Archive - Date

Collected lists

Klyving opp Gaustaknærne + liten fottur

Date:
28.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.2km

Liten fottur etterfulgt av en klyvetur til Gaustaknærne. Lille Gaustakne er enten veldig bratt eller fult overkommelig å gå opp, derfor er klyveprosjekter opp de mange sydvendte rutene opp store Gaustakne mer artig. God trening i å klyve/klatre på fjell i minusgrader, samt å vite når en skal snu og klyve ned igjen. Fotturen var i hyttefeltet og oppom Lønnåsen.

Map    

Tuddalsrunde og forsøk på sydveggen på Gaustekneet

Date:
27.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
6.6km

Gikk først en tur på 5 km med Jorid, før jeg tok en runde opp mot Gaustaknerne alene. Nordveggen på store Gaustakne var en blanding av tørr granitt, snø og is, men så likevel mulig ut å klyve opp. Ca. halveis opp i veggen snudde jeg to ganger før jeg trakk nærmere den slakere renna.

Map    

Tuddal

Date:
27.11.2020
Distance:
5.0km
Map    

Store Årahovde

Date:
26.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.0km

Map    

Grotteklatring utenfor komfortsonen - Øvre Ramsåsgrotta

Date:
22.11.2020
Characteristic:
Climbing
Distance:
1.2km

Siste tur under grensekontrolloppholdet ved Sandvika ble mestringstur i øvre Ramsåsgrotta. For vi som trodde nedre Ramsåsgrotta var en utfordring, så var Øvre helt klart lengre, trangere, våtere, kaldere og mer teknisk. Ca. 60% ut i grotta kom vi til fossen, der vi måtte klatre opp fem meter og lage en via ferrata med tau og kamkiler som gikk opp etter taket over fossen. Her var oss fleste dødelige (utenom Nesset) utenfor komfortsonen. Ettersom den klatretekniske etappen tok 45 min begynte noen av oss å merke nedkjøling, men ikke mer enn hva litt inneklemt styrketrening kan løse. Turens desidert skumleste del var at vi rett før utgangen kom til et nylig gjenrast parti, som da blokkerte den normale ruta. Vi var redd for at vi måtte snu, men vi klarte å følge vannveien gjennom turens >>>

Map    

Utforskning i de Værdalske befestninger

Date:
21.11.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Historisk fottur i befestningene på begge sider av dalen øst for Verdalen. Inngangen inn til søndre befestning måtte bli gjennom et skyteskår med åpning på ca. 30 x 30 cm.

Map    

Introduksjon til grotteklatring - Ramsåsgrotta

Date:
20.11.2020
Characteristic:
Climbing
Distance:
1.0km

Meg og tre forsvarskollegaer hadde fri fra grensevaktoppdraget på kvelden, og tok turen til Ramsåsgrottene som var like ved. Ble to timer vandring/jokking/kråling/klatring og rapellering for å komme gjennom. Råeste grottevandringa jeg har vært med på i alle fall. Ca. 8 meter rapell ned tidlig i grottevandringa.

Map    

Finnvola og grotteutforskning

Date:
19.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.7km

Fjelltur til Finnvola i nysnø med tre medsoldater i grensekontrollen. Lekte oss halvannen time i de mange grottene som er rett nord for Finnvolltoppen.

Map    

Finnvola

Date:
18.11.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.6km

Liten tur oppom lokal fjelltopp før dagens grensevakt.

Map    

Klatring i stor-Oslos eneste "storvegg"

Date:
14.11.2020
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
1.1km

Klatring på bolta og naturlig sikring med Vidar midt i November. Burde hvert skiforhold nå, men når det er meldt oppholds noen timer så så vi muligheten til kanskje årets siste utendørsklatring. Fikk inn to ruter på 4 taulengder og grad 4/4+. Siste 40 min av dagen ble å rappellere i mørket ned fire taulengder.

Map