Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Blåenga

Date:
25.05.2020
Characteristic:
Hike

Opp fra Rudsetra, og spiste en banan på toppen.

Map    

Trysils spiss

Date:
25.08.2018
Characteristic:
Hike

Opp fra Gnollsetra. Enkel og grei rødsti til toppen. Men den fulgte ikke traseen som stod på vårt kart (lilla turkart 50000 for Engerdal). Så da vi tenkte å ta den som stod på kartet tilbake, ble det tull. Det bar i retning Kansbekken, men der fortsatte en rødsti rett ned skaret. Hvor den ender vet ikke vi. Vi holdt heller høyden og trasket gjennom lettgått lyng og rabber tilbake til utgangspunktet.

Map    

Mange høydemeter for gamle knær. Skåla opp og ned.

Date:
01.08.2017
Characteristic:
Trip by foot

I telt på Tjugen Camping. En hyggelig plass. Så var det bare å gå. En litt grå dag, men akkurat høyt nok skydekke til at vi kunne se toppen vi skulle på. Et av Norges mest populære turmål. Men at det finnes menneskelige vesener som springer de 1800 høydemetrene opp på bare litt over timen, er for oss helt ufattelig. Men det er det altså folk som gjør i motbakkeløpet som arrangeres årlig. Vi var oppe på fire og en halv time, og godt fornøyd med det. Sikten nordover fra tårnet var ikke god, kaldt var det også, en ensom liten varmegrad og vind, så vi droppet den siste kilometeren til selve Skålatoppen. Det var nedoverturen som røynet mest på. Trond sine knær sa tydelig fra at dette var for mye.

Map    

Hamars spiss

Date:
25.09.2015
Characteristic:
Hike

Kirsten og jeg rømte vestover på første elgjaktdagen. Tenkte å ta med Hemmelkampen også, men myrene var bløte og Storbekken stor etter heftig regn, og det var langt på dag.

Map    

Nupberget og Ulvåsen. Elverum fullført.

Date:
31.08.2015
Characteristic:
Hike

Sammen med Kirsten i det fine sensommerværet. Med disse to toppene er Elverum PM>100 ferdig for min del. På Nupberget tok vi med oss trigpunktet som ligger en kilometer sør for toppen, på andre siden av Bergerkjølen. Ulvåsen tok vi fra nordsiden etter å ha kjørt til veienden. Hogstflater og til dels tett ungskog. Det finnes trolig bedre traseer opp.

Map    

Bjørnåsen i godvær

Date:
18.08.2015
Characteristic:
Hike

Arild og Kirsten ble med på en kjapp topp.

Map    

Gardberget, Borgåsen og den sjokkerende sannhet om trigpunkt

Date:
17.08.2015
Characteristic:
Hike

Tok et par topper i søndre Elverum etter en meget opplysende telefonsamtale med Bjørn Geirr Harsson. Han er pensjonert geofysiker i Statens Kartverk og kunne svare på mine spørsmål om alle de nedraste trigpunkttårnene på skogstopper i innlandet. Han er forfatter av den meget lesverdige utredningen her: http://kartverket.no/documents/fakta%20om%20norge/verneplan-for-kart-og-oppmaaling.pdf Disse sammenraste, eller i få tilfeller fortsatt såvidt stående byggverkene i skogen ble satt opp i 60-, 70-, og 80-åra. Spesialtrente karer tok ganske enkelt med seg sag, øks, hammer og grove spiker til skogs. I tillegg hadde de med seg tau og taljer. Etter avtale med skogeieren felte de trærne de trengte til byggverket. Tårnene trengtes for at oppmåleren, eller geodeten, skulle ha fri sikt over skogen, slik at han kunne beregne vinkler til minst tre andre trigonometriske punkter. >>>

Map     3 comments

Skuruberget - bebodd topp

Date:
17.08.2015
Characteristic:
Hike

Bruket Øverjordet ligger på toppen av Skuruberget. Adkomsten er en vei som beboerne har markert med "privat"-skilt. Selv om det neppe skyldes noe stort renn av toppsamlere. Toppen ligger i jordekanten nord for bebyggelsen. Det høfligste er vel likevel å gå gjennom skogen når man skal bortom toppen. Langt er det ikke.

Map    

Flisberget - Elverum Finnskog

Date:
16.08.2015
Characteristic:
Hike

Elverums østligste PF100-topp. Det gamle finnebruket Flisberget har i mange år blitt holdt i stand av Tore Lund, og han har gjort en kjempejobb. Det er trivelig innredet, og har til og med et lite bibliotek. Vi må prøve en overnatting en gang. Selve toppen er kledt med ungskog. Ingen utsikt å snakke om.

Map    

Skagsvola - Trysils nye poptopp

Date:
12.08.2015
Characteristic:
Hike

Det har blitt røde T-er til Skagsvola, Fysak og ti på topp og alt mulig. Ikke så rart, siden dette er en av Trysils mest publikumsvennlige topper. Jevn strøm av folk.

Map