sti. Førstnevnte skyldes muligens vegvalget. Som det går fram av bildene var været upåklagelig. Noe trekk på rygger og topper. Glatt og sølete på enkelte strekninger. Ved Dalevatnet mot Sørafjell-Høgafjellryggen. Fra Flatafjellet mot Sørafjellet. På Flatafjellet. Klyveopptak på Sørafjellet. Fra Sørafjellet mot Høgafjell. Fint terreng på sørryggen av Høgafjell. Utsikt nordover fra Høgafjell. Høgafjell Fra Lifjellet mot Stavanger. Ned fra Lifjellet fulgte vi ei rute som kalles Sprettraubakken. >>>

Map    

Urdfjellet

Date:
10.12.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.2km

Benytta sjansen til å ta vinterens første tur på Urdfjellet, da været hadde roa seg litt før neste lavtrykk var på veg inn utover dagen/kvelden/natta. Var tidlig ute siden det var meldt tilskying i grålysninga, og ville derfor ha muligheten for lyktassistert retur. Forøvrig 8-10 kalde på Skaret på morgenkvisten. Overraskende nok måtte jeg brøyte spor. Knallfine forhold opp skogen. Litt fastere høyere opp, men god kjøresnø. Kald vind på toppen. Tilskyinga drøyde litt så det blei nok en runde oppover i lia for å få med litt morgenlys og nyte føret en ekstra runde. Fortsatt ikke tegn til andre skiløpere.

Map    

Mohaugen

Date:
20.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.4km

Planen var egentlig å gå på Dronningkrona. Hadde nok undervurdert nysnømengdene litt, i tillegg var snøen delvis vindpakka over skogrensa, noe som gjorde brøytinga tyngre og mer tidkrevende. Litt seint ute var vi vel også. Turen gikk derfor i stedet opp på Mohaugen, hvor vi ikke hadde vært på nesten 20 år. Det var 8-9 minusgrader da vi starta fra Dalsbøen. 20 cm nysnø med et bristende skarelag på toppen lå på jordene. Nysnøen blei tørr rett oppe i lia, men det var ikke noe underlag av gammal snø før på drøye 500 m. Gikk allikevel greitt å gå på ski opp langs sommerstien. Greit med snø over skoggrensa. Snøfjell ruver i bakgrunnen. En kald trekk møtte oss oppover mot skaret. Lette skyer gjorde at sola ikke kom skikkelig fram. Hovsnebba i bakgrunnen forøvrig. Vi satte >>>

Map    

Kvitnykja, nok en gang.

Date:
17.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.8km

Overskya vær på formiddagen og tvilsomme snøforhold gjorde at vi droppa turplaner lenger inne i Storfjorden. Med oppklarning blei det vestvendt tur til Kvitnykja nok en gang, i dag med Brynhild som turfølge. Tok ei annen linje denne gangen. Litt mer knot i toppen (les: stein) ellers større flater å utfolde seg på i nedre del. Lite steinkjøring i dag også. Fant ei bedre linje nede i skogen enn i går, og hadde på skia ned til 500 m.o.h. Mot Høgsvora. Opp av skogen. Skøytebane nede på flata. Flott innover Litlebotnen. Spor til og med :) Opp vestflanken. Ennå skygge, men sola kom rundt på nedkjøringa. Noen tåkeflak dreiv over toppen. Kald vind her oppe. Mot Lauparen og Brudefølgjet.

Map    

Kvitnykja

Date:
16.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.7km

Tok sjansen på at det var bra nok skiføre på Kvitnykja, og satsa på en ettermiddags-/solnedgangstur. 2-3 cm nysnø, men med gammal snø/is under kunne jeg faktisk gå på ski fra setra. Gradvis økende snømengder, men veldig humpete snødekke opp til 700 meter. Fra ca. 750 meter var føret nydelig. Så ut til å være litt tynt opp vestsida av toppen. Gikk allikevel greit å finne ei fin linje langs hovedrenna ned igjen. Kun borti stein to ganger. Passa bra med ferja og ta en sving oppom Litlebotnsrøra. Siste 200 hm ned gikk til fots med skia på sekken. Humpete snødekke på ca. 600 meter. Liltebotnsrøra.

Map    

Kjøvskartinden

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.6km

"Sørsia på Kjerkjetake va skikkele ihælkjaurt ette ei veke ma finver. Men de va fole fint innpå Kjøvskartind." Nok en finværsdag, og vi la dagens tur til Kjøvskartinden. Det var akkurat kjørbart til endes på vegen til Kavliheian. Herifra var det greit skiføre. Dagens mål i sikte. God snødekning innover Kavliheian. Skare med mjuk overflate innover. Bekker gjenfrosne etter kuldeperiode. Fulgte delvis spor fra tidligere i uka. Østeggen på Kyrkjetaket. Fin tur det. Transportetappa snart over. Litt mer knekkskare her i området ved Husnebbu. Gradvis mjukere snø opp nederste henget på ca. 800 m.o.h. Grei dekning om en valgte rette linja. Drømmeforhold oppe i botnen. Sola varma godt oppover. Opp neste heng. Juratinden troner i bakgrunnen. Litt vindpåvirka snø nærmere toppen. >>>

Map