Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Padletur Oslo - Hankø - Engelsviken

Date:
29.05.2021

Padlet fra Oslo kajaklubb kl 7:15 om morgenen og 72 km til Signes like syd for Larkollen hvor jeg var kl 20. God fart til Steilene 12 km som gikk unna på 1,5 timer. Lunch like nord for Drøbakk etter 26 km kl 11. Deretter sydover på østsiden av fjorden til Son hotell & spa hvor det ble fylling av vann. Andre lunch like nord for Moss etter ca 55 km kl ca 16. Var fint å dra kajakken på land på et svaberg like før kryssing av Kurefjorden. Godt med litt middag igjen og avslappning på varmt svaberg i kveldssola før ole lukkøye inhentet meg i soveposen på svaberget. Søndag ble det tur rundt Hankø lang lunch og avslapping på et svaberg før retur til Engelsviken og "haik" hjem. 27 km på søndag. Ideelle padleforhold på lørdagen med nesten stille hele dagen. Søndagen >>>

Padletur Mandal - Lillesand

Date:
13.05.2021

Langhelg og flott padletur Mandal via Ryvingen, Songvår, Grønningen og Saltholmen fyr for overnatting. Utrolig flotte disse fyrene of perfekte overnattingssteder for kajakkpadlere. Flot vær ut til Ryvingen torsdag ettermiddag med bad og bestigning av Varden. Fredag vindstille så dermed fikk vi mulighet til å gå i land på Pysen norges sydligste punkt. Det er ikke hver dag det er mulig if urolig hav. Videre til Songvår fyr hvor vi fikk oss et nytt bad før regnet startet utpå kvelden. Neste dag var litt utfordrende da det regnet og blåste 10-12 m/s fra øst dvs mitt i fleisen på oss. Vi drøyde avgang til 13 da vinden skulle snu i 17-18 tiden og dreie på vest. Dermed ble det en hard økt i motvinden før siste pause hvor vinden døde ut og snudde på vest i løpet av en knap time. >>>

Map    

Tur fra øst til vestlandet på "gamlemåten"...

Date:
24.04.2021

Skulle over til vestlandet men være var så aldeles for flott. Dermed tok vi "gamleveien" over fonna fra Odda til Rosendal med overnatting på Holmaskjer før vi fikk en super dag sydvestover breen og ned til Rosendal hvor vi annkom etter knappe 11 timer fra start Holmaskjær. Det var -18C på morgenen og kuldegrader hele veien oppe på breplatået. Superflott nedfart til Rosendal med morsom telemark på små flater mellom knauser og barrabber. Etter annkomst Rosendal gikk vi over på nymotens transport igjen med leid sjåfør og transport gjennom tunellen tilbake til Tokheim og videre derfra vestover med egen bil.

Map    

Sightseeing etter Kiting på Yddin

Date:
10.04.2021
Map    

Telttur i Langsua

Date:
31.03.2021

Startet onsdag kveld i påskeuka fra parkering på Selstølshøgda og gikk innover mot Skaget. Tvers gjennom råtten snø så umulig å gå utenfor oppkjørte løyper uten å gå til kness i sukkersnø. Teltet like under Skaget sydvest hvor skaren bar så vidt utefor løypa. Kald natt med -10 C og dermed var skiføret berget for videre tur uten gjennomslag. Gikk rundt Skaget i nord mot øst og passerte Storeskag før dreining mot syd over Bergset og mot Synhaugen. Ny teltovernatting nord for Synhaugen. Dagen etter over Synhaugen og vestover syd for Yddin til hytta. Egentlig tur for å teste litt utstyr, vekt ny multifuel brenner etc som alt funket bra. Mao funker vintertelttur der alt må bæres på ryggen og alene uten å fordele vekt og fellesutstyr på flere ganske greit.

Map    

Tafjordfjella som ble Rondane syd...

Date:
26.02.2021

Planen var å gå gjennom Tafjordfjella fra Brøstet til Grotli, men de første 4 dagene av turen var det meldt vind mellom 15 og 24 m/s stort sett motvind og 20-30 cm snø. Mao ikke noen ideel turmelding. Kvelden før avreise fant vi en alternativ tur med ledige DNT hytter vi fikk booket ettersom man nå under koronaen må booke hele hytter. Det ble mao fra Høvringen med to døgn på Smukksjøseter før det var ledige hytter videre via Rondvassbu, Eldåbu, Veslefjellbua og til Måssåplassen med retur tog fra Ringebu. Her hadde vi også mye vind med kuling hver dag, men heldigvis med god sikt vinden i ryggen og uten nedbør. Supert å få luftet seg litt fra hjemmekontor og koronarestriksjoner i hovedstaden.

Map    

De tre høyeste i Nordmarka

Date:
14.02.2021

Flott skitur på nordmarkas tre-fire høyeste topper. Det var -19 C da vi startet ved Tverrsjøstallen kl 10 med god fart nordover løypene til hyttefeltet nord for Helgehaugen der det var fint å gå opp mot toppen ettersom det var åpent og hogd. Easy peasy...Deretter vestover ned noen bratt skrenter før vi havnet på Kråkemyrene og spiste lunch i stigningen opp fra disse. Solen varmet til og med litt i tillegg til bålet. Masse løssnø å brøye løype i, og nedbrukket skog der det var en liten åpning for å kjøre nedover slik at her var det trærbarrierer over alt. Lamannshaugen ca kl 15 og flott utsikt fra utsiktspunktet på vestsiden her. Deretter over mot nordmarkas høyeste topp, Svarttjernshøgda. Mye finorientering for å finne fremkommelig skog og myrdrag. Bjørkeskog nesten >>>

Map    

Heksfjellet

Date:
07.02.2021

Parkerte like ved Eikelistul og gikk rett vestover mot toppen. Et villniss av knekte trær og kratt måtte forseres før det ble litt lysning med glissen furuskog. Mye fjærlett nysnø og mer enn nok myk snø fra før så supre forhold for telemarksskjøring på mesteparten av returen. Værmeldingen var strålende med knall sol, men det ble liggende en snøbyge over oss mesteparten av dagen. Kjølig med - 16 og sur vind på toppe, og null sikt. Mye fine svinger og noen knall og fall før vi var nede igjen. Hadde planer om en skøytetur på Tinnsjøen på vei hjem etter flotte israpporter, men det ble for sent. Super tur uansett!

Map    

Kustein

Date:
06.02.2021
Map    

Fullmånetur m overnatting

Date:
29.01.2021

Startet på Skansebakken i -16 C, da vi passerte smedmyrkoia var det - 19,5 C, så her lå det an til en kald natt. Vi gikk til myrene før Oppkuvvann og fant en flott plass med god utsikt til månen. Fant noe tørrved og fikk til et bål å varme oss på samt grilling av pølser. Så var det bare å rulle ut soveposen og legge seg til for en god natts søvn. Supert vær også lørdag og etter frukost ble det tur til Oppkuven og morsom retur i løssnøen med gode fjellski.

Map