Archive - Date

Collected lists

Ulvenfjellet

Date:
30.08.2017

Kjörte til Rolls Royce og tenkte parkere der, men bommen var nede. Kjörte da vare rett over veien og parkerte utenfor gjerdet til den massive lagerbygningen. Gikk så til RR-parkeringen og fant stien der. Må si det var litt ubehagelig å gå med full skyting fra den närt beliggende skytebanen, men kom nå meg vekk derfra raskt ihvertfall. Studerte nöye kartet med beliggenheten til de forskjellige skytefeltene og gikk oppover. Der veien svingte venstre prövde jeg desperat å finne den inritete stien til höyre uten hell. Begav meg så rett mot toppen og kom dit. Fant en annen sti som ledde meg tilbake mye bedre. Denne kan taes til venstre når en kommer ut ved området med de döde trärne og en eik. Så ikke et menneske, förste registrering i toppboken på tre dager. Siste pf250-topp >>>

Map    

Løvstakken med Markus & Freddan

Date:
25.08.2017
Map    

Tysnessåta

Date:
20.08.2017
Map    

Rødsfjellet

Date:
16.08.2017
Map    

Sauafjellet fra Hausdal

Date:
08.08.2017

Kjörte til den store parkeringen i Hausdalen og gikk den gamle militærveien til Sauafjellet. Klarte å ta feil vei på det eneste veikrysset ved Brekkedalhytten (gikk rett frem) så slöset bort en halvtimme på å pröve å krysse den veldig vannrike elven. Endte opp med å gå oppover i terrängen tilbake til veien. Tok av veien ved dess höyeste punkt ved Stora Brekkevatnet og gikk litt innover för jeg gikk opp langs eggen. Så noen minivarder, men var ikke behov for å fölge de når det var godt feste på fjellet og ikke så bratt. Hadde fantastisk fin utsikt fra toppen i alle retninger. Tilga Vestlandet for det dårlige väret hvis det er priset en må betale for å få det så fint når det vel er fint. Gikk tilbake samme vei.

Map    

Grønahorgi

Date:
05.08.2017

Kjörte til Kvitno hyttefelt, överste hytten. Parkerte ved siden av den brede veien. Eneste bil tilstede. Fulgte stien opp til Litraknappen og slurvet litt med tenkingen deretter så begynte å gå söröst mot Veskreshorgi. Inså dog etterhvert at dette måtte väre feil å slo om ruten austover. Når vi (gutten i meis og jeg) kom opp på Færesfjellet mötte vi på en flock reinsdyr (kanskje 15 dyr). Förste gang for meg i Norge så det var veldig göy! Ble litt overrasket at vi klarte å komme oss så pass nærmt då vi i tillegg til å lage en del lyd hadde vinden i ryggen. Gutten syntes dog at noen sauer vi så senere var desidert mere spannend enn reinsdyrene... Kom oss opp til toppen, flott utsikt. Gikk en rakere vei ned med nesten en rak linje mot Litraknappen. Fin tur, alene i naturen.

Map    

Gladihaug

Date:
03.08.2017
Map    

Stemmeseggi

Date:
01.08.2017

Kjørte til Askeland parkering og begynte å gå sammen med gutten i meis. Krysset et ferist og plutselig sto to Highland Cattle-kyr og stirret på meg mitt i veien. Ble usikker på om det var lurt å gå videre så returnerte til bilen og kjørte til p-lommen ved Sundland istedenfor. Enkelt å finne veien derfra, men meget blöt og gjörmete sti hele veien till toppen. Vel oppe på selve eggen blåste det en god del og kom noen dråper regn så fikk ikke sett noe särlig på utsikten. Fant dog en fin plass ganska mye lenger ned for nistepakkepaus med fin utsikt mot Arna og Ytre Arna.

Map