Archive - Date

Collected lists

Trollstigen

Date:
30.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.0km

Skitur på årets hittil varmeste dag. Noe bæring opp sørryggen på Finnan og litt opp NV-ryggen på Alnestinden. Snøbrua i fossen rett ovafor veien hadde kalva en del i løpet av dagen. Er nok en av de siste dager med 100 % ski fra bil. Bra føre i nordvendt, ellers stedvis sugeføre.

Map    

Brattlihaugen

Date:
29.05.2018
Map    

Brattlihaugen

Date:
27.05.2018
Characteristic:
Walk
Distance:
2.1km

Map    

M1t

Date:
26.05.2018
Characteristic:
Walk
Distance:
1.9km

Virus-restitusjon og inngåing av nye sko.

Map    

Finnan - Østryggen - Nordre Finnanbre.

Date:
23.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Nok en fin vårdag i Romsdal. Fant fortsatt sammenhengende snøfelter mot østryggen på Finnan og parkerte bilen deretter. På veg oppover fikk jeg lyst til å avlegge et par småtopper på østryggen et besøk. Litt enkel klyving. Feltregistrerte disse. Høyde og PF bør verifiseres når området seinere er laserskanna for Nasjonal detaljert høydemodell (NDH). Deretter gikk turen videre over østtoppen. Etter skareføre ned første bakken, var passasjen videre på nordsida av ryggen guffen. Et topplag nervøs slush løsna veldig lett. Lista meg allikevel forbi og fortsatte til Finnans hovedtopp. God matpause på toppen. Ned mot Nordre Finnanbre var snøen bedre. Imidlertid åpen bregleppe og en del rasaktivitet ved denne i løpet av de siste dagene. Fortsatt store skavler hengende over, absolutt >>>

Map    

Sykkeltur i Marka.

Date:
21.05.2018
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
13.8km
Map    

Sollia

Date:
20.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
9.4km

Inspirert av turen over Kongsvollen og Blåtind dagen før, var vi (i alle fall den eldste halvparten av oss) motivert til også å besøke kommunetoppen(e) i Herøy og Sande denne helga. Gutta tok ei ny fotballøkt på formiddagen mens vi rydda ut av hytta. Deretter kjørte vi til Nonshornet parkeringslomme . Fin asfaltert parkeringslomme, kart og skilting. Takket være en tørr vår var stien oppover også ganske tørr. Dette er forøvrig terreng som ikke frister å begi seg ut i uten sti. Selv nede i skogen blåste det, og vinden økte litt på over skogrensa, motvind sådan. Oppe på Nonshornet blei det motvind for alvor. Gutta sa seg fornøyd med denne fortoppen, og etter ei kort pause i delvis le, returnerte de. Brynhild og jeg trossa vinden og fortsatte til Sollia. Fint terreng og fin utsikt. Flott panorama 360 >>>

Map    

Kanotur ved Kjeldsund.

Date:
19.05.2018
Characteristic:
Expedition
Distance:
2.3km

Flott vårkveld ved Kjeldsund i Herøy. Padletur i skjærgården. Starta trackingen litt seint, så turen var nok et lite kvarter lenger.

Map    

Kongsvollen & Blåtind.

Date:
19.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
12.9km

Familietur på flott lørdagsettermiddag i pinsa. Satte igjen en sykkel nederst i Ringstaddalen, og kjørte til hyttefeltet ved Løsetvatnet øvst i dalen. På ganske tørre stier til Kvamstua, og deretter langs ryggen bort til Kongsvollen. Veldig flott travers på god sti. Etter kort matpause gikk turen videre til Blåtind. Fint terreng. Tok en direkte variant øst for snøfonna mot toppen. Svakt tråkk her og bratt på slutten. Resten fulgte sti bort på merkaruta fra Hundelaupsvatnet. Kort opphold på toppen. Returen gikk på god sti via Hundelaupsvatnet og ned i Ringstaddalen. Sykla for å hente bilen mens resten av gjengen gikk til Haddal stadion for ei påfølgende fotballøkt.

Map    

Småholtinder & Ringshornet.

Date:
18.05.2018
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.3km

Sjelden fellestur med gamle turkamerater. Anne Trine, Kari Anne, Inger Hilde, Kristin, Gro og André i tillegg til Brynhild og meg var med på turen. Fin rundtur fra Slettvikane. Fortsatt godt med snø, dog lite mot toppen av Ringshornet. Fint føre, spesielt i nordøstvendte hellinger. Beskjeden trafikk på Småholtinder, mer på Ringshornet, der det det var jamnt sig hele dagen. Ei godt oppkjørt side vitna også om god trafikk i det siste. Og til slutt været: Utmerket!

Map