Archive - Date

Collected lists

Övsttuntoppen og Floråsen fra Skjoldskiftet

Date:
28.02.2019
Distance:
8.8km

Med OJ. Ingen bil idag, så ble kollektivtransportstopp idag. Floråsen var hovedmålsetning for dagen, men så ingen grunn til lkke å gå via Herr Branntårn på Övsttuntoppen. Hadde lust å pröve gå Floråsen på langs så gikk dit der eggen startet og fann en god sti som etterhvert overgikk i diverse hjortetråkk. Enkelt opp til sörtoppen, men derfra ble det en god del granbröyting som närmere toppunktet overgikk i einerbröyting. Ganske bratt ned mot Dyngeland, men ikke noe problemer. Ser ingen grunn til snarlig retur på Floråsen.

Map    

Haggardsrinden og Kolhusfjellet fra Myrdalsvatnet

Date:
27.02.2019
Distance:
7.9km

Med OJ. Kjörte til Myrdalsvatnet parkering og tenkte egentlig ta et varv rundt vannet og over Floråsen, men ble nysgjerrig på veien som gikk oppover mot Haggardsrinden, så da ble det plutselig endrede planer. Fant en god vei opp og ned, selv om det så tett ut med gran på mange plasser. Hadde ikke samme hell på Kolhusfjellet der jeg ikke klarte å bröyte meg igjennom granene og fikk gå lange veier sidelangs för jeg fant noen brukbar hjortetråkk. Vel på toppen valgte jeg å ta den mye snillere nordsiden til returen. Siklet litt på Stordalsfjellet, men det fikk bli en annen gang da väret begynte å forsemre seg og jeg i tillegg hadde litt trötte bein.

Map    

Örnaberget, Orretua & Emanuel Mohns utsikt

Date:
24.02.2019
Distance:
7.9km

Med OJ. Etter viss forvirring inså jeg til sist at man måtte kjöre över og ikke under motorveien (altså svinge venstre etter en kommet seg av og kjöre rundt fotballbanen). Parkerte ved en barnehage og gikk opp på Örneberget på sterke bein. Var en veldig bra tur til Langevatnet, men der hadde jeg gjort litt dårlig research om hvor bratte de ca 200 hm til Orretua egentlig var. Tau og klyving med meis var kanskje ikke idealt, men kom nå opp til sist gjennomsvettete og sliten. Bestemte meg dog for at jeg ville fortsette som tenkt opp til Emanuel Mohns utsikt (på Opptur-listene) og jobbet meg opp videre. Deilig å komme opp, men helt i kjelleren mentalt så det ble inget av Sandviksfjellet og Sölvberget denne gang uten bare en retur til bilen. Gjörmete og rötter nedover fra Ankerhytten, >>>

Map    

Loneheia, Storoksla & Vemånen fra Espelandshallen

Date:
21.02.2019
Distance:
7.2km

Alene med OJ til Loneheia, med nordland (Kjetil Nordland) og OJ till de övrige toppene. Fant ikke stien helt på vei opp på Loneheia, men tydelig merket og godt brukt var den når jeg endelig stötte på den. Bedre sti opp på Storoksla og videre. Litt gjörmete opp på Vemånen, men fin topp ellers. Bra tur.

Map    

Leirvågsfjellet

Date:
20.02.2019
Distance:
3.6km

Med OJ.

Map    

Skjoldhøgda

Date:
18.02.2019
Map    

Holafjellet++

Date:
17.02.2019
Distance:
15.8km

Fikk en mulighet til solotur med dropp i Kanadaskogen så startet der med sikte på å få komplettert Opptur-listene med Holafjellet og Trigpunkt nord på Damsgårdsfjellet. Passet på å ta turen innom noen småtopper i närheten som jeg enda ikke besökt. Mye folk runt Tennebekktjörnen, mye folk på Gravdalsfjellet, Damsgårdsfjellet og Lövstakken. Fint på Lyngbönipa, fint på trigpunkt nord för Damsgårdsfjellet. Segt å gå tur/retur Holafjellet som ikke gav noe särlig. Ingen buss på 50 min fra Fjösangerveien så ble å traske til bybanen på Paradis. Segt. Dagens irritasjonsmoment: folk som kaster snus i naturen. Hvordan kan man få för seg at slikt er i orden?

Map    

Ljosvollsvarden fra Smørås

Date:
15.02.2019
Distance:
8.6km

Med OJ. Fortsatt en del snö på Smöråsfjellet, men gikk an å gå uten brodder så lenge man konsentrerte seg. Göy å pröve på noe nytt å ta stien ned til Valle. Der var det fin sti så lenge det gikk oppover. Når det flatet ut ble det blött og glatt. Prövde en törrere sti og merket at den gikk i feil retning. Skulle snutt, men valgte granbröyting istedenfor. Lett å miste stien der oppe. Mye rotvelt ved selve Ljosvollsvarden. Litt bedre sti på nedveien. Vil nok anbefale denne som tur/retursti.

Map    

Vettåsfjellet, Peprane & Vetåsveten

Date:
13.02.2019
Distance:
6.5km

Årets förste nye pf100-topp! Fint (kul)turlandskap i Radøy med masse små velholdte stier. Gikk fint uten brodder, men en god del snöpartier fortsatt. Ble litt overrasket over at det kun var et besök på Vettåsveten fra för av, da det var en fin topp med bra utsikt mot Meland.

Map    

Veten i Åsane

Date:
11.02.2019
Distance:
5.0km
Map