Archive - Date

Collected lists

Skrott

Date:
29.08.2020
Distance:
8.9km

Telttur med M. Opp til Håsete, på godt merket og godt brukt sti med mye pakning. Fant god plass til å slå opp telt og spise niste. Kom noe umeldt torden, litt skummelt. Bestemte oss for å fortsette, kom tre tordner til. Sjekket lynradar og så at det var i Fusa/Samnanger og gikk videre. Heldigvis ikke noe mer torden etter dette. Mye folk i farten. Traff hyggelig karl som hadde hytte deroppe. Hadde planer om å gå videre mot Glynt, Breidablikk og Geitafjell, men ble litt dårlig med tid ifht lys og på vei ned kom også en god del regn så var nok et godt beslut å snu. Fint med telttur, altfor lenge siden sist.

Map    

Veten

Date:
26.08.2020
Distance:
4.3km

Map    

Ulrikseggen

Date:
16.08.2020
Distance:
9.9km

Map    

Djupedalseggene

Date:
14.08.2020
Distance:
2.9km

Map    

Dravlausnyken (toppen ikke nådd)

Date:
08.08.2020
Distance:
4.2km

Snudde her i 2015 grunnet sulten turkamrat. Snudde her i 2020 grunnet dårlig mobildekning, tåke, bløte bukser og sein kveld. Var kanskje ikke det beste valget for siste tur i Sykkylven dette, kunde ha gått for noe med sti når det hadde regnet i løpet av dagen. Men jaja. Betalte 60 NOK ved bomveien og kjørte ned til Langevatnet. Stor parkering her. Fulgte vannet og fant merkingene for stien oppover. Her var det ganske bløtt og en god del buskas, så var bløt opp på lårene. Ganske raskt etter jeg kommet over tredgrensen forsvant stien. Ingen større problemer med å ta seg oppover her dog. Kom meg opp til ca 800 moh, men der ble det vanskelig å se noe særlig langt og da tok jeg en 10 minutters pause for å vurdere hvorvidt det var forsvarlig å fortsette på GPS/app. Konkluderte med >>>

Map    

Sandvikhornet

Date:
06.08.2020
Distance:
8.1km

Tung kveldstur på trøtte ben. Parkerte ved en ferist der det var plass til kanskje 3 biler. Grei, men myk og tunggått sti fra skaret mellom Sandvikhornet og Søvikhornet. Masse frosker i de lavere partiene. Veldig flott utsikt på toppen.

Map    

Hovdeåsen

Date:
06.08.2020
Distance:
3.0km
Map    

Straumshornet

Date:
05.08.2020
Distance:
4.2km

Det er ingen skam å snu, men jeg synes ikke at det er gøy. Snudde på Straumshornet i 2015 grunnet et skummelt snøparti i bratt sti og fem år senere var det endelig tid for et nytt forsøk. Med det sagt er dette en topp som har krevd liv så her var jeg hele vegen instilt på å snu i tide dersom jeg følte at jeg ikke hadde lust til å gå ned igjen der jeg skulle opp. Litt seint ute med starten så fikk forte meg oppover for å kunne komme meg nedover i godt lys. Her er det mange høydemeter på få meter allerede fra start. Stien er stedvis merket med røde prikker, som regel der det ser ut til å være flere alternativer å gå. Valgte å fulge disse. Kom meg opp på første platået før hornet og allerede her er det fint. Ble ikke mange sekunder venting her dog uten traverserte hornet >>>

Map    

Velleseter

Date:
04.08.2020
Map    

Tynesfjellet

Date:
03.08.2020
Distance:
4.3km

Test av foten, den høll. Plass til kanskje 2-3 biler ved stistart. Enkel sti å følge, ganske så bratt men ikke vanskelig. Klarte allikevel å skli og slå opp et lite sår i handen på veg ned, men inget dramatisk. Fin utsikt innover mot Hammarsettindane, Straumshornet og på de store fjellene over fjorden.

Map