Archive - Date

Collected lists

Skolten og klatring opp Skardsettinden

Date:
27.07.2021
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
5.6km

Aktivitet: Flertaulengers klatring på naturlig sikring | Vanskelighetsgrad: 3 Taulengder grad 3-4 | Tidsbruk: 1 time opp Fjellfører og kompis hadde for tredje sommer på rad tilfeldigvis to dager fri i samme området som jeg var i, så heldig for meg ble det bratt fjelltur. Stien/dyretråkket opp til skaret var bare akkurat synlig og nesten anbefalt med machete. Ryggen bort til Skalten var nydelig med vedvarende moderat klyving over smal og frodig rygg. Nesseth hadde klatret sydveggen på Skardsettinden før og mente at første taulengde var enklest og ble derfor min utfordring å gå led på først. Første taulengde var 40 meter opp mot grad 3+ med generelt gode tak. Neste to taulengder gikk Nesseth og var opp mot grad 4. Stien ned fra Skardsettinden var bratteste stien jeg noen gang >>>

Map    

Store Trolltind

Date:
26.07.2021
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
15.5km

Tur med Jorid og hennes far og tante til Stabbeskaret. Jorid sa seg fornøyd etter fantastisk utsikt fra toppen av Trollveggen grunnet dårlig kne, men jeg skulle se om jeg kunne komme opp til store Trolltind og ta med tante og far opp hvis jeg tok med tau og sæler. Dessverre tok traversen over steinura og blokkene for lang tid så de måtte snu nesten halvveis mellom Stabbeskaret og Trolltind. Fikk derfor muligheten til å peise opp til Trolltind alene. Det går stier opp over alt, så to gang fulgte jeg spor opp til småtopper, før jeg forstod at en virkelig må bare holde seg til det horisontale galleriet helt frem til renna under toppen. Galleriet bort til Trolltind er overraskende lettgått, så lenge det ikke ligger snø der.

Map    

Padling i Istraelva

Date:
25.07.2021
Characteristic:
Kayaking
Distance:
5.1km

Map    

Trolltinder og trollkyrkja

Date:
24.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.5km

Fjelltur med Jorid til de episke grottene Trollkyrkja. Nederste grotta var ca. 50 meter dyp med en marmorfoss i enden. Etterpå gikk turen over trolltindtraversen som var overraskende enklere enn den så ut fra avstand.

Map    

Plan D: første over guldbergtraversen?

Date:
24.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.2km

Hvis ikke Guldbergtraversen var en ting før, så ble det etter denne turen. Guldberget har en tydelig U-form med to fjellrygger opp mot toppen fra vestsiden. Gikk hovedstien opp fra syd og prøvde å finne enkleste vei ned på vest ryggen. Fant ingen spor etter mennesker ned denne bratte siden og fant tilslutt et 7 meter klyveparti ned som avslutta med krevende klyving(gul trekant) Ikke umulig at det finnes en enklere vei, men letteste vei ned jeg fant var denne blankskurte helling på ca. 7 meters høyde. Opp/nedsteget i bunn er ca. 4 høydemeter med krevende klyving av grad rundt 3.

Map    

Klatring på Bremsneshatten

Date:
23.07.2021
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
1.5km

Med sydvendt ren fjellvegg, stort grassområde i bunn og et hav av bolta-og tradruter, er klatrefeltet på Bremsneshatten et av de fineste jeg har vært på i Norge. Fikk in to ruter på trad der vanskeligste hadde crux på rundt 5-tallet, så sier meg fornøyd med det. Høyre halvdel av feltet.

Map    

Kristiansund og bytopper

Date:
22.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
10.3km
Map    

Imarbu, fisking og bratt terreng

Date:
21.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Overnatting på Imarbu med hele hytta for oss selv. Nord-Møres eneste DNT-hytta ved fjorden hadde vi for oss selv midt i juli med knallvær... skal ikke gå an. Hadde egen tur i bratt terreng opp til Ormbostadfjellet, der stien opp ble det bratteste grassterrenget jeg noen gang har gått i. Senere på kvelden ble det fisking, men selvfølgelig når en ikke trenger fisk så får jeg 3 makrell på 45 min som jeg må kaste ut igjen.

Map    

Selbustien

Date:
20.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km
Map    

Selbutopper

Date:
16.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.1km
Map