Archive - Date

Collected lists

Platåfjellet på langs

Date:
29.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Fjelltur etter endt jobb gikk over Platåberget som gir god utsikt over hele Longyearbyen. Passerte Ninavarden som markerer der ei ung jente ble drept av isbjørn på 90-tallet.

Map    

Sarkofagtraversen på Svalbard

Date:
28.06.2021
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
5.1km

Traversen over Sarkofagen hadde jeg ikke hørt om før, men Sarkofagtraversen ble en spennende tur på mye løs og usikker stein. Anbefaler å gå ryggen fra nord til syd, uten barn eller folk med høydeskrekk og på tørt føret. Hadde med rifle og isøks, fikk bare bruk for sistnevnte. Gamle gruverester med Sarkofagen i bakgrunn Når en først forlater stien så skal en rett opp til høyre. Det var spor etter mennesker og jeg klyvde nesten hele partiet på høyre, men måtte snu grunnet altfor mye løs stein. Sikkert bare klyving rundt grad 2, men når Spitsbergen ikke har en eneste stein som sitter fast, så blir det skummelt. Endte heller opp i renna midt i bildet. Etter å ha gått et lite stykke på ryggen så kommer en til en liten hammer og må velge omgåelsesside. Jeg valgte høyre og >>>

Map    

Vestkanttopper

Date:
23.06.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.3km
Map    

Fjelltur i regnet dagen derpå

Date:
19.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.4km

Map    

Helgetur til Skien med gutta

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
48:00h
Distance:
6.0km

Helgetur bestående av discgolf, fotball EM, store mengder øl, hengekøye og bading på Kattøya.

Map    

Klatring på Hvitebjørnåsen

Date:
06.06.2021
Characteristic:
Sport climbing
Distance:
1.0km

Andre gang vi besøkte Hvitebjørnåsen klatrefelt, og nå fikk vi pløyd gjennom det meste opp mot grad 6-. Det finnes en bolta og to trad-ruter med grad ca. 4, men alle vil jeg si er dårlige og korte, så det er i praksis bare grad fem og opp i dette feltet.

Map