Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

17 Mai tog til Storvarden

Date:
17.05.2015
Map    

Risnestinden

Date:
16.05.2015

Etter gårsdagens tur på Skjelåtind, med sen retur og i seng kl 02, var det rolig frukost i det flotte været. Klart, strålende sol og stille på Åmnøya. I fjellet hørte vi fra andre at det var friskt med markfokk pga den sterke østavinden, skybanker lå på fra øst på breen og de høyeste toppene der. Risnestinden var da intet dumt valg. En utrolig 360graders utsikt, med snøhvite fjell i øst og øytoppene fra Dønnmannen i sør via Lovundfjellet, Træna, Røst, Værøy, og til slutt den hvite lofotveggen i nord. Hvilket mai skue. Satt i lang tid på toppen i finværet og nøt vidundernaturen og fargekontrastene speile seg i en blank fjord. En superflott topp med artig oppstigning langs en fin egg stort sett på svaberg, med god utsikt hele tiden. Fire stk på toppen i dag.

Map    

Skjelåtind i "værvindu"

Date:
15.05.2015

Kr Himmelfartslanghelg og tur til bekjente i området. Planen var egentlig å ta denne turen Kr Himmelfartsdag, men med snøvær og 22m/s vind var det rimelig uaktuelt. Fredagen var dog betydelig bedre værmessig med minkende vind og bygeaktivitet utover dagen og oppklarning med sol mot kvelden. Lørdagen var det meldt 16 m/s hele dagen så det var heller ikke fristende. Mao skulle en sen avgang fredag og kveldstur på toppen være midt i blinken værmessig. Kjørte til demningen ved Storglomvann og startet derfra kl 11 med full vinter snøbyger og 0 grader. Skyene lå stort sett på 1000 meter. Gikk radig over vannet og tok lunsj ved landgang på østsiden. Deretter bar det oppover Glomdalen som er jevn med slak stigning. Fikk etterhvert tørrere snø, og skylaget steg til ca 1300 meter. Gikk >>>

Map    

Åmnesfjellet direkte

Date:
14.05.2015

Startet fra Åmnes og gikk direkte opp langs ryggen fra nord. Utydelig tråkk opp her. Fant kasse og bok på eggen ca 70 høydemeter under toppen. Eggen heretter hadde nok vært litt guffen for enkelte så vidt vi forstod, derfor var kassen satt her. Det blåste godt og vi måtte være forsiktige på enkelte pasasjer for ikke å bli blåst overende. Veien videre fra Åmnesfjellet til Snødalstinden fristet ikke i den vinden vi hadde, i tillegg var det en del snø bortover eggen her. Senere en gang blir det hele runden rundt via Hekla også som vistnok skal være mulig. På returen gikk vi eggen tilbake et stykke og så vestover på merket god sti ned til nordsiden av Kjørågsvatnet og siden langs elven til Kjøråg. Brukte god tid og knappe 4 timer på turen.

Map