Archive - Date

Collected lists

Sunnmørslauparen

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.0km

Skiføre fra rett bak setra, noe av og på med skia helt i starten. Ellers fint føre, fint vær og akkurat passe varmt. Oppe av skogen. Kursen settes for Sunnmørslauparen. Brudefølgjet og Lauparen danner kulisser. Straks oppe. Utsikt mot Molde. Et par kjenninger lå foran oss i løypa. Utsikt sørover mot bl.a. Storbotnhornet, diverse Skorkjer og Sandegga. På veg mot Austtoppen hvor vi tok lunsj. Lauparen passer på. Store skavler og vid utsikt. Fra Austtoppen. Vi setter utfor. Fin sommersnø med god gli på det meste av nedturen. Sunnmørslauparen er absolutt en fin skitopp. Like artig hver gang å kjøre på ski i grønn bjørkeskog.

Map    

Blåbreddalen rundt.

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
34.0km

Da høytrykket meldte sin ankomst til pinse, klemte vi like godt til med offensive turplaner. Kjørte til Engebø på fredagskvelden da planen var å starte tidlig, mest p.g.a. den varsla varmen. Altså var både komfort og sikkerhet prioritet. Etter noen timer "søvn" i vårnatta var det kke mange metrene til skiføret. På starten opp mot Sandfjellet fulgte vi traktorvegen litt for langt sørover, slik at ski måtte bæres i korte partier. Lenger nord hadde vi nok funnet sammenhengende snø. Vi hadde lagt opp ei rute der de utsatte partiene var færrest mulig. Litt dumt og amatørmessig da at vi blei vel ivrige med å finne en snarvei fra Aksla og ned på Blåbreden. Mulig vi hadde kommet ned, men det blei både bratt, bregleppe og blaut snø ned mot breen. Vi fant det derfor best >>>

Map    

Tusten

Date:
28.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.2km

Trimtur for å holde skiformen vedlike. Fortsatt sammenhengende skiføre fra myra under Søre Botnhaugen, 10 min. skibæring. Stripekjøring i nedre del. Tusten har fortsatt mange linjer å tilby. Definitivt slutt på skisesongen innover Langdalen nå. Fikk litt sol på toppen, så det frista å prøve den fine stripa nordvestover mot Spikjebogskaret. Det endte i styggbratt terreng eller barmark etter ca. 130-140 hm. Det våres skikkelig i Malmefjorden nå.

Map    

Bjørsetskaret

Date:
27.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.5km

Gå-/joggetur m /Brynhild. Barmarkstilvenning etter særdeles god vårsesong på ski. Snøfritt med unntak av ca. 15 meter fordelt på to steder.

Map    

Frænavarden & Tågheia.

Date:
26.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.8km

Kveldstur for å sjekke snøforholda i Marka. Kun 2-3 minutter skibæring fra Damefallet, men det nærmer seg nok slutten av skisesongen i dette området nå. Smelta mye snø sida før helga. Meget bra føre over skogrensa, noe treigere i skogen. Kveldssol på Tusten. Lurer på om janyga (Jan Arne Nygaard) er på en ny tur? (Viste seg i ettertid at han sannsynligvis var nettopp det).

Map    

Trollstolen

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.5km

Vi har akkurat fått skia på, og finner etterhvert sammenhengende snø helt til topps. Vi er kommet gjennom tetteste skogen på vestsida av Inste Seterhaugen ,og terrenget åpner seg. Fastere snø her, og kursen blir satt. Nydelig snø og fin utsikt i nedre halvdel av nordvestflanken. Til fots i topprenna. Utsikt østover mot kjente fjell. Øverste laget løsna i topphenget og rusja foran oss nedover. På veg ut av bratthenget før flanken åpner seg... ..og det er bare å kruse nedover.

Map    

Brattlihaugen & Varden.

Date:
24.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Søndagstrim m/ Brynhild. Stort sett snøfritt langs dagens rute, men ganske vått enkelte plasser opp mot Varden. Skiftende skydekke, behagelig temperatur og fuglekvitter i skogen.

Map    

Otrøya - 3 topper.

Date:
23.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.0km

Mens flakskreda fortsatt går hyppig i indre strøk har snødekket i større grad stabilisert seg i ytre strøk. På denne turen møtte vi stort sett fast og stabil snø i 10-15 plussgrader, og meget bra føre, spesielt i nordvendt terreng. Det jeg vil kalle sommersnø. Deler av turen var allikevel så bratte at faren for ras fra fjellvegger, skavler og brattheng måtte vurderes fortløpende. 50 min. anmarsj til skiføre på omlag 240 m.o.h. innafor Ræstadvatnet. Skiføre ned til 300 m.o.h. på returen, dog noe magert snødekke de siste 100 hm, med litt innslag av steinkjøring. ca. 30 min gange tilbake til bilen. Greit å krysse elva inne ved vatnet. Fin lufting oppe på øya, og et skiftende skydekke gjorde at det akkurat var passe varmt. Fra startpunktet på parkeringsplassen i Ræstaddalen. >>>

Map    

Valltua m.m.

Date:
22.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.4km

Utnytta snørestene fra forrige uke oppover lysløypa. Ved Skihytta er det fortsatt rikelig med snø. Skihytta, fjord og fjell. Mot Frænavarden. Fra Audunshø mot Løvenskaret. Fortsatt mye snø mot Storfjellet og Valltua. Sjekka ikke inn på "Arsdalsheia hotell", men fortsatte med fin nedkjøring i Løvenskaret. Fra Seterfjellet mot Jendemsfjellet (t.v.) og Valltua (t.h.). Panorama inn Frænfjorden/Malmefjorden fra Valltua. Fra Nordvestre Moldeheia mot Frænavarden. På siste topp, Moldeheia/Tusenårsvarden. Atskillig mer snø over her nå enn for tre uker siden (1. mai). Snøen hadde smelta godt unna på få timer, så det var med nød og neppe jeg kom meg nesten hjem med ski på beina.

Map    

Skoften

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Tur til Skoften med Marius og Brynhild Kr. Himmelfartsdag. God vårtemperatur, selv om det var ganske skya. Endel vann i øvre deler av stien p.g.a. snøsmelting, og fortsatt en del snø igjen oppe på platået.

Map