Archive - Date

Collected lists

Klakkur

Date:
28.05.2017

Kjørte til Klaksvik og oppover mot fjellet. Fant en skilt som viste vandringssti og kjørte til asfaltveien sluttet. Parkerte der og gikk oppover langs grusveien med familien. Enkelt å finne veien. Flott utsikt fra toppen mot Kalsøy, Kunøy og resten av Borðoy samt Klaksvik og litt av Eysturøy. De andre fjellene sør før Klakkur så spannend ut, men som med mye annet av fjell på Færøyene var det ikke helt enkelt å finne noe som lignet på sti så det ble det ikke noe av.

Map    

Slættaratindur

Date:
26.05.2017

På tur med familien og minsteman i meis. Kjörte til parkeringen ved Eiðisskarð og gikk oppover. Var litt tåkete når vi begynte å gå, men det skulle i fölge värmeldingen ordne opp seg. Gikk opp med sauegjerdet og stötte på stien ved en trepåle som var enkel å finne. Fulgte stien oppover og tåken bare tiltok. Heldigvis hadde vi GPS-spor som vi kunde fölge (men hadde gått fint uten). Kom på toppen, ingen sikt, ventet ~45 minutter og plutselig klarnet det opp. Veldig flott utsikt fra den platte toppen. Tok stort sett samme vei ned, men litt annen sti. Fin tur.

Map    

Furekampane

Date:
20.05.2017

Gikk på Furekampane med sonen, fjerde siste pf100-toppen i Bergen og første soloturen med meisen. Ble avslippt ved den private veien ved Milleshaug og gikk innover. Gikk via Myrdalsvatnet og fant stien inn fra veien og etter litt feilgåinger også stien opp mot Hånuken og videre mot Furekampane. Plutselig hisset det til og en feit (i hukommelsen i hvertfall) huggorm lå og varnet oss om å gå på den. Stampet litt og den forsvant inn i buskasjen. Ellers så vi ikke et menneske og det eneste å anmerke på var kanskje mye edderkoppnett som jeg fikk i fjeset hele tiden. Gikk tilbake samme vei.

Map    

Pyttane

Date:
06.05.2017
Map    

Orrtua og Vardafjellet i Fana

Date:
04.05.2017

Parkerte ved Kaland idrettshall og gikk langs veien mot Os for å gå opp ved smådal. Litt vanskelig å finne veien til startplassen ved Smådal, men det er et kart tilgjengelig der. Er også kart på idrettshallen ved parkeringen. Gikk opp en vei og fulgte meget godt markert gul løype frem til Orrtua og videre til Vardafjellet. Gikk så ner ved skyltene merket KIL så trengte jeg ikke å gå tilbale samme vei. Flott vær, så en dame med hund, ellers helt alene. Eneste jeg ikke likte var en vei rett ved Orrtua som tok litt vekk fra naturopplevelsen.

Map    

Stendafjellet

Date:
02.05.2017
Map