Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gjefsåsen

Date:
06.09.2021
Characteristic:
Hike
Map    

Blåenga

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Hike

Opp fra Rudsetra, og spiste en banan på toppen.

Map    

Trysils spiss

Date:
25.08.2018
Characteristic:
Hike

Opp fra Gnollsetra. Enkel og grei rødsti til toppen. Men den fulgte ikke traseen som stod på vårt kart (lilla turkart 50000 for Engerdal). Så da vi tenkte å ta den som stod på kartet tilbake, ble det tull. Det bar i retning Kansbekken, men der fortsatte en rødsti rett ned skaret. Hvor den ender vet ikke vi. Vi holdt heller høyden og trasket gjennom lettgått lyng og rabber tilbake til utgangspunktet.

Map    

Kampflåhøgda igjen

Date:
02.09.2017

Overnatting på Mostuehytta. Fin tur i lettskyet vær med Terje Tveter og Lisbeth Traaseth.

Map    

Mange høydemeter for gamle knær. Skåla opp og ned.

Date:
01.08.2017
Characteristic:
Trip by foot

I telt på Tjugen Camping. En hyggelig plass. Så var det bare å gå. En litt grå dag, men akkurat høyt nok skydekke til at vi kunne se toppen vi skulle på. Et av Norges mest populære turmål. Men at det finnes menneskelige vesener som springer de 1800 høydemetrene opp på bare litt over timen, er for oss helt ufattelig. Men det er det altså folk som gjør i motbakkeløpet som arrangeres årlig. Vi var oppe på fire og en halv time, og godt fornøyd med det. Sikten nordover fra tårnet var ikke god, kaldt var det også, en ensom liten varmegrad og vind, så vi droppet den siste kilometeren til selve Skålatoppen. Det var nedoverturen som røynet mest på. Trond sine knær sa tydelig fra at dette var for mye.

Map    

60-årslag og Kyrkja

Date:
17.09.2016

Feiring av friluftsmannen Terje Tveter på Leirvassbu hele helgen til ende. Det var sommersesongens siste helg på turisthytta, og mye folk. Et bemerkelsesverdig høstvær, varme og vindstille. Mye sol også, særlig søndagen. Bursdagslaget delte seg lørdag formiddag. Noen dro til Stetinden, noen ruslet i nærområdet rundt hytta, mens mange valgte Kyrkja.

Map    

Forelhogna i kø

Date:
20.08.2016

Hadde hørt rykter om at denne toppen er blitt mektig populær. Og det ble bekreftet til gangs. Strømmet på med både fotturister og syklister fra sør (Vangrøftdalen) og nord (Budalen). Vi parkerte ved Såttåhaugen. Dette var første dagen i villreinjakta, og til overmål en lørdag. Men dyra var visst trukket lenger vest mot Vingelen og Kvikne, så det var vel der alle jegerne var.

Map    

Sommervarm åmottur

Date:
21.07.2016

En fin tur til Hemmelfjellet og Dambua i sommervarme.

Map    

Hamars spiss

Date:
25.09.2015
Characteristic:
Hike

Kirsten og jeg rømte vestover på første elgjaktdagen. Tenkte å ta med Hemmelkampen også, men myrene var bløte og Storbekken stor etter heftig regn, og det var langt på dag.

Map    

Nupberget og Ulvåsen. Elverum fullført.

Date:
31.08.2015
Characteristic:
Hike

Sammen med Kirsten i det fine sensommerværet. Med disse to toppene er Elverum PM>100 ferdig for min del. På Nupberget tok vi med oss trigpunktet som ligger en kilometer sør for toppen, på andre siden av Bergerkjølen. Ulvåsen tok vi fra nordsiden etter å ha kjørt til veienden. Hogstflater og til dels tett ungskog. Det finnes trolig bedre traseer opp.

Map