Archive - Date

Collected lists

Skjorta

Date:
22.05.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.6km

Søndagstur på Skjorta i strålende vårvær. Møtte første snøfonn langs vegen i svingen på ca. 380 m. Kjørte derfor innover mot vanninntaket i Kanndalselva til jeg møtte på snøen. Noen minutter på sti forbi vanninntaket, ellers sammenhengende skiføre. Bra føre tross ei overskya natt i forkant. Litt nysnø i toppen. Registrerte tre andre på tur. Sommertemperatur i bygda. I Kanndalen. Langs nordryggen med utsikt mot Eresfjord. Toppen Langs Eresfjorden. Tilbakeblikk fra Bugge.

Map    

17. mai over Sunndalsøra.

Date:
17.05.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.8km

Med så fint vær var det nærliggende å tilbringe mye av nasjonaldagen til fjells. Kanskje det var god timing for en tur i fjella over Sunndalsøra? Dermed pakka vi turutstyr og flagg og la i veg på morgenkvisten. Det blei fullklaff. Fin og tørr sti opp til 440 m.o.h., før skiføret tok over umiddelbart. Meget bra føre, vekslende fra soltint skare til tørrsnø. Unntaket blei østsida av Kalknebba som hadde pådratt seg ei skorpe innen vi kom ned der, men det blir for en parantes og regne. Regelmessig kjøling med litt vind på flere av toppene. Vi droppa Hårstadnebba, da det ville blitt en betydelig avstikker til fots. Greit å ha noe til gode også. Tatt i betraktning at det var nærmere 20 grader i dalen holdt føret bra på returen også. Verdt og merke seg at sola kasta skygge nedover >>>

Map    

Litlehornet & Krynkelen.

Date:
16.05.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.7km

Det blei en "inneklemt" fridag med flott vær, så jeg tok turen til Valldal. Fikk tilvist parkering i tunet på Grønningsæter, og kunne sette skia på umiddelbart. Med noen meter unntak en 2-3 plasser, var det sammenhengende skiføre opp stigninga til Steindalsstølen. Med Litlehornet og Krynkelen som dagens mål, var det fristende å prøve lykken opp vestryggen på Litlehornet. Satsa på at stegjern og isøks skulle være tilstrekkelig, og det var det akkurat. Brukte litt tid opp den bratte snøflanken t.h. der ryggen reiser seg. Eksponert, men med god snø. Fine og greie forhold i midtpartiet, før den øvre og brattere delen var snøfri. Et par klyveopptak her, og litt spennende "stifinning". Nysnøgrensa lå forøvrig på drøye 1000 meter. Fra Litlehornet var det >>>

Map    

Tiuren ved Nysetra.

Date:
04.05.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.8km

Da vi parkerte ved Nysetra så vi en tiur som spankulerte bak en steingard. Han kom straks bort til bilen og oppsøkte først den ene sida, så den andre. Vi avventa litt, da han plutselig flaksa opp på panseret, og seinere takboksen. Vi kjørte nedover til attlega litt lenger ned, med tanke på å starte derifra. Tiuren fulgte like godt etter :) Enden på visa blei at vi kjørte et par svinger opp i hyttefeltet og fant ei lomme å parkere på der. Litt tørr nysnø på skaren fra start, økende til 5 cm lenger oppe. Skya vær med sol som slo i gjennom. Fint føre også i sørvendt terreng førte oss ned Orabotnen, før vi gikk opp igjen via Blåfjellet. Kald trekk/vind oppe i toppene. Ørlite tørrsnø på skaren ga fint føre fra start. Litt mer nysnø lenger oppe, her oppunder nordtoppen.

Map    

Vettakollen - På vei til Ullevål...

