Archive - Date

Collected lists

Setliåsen

Date:
17.07.2019
Distance:
1.2km

Med EB. Hendelserik tur. Vi så: 1 gullstein av kvartsitt 1 död fugl. Den var litt skummel så vi tok en annen returrute. 1 bra pinne til å skrape vekk bark med 1 frosk 3 biter godteri i en liten hule på toppen blandt einerne. De var gode i fölge EB. 1 bergningsbil langt nede på veien 1 hoggorm som var brun, svart og grå. Den ble redd for oss og kröp inn i sitt hus. 2 hjortefotavtrykk 6 flått, 1 på meg og 5 på buksene til EB Höyt gress. Ikke supertydelig sti, men greit nok. Noen småbratte partier. Plass til 2-3 biler ved parkeringen.

Map    

St. Olavsvarden

Date:
12.07.2019
Distance:
8.6km

Map    

Gråhögda

Date:
28.06.2019
Distance:
9.1km

Map    

Javnberget

Date:
25.06.2019
Distance:
4.7km

God sti. Noen blöte partier. Uflaks med tåken på toppen, men stemningsfullt på annen måte.

Map    

Bitihorn

Date:
23.06.2019
Distance:
5.2km

Bratt, men ikke vanskelig. Noe luftige partier, men gikk veldig greit. På toppen etter 35 min. Fin utsikt i alle retninger. Mye og kald vind som drepte batteriet. Heldigvis fick jeg startet telefonen igjen så at jeg kunde fortsette tracke. Hadde litt ekstra tid så tok også Båtskardbergetoppene. Ingen sti her, men lettgått terreng.

Map    

Örnafjellet, Skjenafjellet og Lyderhorn

Date:
19.06.2019
Distance:
6.7km
Map    

Hetlebakksåta og Birkelandsnipa

Date:
11.06.2019
Distance:
9.3km

Med OJ. Parkerte på stor parkering ved Leikvang stadion og fant raskt stien opp mot Hetlebakksåta. Mye brukt sti og flere som var på tur i finväret. På toppen etter 40 minutter i jevn stigning. Fint her. Hadde egentlig tenkt å gå bort via Erviknipa og returnere, men stien ned mot Hetlebakk så fristende ut så bestemte meg for å ta Birkelandsnipa i samme slengen. Tydelig skogsvei opp som plutselig forsvant. Fikk bruke litt tid på å finne stien oppover, men med litt GPS-stöttet navigering gikk dette bedre enn siste gangs irrferd. Ikke så veldig mye positivt å si om dette fjellet dog. Gjörme, insekter, einbuskas og til og med dårlig lukt. Ok sti å fölge kanskje. Retur mellom begge fjellene via travbanen. Orket ikke jobbe meg opp til vannet, men angret på dette da asfaltsreturen >>>

Map    

Knappen

Date:
10.06.2019
Distance:
1.7km
Map    

Bruviknipa

Date:
07.06.2019
Distance:
8.8km

Med OJ. Gjörmete start, bedre når det ble bratt. Först på toppen idag ifölge boka. Tok lange returen. Skremte opp en skogsfugl. Gjörme her også. Veldig fin utsikt alltid på denne tur.

Map    

Hegrenesnipa (toppen ikke nådd)

Date:
01.06.2019
Distance:
5.6km

Med OJ. På hyttetur i Jölster og plutselig dukket det opp et lite värvindu i en ellers grå helg. Tok skogsveien opp rett etter P-plassen. Fant noen ”snarveier” i skogen og dette var göy terräng å bevege seg i. Ikke noe bröyting, fosser, lettgått (men våt) myr og bare velstand. Kom så opp til veien igjen og fant godt merket stistart. Snöflekker fra ca 600 hm. Så ut til å ligge en del snö på toppen, men fotspår opp mot Öyeskaret innga håp. Dog viste det seg raskt at de fortsatte videre nedover i skaret og ikke opp mot toppen. Så noen merker fra stien og prövde litt, men dette var ikke forsvarlig med meis på ryggen. Blöt og glatt snö. Kanskje kunde gått med brodder, staver og uten sekk, men idag var ikke dagen for meg. Tilbake langs veien. Skremte noen sauer med lamm >>>

Map