Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kjølberget før vindkraftverk, pluss Smalberget og Hemberget

Date:
29.09.2014

Et av Statskogs fineste skogsberg i Våler skal bli vindkraftverk. Konsesjon er i hvert fall gitt. Kirsten og jeg gikk opp over Bråtaseterberget. Fulgte blåmerket sti. Fin høyereliggende gammelskog opp mot Kjølberget, men hardt avvirket i Bråtaseterberget. Deretter kjørte vi mot Smalberget via Ariakoia. Kjapp liten tur. Vi rakk også Hemberget i solas siste stråler.

Map    

Høyhaugen i Svartholtet

Date:
28.09.2014
Characteristic:
Hike

Svartholtets høyeste punkt kalles Høyhagen av de fleste. Men på kartet står det Bjørnåsen. 230 meter å gå fra vei. Men vi parkerte ved Furuknappen. Jaktlaget i søndre Svartholtet (Heradsbygdlaget) hadde to dyr hengende ved koia.

Map    

DNT på tur i gammelskogen i Hakaskallen

Date:
21.09.2014
Characteristic:
Hike

Hakaskallen stod på turprogrammet til lokallaget av DNT. Jeg turleder. Kjørte opp på østsiden, og gikk blåsti et stykke oppover. Så forlot vi stien, siden den ikke går om toppen. På tilbaketuren gikk vi om Løvknuten.

Map    

Storelthøa og Kampflåhøgda

Date:
06.09.2014
Characteristic:
Hike

Strålende vær på en tur med Kirsten til to hyttenære topper. Opp langs Elta og videre nordover til Storelthøa. Gikk et stykke videre nordover langs grensa Rendalen/Engerdal. Tilbake til Veslelttjernet og opp blåmerket sti til Kampflåhøgda.

Map    

TV-opptak på Lars Hiertafjellet

Date:
18.08.2014
Characteristic:
Hike

Opp fra Nybyen i et uvirkelig sommervær. Sol, vindstille og varmt. T-skjortetur (i hvert fall første stigningen) på 78 grader nord. Terje Risberg skulle intervjues et sted med utsyn, og han fikk en fin talestol på Trollsteinen på vei opp. Guide og børsebærer var Ida Marie Eilertsen, som for tiden jobber på galleriet i Longyearbyen.

Map    

Sjelden art på Holshaugen

Date:
12.08.2014
Characteristic:
Hike

Halv kilometers enkel tur fra bilvei på åmotsida. Stor stas med huldrestry like oppunder toppen. Dessuten reirhull etter tretåspett, og utfløyet kull med fjellvåk.

Map    

Flotsberget, Elverums poptopp

Date:
06.07.2014
Characteristic:
Hike

Kirsten og jeg på kjapp søndagstur. Et overveldende tilsig av turfolk ved brannhytta en lummer søndag i juli. Mange titalls mennesker i alle aldre. En regnbyge eller to for forbi, men mildt og fint.

Map    

Agnåsen via Ormåsen

Date:
22.06.2014
Characteristic:
Hike

Kirsten og jeg parkerte ved bommen rett sør for Trysilveien. Gikk nedom Ormåsensetrene og dro opp på Ormåsen sørfra. Lurer på rødlistearter i søvesthellinga. Bratt og solrikt. Men ellers mye ungskog. Mot Agnåsen går det traktorvei nesten helt opp. Lavskrikekull var overraskende! Lettskyet, men nordavind.

Map    

Finvær på Kråkberget

Date:
30.05.2014
Characteristic:
Hike

Gikk opp fra åmotsida sammen med Kirsten. Til dels tranggått ungskog og malplassert conortafuru. Kaffekopp mmm. i vestlia i strålende forsommervær. Neste gang prøver vi vel fra Kråkbergssetra.

Map    

Bronkeberget m/sandmorkel

Date:
14.05.2014
Characteristic:
Hike

Fin vårtur med Kirsten.

Map