Date:
01.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.3km

Formiddagstur fra Sognsvann før dagens kamp. Marius tok ei fotballøkt på Kringsjåbanen. Fin tur med utsikt langs Vettakollen. Tiltrekt av nåler i begge farger rota jeg meg selvfølgelig ut av stiene og over Rishøgda i kronglete skogsterrerng. Tulletopp :) Etter turen, en svipp nedom Oslo sentrum, før turen gikk til Ullevål stadion og årets cupfinale. Hjemturen etterpå gikk som en lek.... And på svømmetur i Båntjern. Fra Vettakollens beste utsiktspunkt mot hovedstaden. Mot Midstua og Holmenkollen. Ved Vettakollens toppunkt. Ingen utsikt her. Den 12. mann.

Map    

Molnesfjellet - På vei til Ullevål....

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

Fulle fly og dyre billetter fra Molde, bidro til "lavbudsjett"-tur til cupfinalen via Vigra. Marius og jeg dro i litt god tid for å kunne rekke en tur oppom Molnesfjellet. På kjøreturen over Ellingsøya tikka det inn melding fra SAS om halvannen times forsinkelse på flyet. Dermed rakk vi en fin rundtur fra Molnes, kan forøvrig anbefales. Lettere vær her ute ved kysten enn lenger inne i landet. En sjelden beleilig forsinkelse. Molnesfjellet med Litlehornet og Storehornet sett fra turstart ved Molnes. Høyere kommer en ikke på Vigra. På toppen av Molnesfjellet, Storehornet. Molneset fra Storehornet. Informasjon om Molnes naturreservat. Langs stranda tilbake til Molnes. På vei til Ullevål. Fint kveldslys ved avgang fra Vigra. Her mot Godøya og Alnes.

Map    

Ytstetinden

Date:
07.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.8km

Stakk en tur oppom Ytstetinden på veg hjem fra møte i Ålesund. Tørr nysnø fra parkering og helt til topps. Sola i ansiktet og vinden i ryggen fra setra og opp. Noen spor. De fleste gikk mot Båten. Ett spor, etterhvert ganske gjennføyka, gikk til oppunder topphenget. God nytte av å følge det. Fine forhold videre til topps også. Fikk skygge da jeg bikka kanten under Båten igjen. Kjørte rett inn på ferja. Flott kveld!

Map    

Skåla via Skålaksla.

Date:
23.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.7km

Tur m/ Brynhild i fint vårvær. Bar ski i 5-10 min, opp til snaue 150 m. Deretter skareføre, seinere slush i sørvendt terreng. En del vind i høgda, så det blei lunsjpause nede i skogrensa. Varmt i lia opp fra Horsgårdsetra. Mot Skålaksla. Smatt opp passasjen t.h. for toppen. Snart snøfritt der nå. Mot Snøfjellet. Soltint skare, meget fint føre. Ankomst Skålaksla. Utsikt vestover fra Skålaksla. Fra Skåla mot byen. Utsikt østover fra skaret mellom toppene. Mot Mittet fra lunsjpausa. Så ut til å være så som så med føret nederst i raset fra i vinter. Fornøyd med at vi valgte "omkjøring" denne gangen.

Map    

Kvannfjellet

Date:
15.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.0km

Ettermiddagstur i finværet. Rundt +10 i låglandet, men med nattefrost holdt snøen bra. Økende vind (SV) fra tregrensa og opp, småsurt på toppen. Isete, hardt og skavlete i øverste del, slush fra der det bikker utfor fjellsida. Knallhardt i skyggepartier gjennom skogen. Fra Syltesetra mot Kvannfjellet. Trolltindan Høgheia og Talstadhesten. Mot Urfjellet. Bjørnen. Kjente fjell i bakgrunnen. Utover Kvernesfjorden. Østover fra toppvarden. Fin "transportløype" i nedre del.

Map    

Tusten

Date:
02.02.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.6km

Bygevær med en del vind fra vest var en fin anledning til å boltre seg litt i le på østsida av Tusten. Kom på et spor fra start som vi fulgte oppover. Dermed bød muligheten seg til en avstikker fram på Årøheia. Spora var etterhvert viska ut. Tok det rolig gjennom ei tett byge i øvre del av Østfjella. Yr's nedbørradar er genial i så måte. Timet nedfart mellom bygene, før det blei en tur opp til Søre Tusten.

Map