Archive - Date

Collected lists

Marka

Date:
28.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Map    

Høglia

Date:
27.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
7.1km

Etter turen til Blikåsen og lunsjen i Angvika, tok jeg meg en rundtur fra Talset. Mye fine stier og skilting i området. Forøvrig er det skilta parkering og turstart ved grendehuset noen hundre meter lenger øst. Litt pussig med høydetalla på bakgrunnskartet (N50) forresten, hvor Sletthaugen nar blitt høyest med 249 meter. Nasjonal detaljert høydemodell (NDH). Høglia er fortsatt 248, Sletthaugen 247 og Tovhaugan 246 der. Hvitveisen er i full blomst. Fine stier, mange av dem basert på gamle traktorveier. Noen nyere stier, samt skilting lenker det sammen. Utsiktspunkt mot Raudsand. Hytte på Sletthaugen.

Map    

Blikåsen - bedre enn sitt rykte?

Date:
27.04.2019
Characteristic:
Expedition
Distance:
3.1km

Fikk plutselig lyst til å besøke et par av de intetsigende åsene på restanselista. Satte kursen inn fjorden, over Osmarka og tok sideveien mot Blikåsen og Åbakkan. Så fort jeg var ved foten av dette dagens første mål fant jeg ei lomme å sette bilen i. Lettvektsekspedisjonen - shorts og trøye i det flotte vår- (eller var det sommer-) været, satte kursen direkte mot målet. Myrene var fortsatte paddeflate etter vinterens snø, og spesielt våte var de heller ikke. Öppna landskap - lettgåtte myrer på Blikåsen. Åbakkfjellet kan skimtes over tretoppene. Typisk Blikåsterreng. Bedre med myrer enn lyngvassing. Utsikt mot Reinsfjellet og Litj-Reinsfjellet. I og med at terrenget var riktig så åpent og trivelig tok jeg turen utom kartets punkt 292 også. Her er jeg i ferd med å krysse >>>

Map    

Varden

Date:
26.04.2019
Map    

Brattlihaugen

Date:
25.04.2019
Map    

Svorundfjellet & Roksdalskammen.

Date:
24.04.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.6km

Måtte en tur til Oppdal (VPG) for å få blokka/fiksa noen sko. Hva passa vel bedre med å kombinere med en tur undervegs? Peila meg ut en rundtur over Svorundfjellet og Roksdalskammen fra sør. Vel oppe av Sunndalen og Gråura svingte jeg av på vegen til Klevgardan og parkerte på Nyhusan turparkering. Gikk bare opp første kneika på traktorvegen til setra før jeg kunne sette på meg skiene. Sola varma allerede svært godt her nede i lia, og snøen var sporadisk råtten oppover vegen. Opp lia var det ikke mye snø bortsett fra en solid såle på vegen, men oppe ved Nyhussætra var det bra snødekke også i terrenget. Roksdalskammen kom til syne like ovafor sætra. Tilbakeblikk mot øvre deler av Sunndalen. Lett føre med soltint skare her oppe. Mot Svorundfjellet. Litt vind fra sørvest over >>>

Map    

Hausen

Date:
23.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.5km

Trimtur i påvente av serieåpninga mellom Rival og Træff G16. Nydelig vårkveld.

Map    

Raudsandberget

Date:
22.04.2019
Distance:
1.2km

Etter En Bjergtravers... hadde vi tid til en tur på Raudsandberget også. Etter litt research fant vi fram til parkering og stistart ved vassverket på Hyllmyra. Skilt viste at vi var på rett vei. De første vårblomstene er på plass. Som alternativ til hovedstien fant vi en svakere og brattere sti på veg opp. Dermed blei det en rundtur. Tjern oppe på toppen. Riktig så idyllisk. Utsikt til byen oss. I tillegg til masta på høyeste punkt var den en rekke varder på andre toppunkt. Slik klarte vi å strekke turen til en halvtime.

Map    

En Bjergtravers...

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
5.9km

På en sommerlig 2. påskedag tok Brynhild og jeg en tur til Averøya. Satte av syklene ved enden av skogsvegen som går oppunder Bjerga fra Leitet. Deretter kjørte vi til Reitan, hvor det faktisk var skilta til Søbstadberget. Godt, da blei det sikkert sti oppover. Kommer fort over skoggrensa her ute. Her ser vi utover mot Henda og øyene rundt. Flott utsikt fra Søbstadberget. Søbstadberget. Etter å ha passert den litt lavere toppen med masta fulgte vi sti videre. Mye stier i området. Her er en tydelig stisplitt. Vi fulgte den høyre som førte oss til Bjerga midt. På denne strekningen var stien tidvis noe svak. Fra Bjerga midt så vi tilbake mot Søbstadberget og Henda. Herifra fant vi også sti videre. Den var stort sett grei å følge, og sporadisk var den også merka med hvite sløyfer.

Map    

Brattlihaugen

Date:
21.04.2019
Map