Archive - Date

Collected lists

Brattlihaugen - Storlia.

Date:
30.10.2023
Characteristic:
Hike

Klarværet og kulda fortsetter. Liten luftetur rett etter solnedgang. Er nok naboen som er mest fornøyd med fotballkampen seinere på kvelden.

Map    

Råstu & Blåhøa.

Date:
29.10.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.5km

Start fra Vangan i morgensol og -10. Mot Storvatnet. Vær og vind har allerede satt sitt preg på vinterfjellet. Ok skiføre på flatene innover mot Blåhøa. Trolla og Skarfjell. Fra Blåhøa mot Seterfjellet (1812). Råstu, et massivt fjell. Panorama: f.v. Tåga/Såtbakkolllen, Navardalsnebba, Liltsomrungsnebber og Storsomrungsnebba. Et "mikrofjell" foran, Blåhøa bak. Snøhetta Trolla Vinterfjell. Fra Råstu mot Dordinakkan, Kaldfonna og Hovenmannen. F.v. Snøfjellet, Tåga/Såtbakkollen og Navardalsnebba. Slotthøa-massivet. Juratind helt til høyre. Lang bakke fra Råstu tilbake til utgangspunktet. Såtbakkollen og Tåga. I skygge på veg ned i Grødalen.

Map    

Markarunde

Date:
28.10.2023
Distance:
11.1km

Map    

Gråhøa

Date:
27.10.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
12.6km

Tirsdag 24. oktober kom meldinga på Aursjøvegens Facebook-side om at vegen var vinterstengt. Dagen etter kom det helomvending; "Vegen blir brøyta fra Litldalen til Aursjøen" lød det. Med tidlig vinter i fjellet tok jeg turen for å sjekke føreforholda. En del vind og drivende tåkeskyer langs vatna. Svært få møte- og parkeringsmuligheter mellom Osbudammen og Aursjøen. Hadde noen tanker om å gå på Torbusnyta fra Aursjøhytta. Der var det mindre snø og surt vær. Det endte opp med en ny tur på Gråhøa, denne gang via Vakkerdalen og opp fra søraust. Mye sol innover dalen, før jeg møtte tåke og vind rundt bandet. I øvre partier og på toppen var det klart og helt vindstille. Retur omtrent samme veg. Kjørte meg fast i et elvegjel i Vakkerdalen, og måtte tråkke litt >>>

Map    

Jendemsfjellet

Date:
25.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

Tur m/ Brynhild i fint høstvær.

Map    

Brattlihaugen - Storlia.

Date:
24.10.2023

Map    

Silsetfjellet - og sesongsavslutning 4. divisjon.

Date:
21.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.1km

Spennende siste serierunde i fotball 4. divisjon Nordmøre og Romsdal, og Træff 2 i avgjørende bortekamp om seriemesterskapet på Eide. Med fint vær passa det veldig bra og ta en tur på Silsetfjellet før kampen. En del vind fra aust, ellers fint og tørt, litt isvuller, men greit å unngå disse. ..og Træff 2 vant 3-2 og blei dermed seriemestere et poeng foran Surnadal og to poeng foran Tomrefjord. Ut Kvernesfjorden mot Storlandet. Harstadfjellet, Storfjellet og Stokknoken. Mot Averøya. Kropptua Melen, Sjurvarden og Stemshesten. Mot Atlanterhavsvegen. På veg mot Stortua. I bakgrunnen Harstadfjellet og Storfjellet. Eide kunstgressbane m/ omland fra Stortua. Lysstemninger i skogen.

Map    

Brattlihaugen - Varden - Olaringarhaugen.

Date:
20.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Fint vær, kjølig, litt vind her og der. Batteriet på telefonen streika underveis.

Map    

Blånebba

Date:
18.10.2023
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.6km

Kvite fjell etter en nedbørsrik periode, så lysten på å sjekke forholda var absolutt til stede. Siden jeg ikke hadde så mange timer til rådighet denne dagen, satsa jeg på at Trollstigen skulle åpne. Det skjedde ikke. Plan B var å kjøre til Vengedalen. Så greiest ut mot Blånebba. Bæring av ski til drøye 500 meter. Mellom 6 og 700 meter begynte sålen å bli ganske bra, til tross for åpne bekker. Økte bra på med snø oppover. Mildværet hadde tatt helt til topps, men fra 900 meter var det noen få millimeter styrelag. Møtte en kar som tråkka (til fots) til topps på sviktende skare. Han skulle fly ned igjen, og fikk nok sin belønning for slitet. Oppsummert: Oktobertur notert. Ikke allverden til skiføre. Det solide underlaget kan komme til nytte framover.

Map    

Varden

Date:
15.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Gløtt av sol mellom haglbygene. Går mot vinter, snøgrense på ca. 600 meter.

Map