Archive - Date

Collected lists

Helgetur til Skien med gutta

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
48:00h
Distance:
5.0km

Helgetur bestående av discgolf, fotball EM, store mengder øl, hengekøye og bading på Kattøya.

Map    

Klatring på Hvitebjørnåsen

Date:
06.06.2021
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
1.0km

Andre gang vi besøkte Hvitebjørnåsen klatrefelt, og nå fikk vi pløyd gjennom det meste opp mot grad 6-. Det finnes en bolta og to trad-ruter med grad ca. 4, men alle vil jeg si er dårlige og korte, så det er i praksis bare grad fem og opp i dette feltet.

Map    

Klatring i Skådalen

Date:
29.05.2021
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
22.0km
Map    

Galdhøpiggen, en undervurdert randotur

Date:
16.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.9km

Fjerde og siste dag av langhelga ble avslutta på Norges høyeste. Nedkjøringa ned fra Keilhaus og Kjelhøe ble noe av helgas beste kjøring. Denne åttetalsrunden kan virkelig anbefales.

Map    

Smørstabbtinder og rekognisering av Skeie

Date:
15.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.8km

Tredje dag av langhelga og det var min tur til å "gi fra meg" et par 2000-metringer til Vidar og Torbjørn som jeg alt hadde vært på. Gikk først til Kalven og sa hade til Håkon og Simen som avslutta helga her. Vi hadde bevist lagt igjen klatreutstyr og stegjern, men vi og spesielt jeg var interessert i å se nærmere på renna opp mot Skeie. Da folk kom ned siden med tau og rapell så var åpenbart at denne dagen ikke var dagen for å prøve seg med bare isøks opp Smørstabbtindanes vanskeligste topp. Vi kryssa heller breen og sikta oss inn på Sauen og Kniven. På vei opp kniven kom en haltende ned som har brukket ankelen etter et hopp med stegjern på. Mannen ble senere henta av helikopter. Ettersom det var vesentlig mindre snø på ryggen til kniven så fikk jeg endelig se >>>

Map    

Store Smørstabbtind med fler

Date:
14.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.6km

Dag to av langhelga og vi hadde heldigvis fått klarsignal fra en fjellførerkompis om Store Smørstabbtinden. Flanken opp nordsida på Smørstabbtinden er 50 grader på det bratteste, men med blaut og ferdig opptråkka snø så var det riktig avgjørelse å legge igjen stegjerna. Nedkjøringa ned igjen ble slalåm mellom steiner og med isøksa klargjort. De fleste av oss hadde tatt Veslebreatinden fra før, men vi ville heller kjøre ned denne, da både Store Smørstabbtind og Storebreatind ikke har noe særlig til fine nedkjøringer. Snøen var jævlig uansett så hadde egentlig ikke så mye å si. På toppen av store Smørstabbtind med ca. 20 m/s på toppen. Nedkjøringa på 45-50 grader med skarete underlag ble gjort med godt grep rundt isøksa.

Map    

Tverrbotntindane

Date:
13.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
17.2km

Første dag av langhelga og været kunne ikke vært bedre. Med snøskredfare 3! falt valget på en trygg tur mot Tverrbotntindane. Tung snø og noe lang innmarsj, men rå utsikt til V1 på vei inn dalen. Ettersom det drønna og kollapsa svake lag hele veien opp ble resten av følget usikker på traversering av den sydvendte flanken og klyvinga opp mot V1. Jeg måtte stole på egne vurderinger om at snøen var solid nok, droppa stegjerna og la i vei bortover mens jeg planta isøks solid ned for hvert steg. Siste flanke går rett opp 45-50 grader bratt snøside og avslutter med moderat klyving 3 meter rett ved skaret. Ettersom det var første dag i høyden så merket jeg og andre utvilsomt at kondisen ikke var som ved havnivå. Nedkjøringa mot bandet fra Store Tverrbotntind ble gjort med isøks >>>

Map    

Sukkertoppen i Longyearbyen - "to skritt opp og ett tilbake"

Date:
10.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Siste dag og alene på Svalbard før avreise. Ingen sjans for utsikt, men en topp nærme Longyearbyen måtte til pærs. Med tunge sko og snø som glapp annenhvert skritt så ble det litt tyngre enn tenkt.

Map    

Snøscootertur og påskestemning på Svalbard

Date:
09.05.2021
Characteristic:
Other winter trip
Duration:
7:00h
Distance:
4.0km

Tidenes fineste snøscootertur rundt om i Nordenskiöld Land på Svalbard med Jorid, Tron og Sølvi. Turen ble fylt med reinsdyrtitting, vandring i den forlatte Russiske bostedet i Colesbukta, lunsj i Barentsburg og generelt å fosse gjennom flott landskap.

Map    

Hundekjøring på Svalbard

Date:
08.05.2021
Characteristic:
Dog sledge
Distance:
14.0km

Hundespannkjøring med Jorid, Tron og Sølvi innover Bolterdalen på Svalbard.

Map