Archive - Date

Collected lists

Geitanuken

Date:
31.08.2015

Gikk opp på Geitanuken fra parkeringen ved fotballplatsene ved Myrdalsvegen. Fant först en vag sti rett bak barnehagen som tok meg opp mot den store svingen ved Myrdalsskogen. Mye blåbär. Fant en sti som gikk opp til den siste veistrekningen (nr 161). Fant en god sti på höyre side av veien og kom meg opp på toppen. Var travelt på toppen så gikk videre langs med stien over Geitanuken for å se litt på utsikten. Var en fin dag med fint vär. Så en rigg ved Hanöytangen og tre rigger på Ågotnes. Gikk tilbake til toppen, tok på plåt-varden og den höyeste strukturen og gikk ner. Tok en annen vei ned i den store svingen ved Myrdalsskogen og kom greit ner.

Map    

Skavdalsfjellet i Fana

Date:
25.08.2015

Plukket enda en Bergen pf100-topp. Skavdalsfjellet i Fana. Leste en turrapport om en parkeringsplass bak busstoppen under höyspentledningene söder om veien. Fant denne og parkerte der. Gikk veldig greit. Fulgte veien, krysset elven, kom frem til et lite vann på venstre side. Der syntes en gul plastikkbit henge i et tred og der var en godt overvokst sti opp på fjellet. Tok denne. Var vanskelig å se hvor en satte föttene, men med litt fokus så gikk det ganske så greit. Fulgte de gule plastikkbitene og etterhvert kom det også rödmalte prikker på fjell. Kom etterhvert opp på Skavdalsfjellet. Var litt usikker på hvilken av toppene som faktisk var toppen, så gikk på allesammen. Så klart og tydlig Flåfjellet og gikk over dit. Tok samme vei tilbaks. Fin utsikt over Bergen fra en annen >>>

Map    

Tysnessåta

Date:
23.08.2015

Gikk Tysnessåta med Marie fra Myrdal. Jevnbratt gjennom hele turen, men ingen vansklige partier. Ble attakkert av en flokk geiter (30-40 stk som sikkert hörte til Myrdal gård), men bortsett fra det ingen dramatikk. Prövde overbevise Marie om at det var en god idee å få med seg Etlådnefjellet og Hovlandsnuten, men hennes motivasjon sjönk når det viste seg at vi var på feil sti. Så det ble kun et fjell, men en helt greit tur uansett.

Map    

Hamrefjellet

Date:
20.08.2015

Gikk Hamrefjellet fra Smörås-siden. Var litt for tilrettelagt for min smak med veier, kart, skilt, benker, buer, tre-statyer overallt, men garantert et bra fjell for de som liker slikt (barnfamiljer kanskje?). En god del mygg også. Fant toppen enkelt. Ikke så veldig mye mer å fortelle.

Map    

Storrinden & Knappen

Date:
18.08.2015

Plukket to småtopper på Bergen pf100+ av listen etter jobb. Hadde ingen store forventinger, men fikk to flotte turer i finväret. Storrinden hadde litt gamle befestningsverk (som så mangen fjell i Bergensområdet), en hyggelig liten snarvei med navnet "Lille Stoltzen" og en veldig flott utsikt over Flesland og Sotra. Så en fet huggorm på vei ned dog, hvilket selvfölgelig var interessant. Andre huggormen i år i Bergen. Knappen hadde ett flott ödehus på toppen, god utsikt over Haakonsvern og vatnet og var en hyggelig liten tur. Kom akkurat ner för en stor orienteringskonkurrense skulle til å starte så var heldig at jeg fikk gå alene. Helt greit ettermiddag i veldig flott vär.

Map    

Gravdalsfjellet

Date:
17.08.2015

Fin förstetur på Gravdalsfjellet från Nygårdslien. Gikk opp sammen med Marie, via hulen, til Gravdalsfjellet. Så tre frosker og tre rovfugler. Etter litt googling kom jeg frem til at det mest sannsynlig var tre tårnfalker basert på måten den flöy. "Den har svært spisse vinger og en noe flagrende flukt. Man ser også ofte tårnfalken stå helt stille i luften på utkikk etter bakkelevende dyr, slik som smågnagere, spissmus, firfisler, noe insekter og nylig utflydde fugleunger. Den har i tillegg et utmerket UV-syn, noe som gjør at den kan oppdage urinstoffene som smågnagere avsetter i terrenget og dermed lettere oppdage potesielle byttedyr. Tårnfalken er aktiv i den lyse delen av døgnet og mater ungene i hekkeperioden hver 1-2 time." Skamlöst kapret fra nowp . Gikk ner mot >>>

Map    

Midtfjellet og Rundemanen

Date:
14.08.2015

Gikk opp mot Rundemannen fra Svartediket. Så en sti på kartet som viste at det var mulig å gå rundt Tarlebövannet for å komme seg opp på Midtfjellet. Fant ikke den stien og endte opp med en lang omvei hele veien opp på Vidden. Kom opp på Midtfjellet. Fant noen multer: + Gikk opp på Rundemanen (har gått forbi sikkert fem ganger tidligere, men aldri värt til toppen). Fikk der telefon hjemifra at vi skulle få besök og måtte löpe hjem tilbake ner til Svartediket i full fart. Blåmanen og Söre Midtfjellet som også var planlagte besökspunkter får dermed vente til et annet tilfelle.

Map    

Til Gullfjellstoppen fra Osavatnet

Date:
03.08.2015
Map