Archive - Date

Collected lists

Molnesfjellet - På vei til Ullevål....

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

Fulle fly og dyre billetter fra Molde, bidro til "lavbudsjett"-tur til cupfinalen via Vigra. Marius og jeg dro i litt god tid for å kunne rekke en tur oppom Molnesfjellet. På kjøreturen over Ellingsøya tikka det inn melding fra SAS om halvannen times forsinkelse på flyet. Dermed rakk vi en fin rundtur fra Molnes, som forøvrig kan anbefales. Lettere vær her ute ved kysten enn lenger inne i landet. En sjelden beleilig forsinkelse. Molnesfjellet med Litlehornet og Storehornet sett fra turstart ved Molnes. Høyere kommer en ikke på Vigra. På toppen av Molnesfjellet, Storehornet. Molneset fra Storehornet. Informasjon om Molnes naturreservat. Langs stranda tilbake til Molnes. På vei til Ullevål. Fint kveldslys ved avgang fra Vigra. Her mot Godøya og Alnes.

Map    

Brattlihaugen - Storlia.

Date:
29.04.2022
Distance:
2.1km
Map    

Urfjellet & Butippen.

Date:
27.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
17.2km

Kortreist skitrim i dag. Skare m/ litt nysnø. Hardt i toppen mot Dyrdalen. Bedre i nedre halvdel og på Butippen med soltint snø. Skiftende skydekke, sola kom og gikk.

Map    

Storsomrungnebba m.fl.

Date:
24.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.8km

Med fine vær- og føreforhold var det fristende å ta en runde i de om sommeren så steinrike Sunndalsfjella. Gunstig snøgrense i Falelia. Sola hadde tatt litt vel mye på morgenen, så snøen var svært blaut i kneika rundt skogrensa. Travers med skarejern og stegjern i vestsida av sørvestre Litlsomrungnebba. Blei skibæring over den neste også. Variabelt føre på Storsomrungnebba og et bæreparti over mot Storsalen. Fin retur, der vi nesten sklei over bandet fra Tverrådalen mot Sunndalen. Snøforhold i Falelia. Noen snøflekker/-fonner langs stien opp til drøye 500 m, hvor skia kom på. Stien følger ryggen midt i bildet. Vårstemning oppover lia. Vi legger dalen under oss. Tåga og Navarnebba (nærmest). Snøfjellet skimtes bak t.h. Såtbakkollen nærmest, Trolla-ryggen bak og Kongskrona >>>

Map     3 comments

Grandevassegga m.fl.

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.4km

Det gode påskeværet fortsatte helga etter, og ga oss muligheten til å ta en rundtur som sto på blokka ved Geiranger. Skareføre og god timing på soltininga ga fullklaff med hensyn til føreforhold. Stilig avslutning på turen med den bratte nedkjøringa fra Laushornet. Ferja ankommer Eidsdal en vakker vårmorgen. På skareføre inn dalen fra Korsmyra. Et kort innslag av tørrsnø over Grandevassegga . Veien videre fra Grandevassegga. Tilbakeblikk mot Grandevassegga. Torvløysa og Kupenibba ruver til venstre i bakgrunnen. Til topps på Sætertverrfjellet. På Laushornet. Nedkjøring med Ørnevegen, Geirangerfjorden og Sju søstre i bakgrunnen.

Map    

Tågheia

Date:
21.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.7km

Map    

Borga - Verma.

Date:
20.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
20.6km

Nok en tur fra Verma; denne gangen over Borga med Per-Ivar. Skare i nedre deler om formiddagen. Vekselvis vindpakka og styresnø i høyden. Blautsnø i skogen på returen. Som bildene viser, sol fra skyfri himmel. Borga I skogrensa. Dønttind ruver i bakgrunnen. Fra Svartknarten i retning Ulvådalen. Ser bl.a. Karitind, Pyttegga og Høgtunga som dominerer. Skivandring over Borga. Store flater med styresnø å boltre seg på over skogen. Sporkryssing uten ski denne gangen.

Map    

Brattlihaugen - Storlia.

Date:
19.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.1km

Luftetur etter jobb. Nesten snøfritt.

Map    

Urfjellet -Dyrdalen.

Date:
18.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.3km

2. påskedag. En fin avslutning på ei god skipåske.

Map    

Butippen - fra nord.

Date:
16.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.0km

Flott tur fra Rødalen, inn Trondalen, og opp nordsida på Butippen. Såpass fint at vi kjørte sida to ganger. Påskeføre i dalen, med skare innover og blautsnø på returen. Tørrsnø i nordsida. Dagens mål Butippen, her representert ved vesttoppen, tar seg godt ut fra Rødalen. På skare innover langs elva i Trondalen. Mot Bjørnen, Butippen opp til høyre. Tørrsnø i nordvendt. Varierende terreng. Luten i bakgrunnen. På vesttoppen. Panorama av solfylte topper i øst. Såpass fint at vi kjørte to ganger.

Map