Archive - Date

Collected lists

Intervall og en titt på Skådalen klatrefelt

Date:
25.04.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.1km
Map    

Fornebu

Date:
24.04.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
17.3km
Map    

Høyeste i Ringdalsmassivet på Svalbard

Date:
18.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
3.4km

Svalbardturens siste Randotur ble å ta turens høyeste og med saftig primærfaktor. Flott nordvendt side med mye fokksnø og noe le for vinden. Dette var først dag med litt påskestemning, så dette var den eneste turen jeg ikke gikk med to lag ull og Anna-buksa på beina. Sier litt om hvor kaldt det var resterende dager.

Map    

Lovberget

Date:
17.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
1.6km
Map    

Sinaiberget

Date:
17.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
3.6km

Sinaiberget ble den randoturen på Svalbard med best nedkjøring. Lang fin helning og pudder. Klarvær og god utsikt, men var nok effektive minus 30 på toppen.

Map    

Holmsenfjellet

Date:
17.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
1.9km

Første ordentlig randotur på Svalbard med nesten pudderforhold. Det blir ikke så mange høydemeter, men når en kan kjøre snøscooter nesten så langt du vil så gidder en ikke å parkere i bunn av dalen for å si det sånn.

Map    

Whiteout og nedkjøring på Svalbard

Date:
16.04.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
1.5km

Vi ble kjent med tre karer som campa midt på vestre Grønfjordbre som også leita etter pudder. Vi slo oss sammen og ble med dem på jakt etter noen rå linjer. 698 toppen ved Marcussfjellet hadde noen drøye renner ned på vestsiden. Selv om vi selv ikke skulle kjøre ned renna, så venta vi sammen med dem i en time etter klarvær på toppen. klarværet kom ikke, så da ble det kjøring i total whiteout etter gps-track ned igjen.

Map    

Håp om telefondekning på Ytterdalsgubben

Date:
14.04.2021
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
4.1km

Et av hovedmålene med Svalbardturen ble også ganske nødvendig å bestige for å få tiltrengt telefondekning. Snøscooteren vår starta ikke og med satellittelefonen tom for strøm, da er det greit å vite været en muligens skal stå fast i. Fra campen på ca. 620 moh var det ikke lange spaserturen før isøksa måtte frem for å komme opp den 30 meter høye snøflanken fra breen og opp på bandet. Selv om fotposene gjerne skulle varma føttene noe lengre i minus 22, så måtte de utgå allerede ved 650 moh på nordryggen for å sette på stegjern. Snøflanken opp til både Ytterdalsgubben og Kosterfjellet var utilgivelig bratt tilnærma hele veien. På toppen av Ytterdalsgubben kunne vi se utover store deler av Nordenskiöld Land. Værmeldinga for to dager frem ble lagra på mobilen og >>>

Map     1 comment

Utforskning av Nordenskiöld Land på Svalbard

Date:
13.04.2021
Characteristic:
Expedition
Distance:
3.0km

Ettersom jeg har prosjekt gjennom jobb på Svalbard flyplass, så ble det en god mulighet for å ta en ordentlig tur sammen med Þróndeimr (Christian Nesset) der oppe. For enda mer detaljert rapport og flere bilder, se https://peakbook.org/tour/408030/V%C3%A5rskitur+til+Svalbard.html . Utgangspunktet vårt for planlegging av tur var som følger: Randonee- og alpine fjellturer. Snøscooter som fremkomstmiddel Spisse og høye tinder. Legge camp høyt i teig, bort fra isbjørn. Med ønskene satt over, og med lekeområde for oss ikke-innfødte gitt i https://www.sysselmannen.no/contentassets/f6fcfb2ce07d4b919e85739e18af785f/brosjyre-norsk.pdf var det Grønfjordalpene som fristet mest. Våpentillatelse var alt i boks i januar, snøscooter, slede, ekstra drivstofftank, våpen og satellittelefon ble bestilt. Dagen før avreise gikk med til hurtigtest for korona, en siste flertaulengders klatring som trening og gjennomgang av utstyr. Dag 0 - Ankomst Vi tok oss inn på Mary Anns Polarrigg >>>

Map    

Siste klatretrening før Svalbard

Date:
11.04.2021
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
3.0km

Klatring på naturlig sikring opp Via Dolorosa (4+ og 3 taulengder) for å trene seg på tauhåndtering før Svalbard. Skal sies at tauet ikke ble brukt en eneste dag på Svalbard, for kaldt, snødekt og råtten stein.

Map