Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

UNESCOS Øyrike med tinder og dunvær.

Date:
29.07.2008

Vega er jo på UNESCOS verdensarvliste og vel verd et besøk. Et Norge i miniatyr sies det. Gikk over Trollvasstind fra Vegdalsskardet i Nord og fulgte ryggen hele veien over toppen og ned mot sydvest. Endte til slutt opp med et herlig bad i Juvika. Vegvalget gir seg selv stort sett og det var diskret merking med rødfarge og små T-er hele veien. Siste del ned var dog ned en bratt storur hvor man skal konsentrere seg litt for å treffe riktig på steinene. Deretter ble det en padletur ut til dunværet Muddvær syd vest for Vega. Fantastisk i havblikk å ligge i kajakken ytterst mot storhavet og se torsken bite på bare man slipper sluken 5 meter ned i krystallklart vann.

Map    

Familietur til Skjerdingen

Date:
27.07.2008
Map    

Dønnmannen i Maksvær

Date:
26.07.2008

Etter to uker på egen kjøl i skjærgården var usikkerheter stor om vi ville få godvær mot slutten til å få med utsynet fra Dønmannen. Det slo til med maksvær og kun skjorts var nødvendig. Et fabelaktig utsyn mot skjærgården rundt og Svartisen og Okstindbreen i innlandet. Gikk opp fra øst med godt merket sti. Postkasse med bok på første toppen og noen litt luftige metre bortover eggen like etter varden før det var greit videre mot neste topp og neste postkasse med bok. Ikke store høydeforskjellen mellom disse to toppene, men tror den vestre rager en meter eller to høyere en den østre.

Map    

I havn ved Klokkargården

Date:
22.07.2008

Etter en frisk seiltur på ca 5 timer fra Træna dagen før i god nordavind og noe sjø, var de fleste stemt for en dag på Rødøy når det ble godvær. Rødøyløva ble besteget med avmarsj på god sti direkte fra Klokkargården. En formidalbel utsikt herfra til øyriket rundt og fjellene østover. Kritthvite sandstrender i mange flotte viker som et eldorado for padlere. Kan man ha det bedre. Klokkargården kan absolutt anbefales som sted til andre som skal forbi her. Flott båthavn med utegriller, godt spisested og muligheter for overnatting både inne og i telt. Super atmosfære for litt slarv og hygge.

Map    

På egen kjøl til Vardøya

Date:
13.07.2008
Map