Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fosen dag 3

Date:
06.06.2022

2 Pinsedag på Fosen og været er upåklagelig med sol fra skyfri himmel. Etter frukost på Strandhotellet ble det tur til Stokkøyas høyeste punkt Kamman (1 t t/r). Super utsikt igjen og ganske frodig rundt toppvarden. Sikkert pga god gjødsling fra ørner som pleier å sitte på toppene. Deretter kjøretur til Fosens og Rissas høyeste topp Ytre Skurvhatten. Gangtiden her var i underkant av 3 t t/r. Varmt og godt vær og en utrolig utsikt, Tar jeg ikke feil så vi fra vindmølleparkene Roan og Storheia i norvest Snota i Trollheimen i syd og Forelhogna innover mot Sylane. Meråkerfjella og helt inn mot Skjækerfjella ved Svenskegrensa i nordøst. Etter dette var det akkurat passe tid til en dukkert og kjøreturen via Skarnsundbrua til Værnes for siste fly hjem.

Map    

Fosen dag 2

Date:
05.06.2022

Kom fra fosen Hotell og parkerte ved Austdalsvatna der veien opp til vindturbinparken starter. Selv om det er kjedelig å gå på vei, var alternativet å gå i marka betydelig våtere etter nattens regnvær og ville ta mye lengre tid. Interesant å se på disse svære vindmøllene også. Det ble en kjapp tur innover veiene i regnbyger, heldigvis bra sikt fra toppen. Regnbygene ble litt færre utover dagen på returen og solen tittet så vidt frem. 3 timer 45 min t/r og ca 19 km. Deretter tur til Linesøya og opp på Linesfjellet fra sydøst (1,45 timer t/r). Nå var været blitt strålende og vi kunne nyte utsikten og solvarmen. Mye dønning som slo inn over skjærene i vest. Strandhotellet var fullt så det ble overnatting på en AirBnB, men middag og frukost på Strandbaren/Strandhotellet >>>

Map    

Fosen dag 1

Date:
04.06.2022

Kjørte fra Trondheim via Orkanger med mål om å ta Hestgrovheia først som vi ikke klarte i februar 2013 pga orkan. Da vi kom vestover viste det seg at skyene lå godt nedpå fjellet her vest og det ville bli null sikt på toppen. Vi ville ha utsikt på forsøk nr to så vi droppet toppen og kjørte til ferja over til Ørland. Litt sightseing her før tur til Osplikammen. Det blåste ganske bra men vi fikk godt utsyn over Trondheimsfjorden og Ørlandet, mens skyene lå mørke nedpå innover i landet. Kl 17 satte regnet inn etter endt tur og vi var glade vi kunne booke inn i tørre omgivelser på Fosen Hotell i Åfjord.

Map    

Padletur til Gressholmen

Date:
01.06.2022
Map