Archive - Date

Collected lists

Førdesveten fra Stranda skule

Date:
24.09.2017
Distance:
4.5km

Med en i förkölelse redusert familie ble helgens hyttetur inn i Hardanger kansellert og lördagstur byttet ut med handletur. For å kompansere litt etter evne bestemte vi oss for en tur opp kommunetoppen i Sund. Dog ved starttidpunktet kom jeg på at sykkel-vm stengt Sotrabruen. Men heldigvis klarte vi å time söndagsfergen fra Hjellestad til Klokkarvik istedenfor. Aldri tatt den för, var nok den minste bilferge jeg noensinne tatt. Kjörte til Stranda skule og fulgte löypen til topps. Så en bitteliten hoggorm på veien. Ellers var det brattere og blötere enn antatt på steder, men gikk greit med bäremeis og svak forkölelse. Fin utsikt på toppen i alle retninger. Hadde håpt på å se Troll A, men klarte ikke det idag. Veldig fin turboksboks i tre. Gikk samme vei ned.

Map    

Tveitakvitingen & Høganovi fra Fossdal

Date:
17.09.2017
Duration:
6:00h
Distance:
19.2km

NB! GPS-sporet starter ved Fossdal, men jeg startet egentlig ved parkeringen utenför Mødalsveien. Hade fått lov å ta en heldagstur og väret var virkelig på sitt beste. Tenket at dette måtte bli dagen for Tveitakvitingen. Kjörte til Mödal bevepnet med en gammel kode til bommen jeg fått av en hytte-eigar og venn. Det virket ikke da bommen ikke hadde kode lenger. Så fikk parkere på gjesteparkeringen. Gikk til Fossdal, ble litt forvirret og bestemte meg for å ta på GPS-spor for förste gang. Det viste seg å väre veldig behjelpelig, selv om jeg nok klart meg godt uten. Svingte innom Höganovi på veien opp og gikk siden mot Kvitingen. Stien fra Fossdal var ikke supergodt merket, men det var små varder som en helt greit kunde navigere etter. Traff på Mödalsstien og her var det god >>>

Map    

Tveitafjellet & Åsheimveten

Date:
16.09.2017

Kjörte til Åsheim p-plass i strålende fint höstvär. Gikk opp Åsheimveten den nordlige stien med meis. Veldig tilrettelagt med trapp og annet. Fin utsikt på toppen idag. Så Skipavika med alle rigger og mye lenger nord til ukjente strök. Tok stien videre mot Tveitafjellet. Gikk veldig greit forutenom en uventet dyp vannpöl på stien som tok med ned til mitt på leggene i gjörme. Fin utsikt fra Tveitafjellet mot Högstefjellet, Bruviknipa, Austlendingen, Gullfjellsmassivet, etc etc. 360 grader. Så til og med Folgefonna idag. Gikk ned den andre veien og var tilbake ved bilen etter kanskje tre timer på tur. Avsluttet turen med fårikål på den lokale kroen i Lonevåg. Fin dag, fin tur.

Map    

Os-påsen & Folle-såsen

Date:
13.09.2017

Ferdig med Askøy pf100. Kjörte til Åsebö for å gå på Osp-åsen. Var litt språkforvirret og trodde att fjellet hette Os-påsen (Os-posen på norsk) og log godt av det frem til jeg kom på min feil. Lo litt av feilen også. Det var ikke helt enkelt å time avkjörselen ved Åsebö. Bratt opp på motsatt side veien i skarp vinkel. Misset den på ditveien og mått snu bilen på inkjörselen mot Ask for å så kunne kjöre opp for bakken. Parkerte på en ganske så dårlig plass foran noen bosspann og gav meg fort iveg oppover. Gikk bred traktorvei hele veien til toppen. Fin utsikt mellom trärne. Kjörte så til Follese (oppdaget nå at fjellet faktisk heter Follese-åsen - unnskyld alle Askøy-væringer for disse feiltakelser) og parkerte ved fotballbanen. Det ble mörkt så jeg fant min >>>

Map    

Dronninga

Date:
10.09.2017

Parkerte ved Ravnanger ungdomsskole/idrettsanlegg og tok veien ned forbi stadion til Forum og gikk bak fotballplanen og oppover. Gikk hele familien med sonen i meis. Dette var nok den blöteste familieturen til dags dato. Blöt sti og mye regn. Hadde beregnet 45 minutter til toppen, men tror vi brukte en time hver vei. Litt vanskelig å vite om man var på rett vei av og til selv om det var mye merkinger störste delen av veien. Dog var noen veivalg vansklige frem til man endelig fant litt merking. Fulgte pilene til Dronningen og kom opp der tredet som gav fjellet navnet en gang stod. Levnet familien og löp bort til toppunktet. Gikk tilbake samme vei.

Map    

Hjortåsen

Date:
06.09.2017
Map