Archive - Date

Collected lists

Myrsethornet & Rongkallheia

Date:
16.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.6km

Kan det bli finere? Oppe på Myrsethornets østlige utløper. Mot Heggdalshornet og Opstadhornet. Fint skiterreng. Ser ut til å ha vært stor trafikk i Myrsethornets sørside. Litt føyke på toppen. Gossen er fortsatt flat. På Rongkallheia. 12.15 - ferga ligger til kai. Satser på å rekke neste. Litt solpåvirka snø ned sørsida av Rongkallheia. Litt stein her og der også, men grei å unngå.

Map    

Trolltinden med omveier.

Date:
14.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.4km

Vi fant ut at det var stille, fredelig og ikke minst godt skiføre her dagen før. Dermed dro vi nok engang til området på nordsida av Ørskogfjellet for å dra det siste ut av godværsperioden. Egga var dagens første mål. Artig skikjøring i sida rett i mot. På veg opp ryggen mot Egga. Snøen har lagt nesten urørt av vind i to uker. Neste post på programmet var flanken under Sandfjellet/Middagsfjellet. På veg mot Trolltinden. Tilbakeblikk mot Sandfjellet/Middagsfjellet. Fra Trolltinden mot Ytstetinden og Remmemstinden. Satte på fellene igjen for å komme opp av elvedalen. Da gikk vi like godt opp på Tverrfjellet for å få ei fin linje ned til bilen.

Map    

Sandfjellet/Middagsfjellet

Date:
13.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.2km

Restitusjonstur m/ Brynhild i fint skiterreng. 10-12 stk. på Trolltinden, ellers lite folk og spor å se. Mot Sandfjellet/Middagsfjellet. Skygge og kaldt nede ved vegen. Da var det godt å komme opp i sola. Oppe ved Dalvatnet. Egga har ein fin side rett i mot. Den prøvde vi dagen etter. Vi fortsatte opp ryggen/flanken fra Dalvatnet mot toppen. Avblåst oppe på toppryggen, ellers fint føre nedover. Litt trafikk på Trolltind i bakgrunnen, ellers fritt for andre spor og folk.

Map    

Nordøyane - Haramsøya.

Date:
12.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.9km

Den opprinnelige tidsplanen sprakk, og godt var det. Så at det ville være passe med tid for en tur på Haramsøya før neste ferje gikk til Lepsøya. Fjellvegen opp fra Ulla så ut som en fin adkomst og slik blei det. Det hadde begynt å blåse litt mer en på formiddagen, men ikke nok til at det var sjenerende. På veg opp Haramsfjellvegen fra Ulla. Tilbakeblikk mot Skuløya/Flemsøya og Skulen. Skyggefullt på Ulla på denne årstida. Ullahornet, som seinere blei mål for turen. Fint skiføre på myrlendte Haramsfjellet. Stor anleggsaktivitet oppe på fjellet. De omstridte vindmøllene er mye omtalt. Øyas høyeste punkt Mannen t.h. Litt for langt dit. Ikke fristende å passere rett gjennom anleggsaktiviteten heller. Tok heller en tur opp på Ullahornet. Fin utsikt og ny topp i boka. Fra Ullahornet.

Map    

Nordøyane - Skuløya/Flemsøya.

Date:
12.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.2km

Stedvis veldig fint skiføre, sjøl om det ikke var like bra hele vegen. Fra toppen mot Ulla og vegen over til Haramsøya. Mot Fjørtofta og Harøya. Romsdalskystens fastland sees i det fjerne. Stedvis fint føre ned igjen også. Lagde mitt eget spor til/fra Framtun. Farvel til Skulen. Neste stopp Lepsøya.

Map    

Daugstad - jakten på uspora snø.

Date:
10.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.7km

Vi har forlatt sporet innover dalen og setter kursen mot Svartevasstinden. Hit, men ikke lenger. Det fantes ikke hold i snøen langs ryggen mot toppen. Det ville bli et svært tidkrevende prosjekt, så vi valgte å snu. Den taggete ryggen mot Trolltinden kaster skygge. Lave skydotter som pynt. Fra ryggen var det bare å gjøre seg klar til nedkjøring. Ikke uventa viste laussnøen tegn til å sleppe underlaget i det mest nordvendte terrenget øverst i renna. Ubunden snø gjorde det allikvel udramatisk. Videre nedover var det bare å kose seg: Med lang utmarsj og fint vær/føre var det fristende å legge turen i en sving oppom Trolltinden. Som sagt så gjort. Fra Trolltinden mot Midttinden og Blåtinden. Nedkjøring i fint føre og lys: Dagens siste solstråler på Trolltinden og Svartevasstinden i >>>

Map    

Høgseternebba - to runder.

Date:
07.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.2km

Etter fredagens opplevelse av Høgseternebbas vestside var det fristende og ta en tur dit igjen, ettersom føret ganske sikkert hadde holdt seg bra. Om føret fortsatt var bra, hadde vi planer om å dra ned sø-flanken mellom Høgseternebba og Helvetestind etterpå. Mer vind på toppryggen i dag, og folk som kom opp nevnte sø-flanke, fortalte at vinden hadde lagd skikkelig skorpe der nå. Dermed blei det heller en ekstra tur ned Høgseternebba i dagens siste solstråler. Selv om fjellsida hadde hatt noen besøk siden fredag, var det nok av uspora snø å boltre seg i.

Map    

Blå, Grøn og Kald

Date:
06.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.5km

Fin runde fra Venås m/ Per-Ivar, Tormod og Brynhild. Nydelig vær og føre. En del trafikk i området. Fant stien fra Venås på høyre side av elva og fulgte den inni dalen. Her kom vi til dekka bord og prøvde først oppoversporet til Blåtindane. Her fikk vi med oss siste urørte korridor ned fra toppen. Et fristende sikksakkspor førte oss videre opp på Grøntinden. Der var sørøstflanken nesten ferdig dekorert. Etter å gått opp på Kaldtinden (bratt snøbakke siste metrene), fant vi korteste vei ned til Venås.

Map    

Sjurvarden & Melen.

Date:
03.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.4km

Fint vær og skiføre. Fantastiske snøforhold, med unntak av et strekk rundt 2-300 meters høyde i returrenna. Der var det i overkant mye ur under nysnøen for god skikjøring. Godt med snø. Vi setter kursen for Rødalsdalen i -16 grader. Utsikt fra en skyggefull Rødalsdal. Fallvind gjorde det ikke varmere. Silkeføre ved Olavsbu. Flere har kjørt ned fra Sjurvarden etter at knutio (Knut Inge Orset) satte førstesporet dagen før. Mot Melen. Utsikt fra Sjurvarden. På Sjurvarden. Ned fra Sjurvarden. Atlanterhavsvegen, Averøya og Tustna danner kulisser. Fint over Kyrhaugeggen. I sørsida av Melen. Helt vindstille på Melen. Det innbød til ei lita pause i sola. Fra Melen mot Sjurvarden og Stemshesten. Fra Melen prøvde vi oss på en direktevariant ned til bygds. Et lite brattheng førte oss ned i selve renna, som seinere bratner >>>

Map    

Jendemsfjellet

Date:
02.02.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.0km

Bra med snø oppover langs sommerstien. Her i skogrensa. Tilbakeblikk fra sørvestryggen og den mest vanlige sommeruta. Et skispor kom opp fra vestsida, og forsvant ned igjen der også. Skyggefullt... Fine forhold på ryggen nord for toppen. Vinterlig i ytre nå, og fantastiske skiforhold. Utsikten fra Jendemsfjellet er det heller ikke noe å si på. Fint skiterreng langs sørøstryggen.

Map