Archive - Date

Collected lists

Festningen på vesterøya

Date:
30.07.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
3.0km

Tok med svigers fra Selbu på fottur på tuppen av vesterøya. Trønderne trodde ikke det var skjærgård før en kom ned til Kragerød-området... så feil kan en ta.

Map    

Roadtrip sommer 2019

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Car drive

Første ordentlige roadtrip, som endelig var mulig ettersom vi kjøpte vår første bil samme våren 2019. Turen gikk som følger: Oslo - Kragerø: to teltovernattinger i Rekevika, med byvandring og fisking Telting og fisking i Rekevika Kragerø - Kristiansand: Lån av campingvogn på Kristiansand feriested (mer som en fullverdig hytte) og klatring i sykehusveggen. Sportsklatring i Sykehusveggen Kristiansand - Prekestolen: Gikk opp på kvelden og overnattet på fjellet i nærheten av Prekestolen. Teltovernatting på Prekestolen Preikestolen - Odda Camping Odda - Fonnabu: Overnatting på Fonnabu ved Folgefonna Fonnanuten med overnatting på Fonnabu Fonnabu - Bergen: Byvandring med søster som har valgt å bosette seg i regnet Bergen - Stølsheimen: Overnatting på Volahytta Overnatting på Volahytta i Stølsheimen Stølsheimen - Øvre Årdal: Hotellovernatting som sårt nødvendig for min bedre halvdel. Ble bestigning av Store Austabotntind på kvelden med en kollega >>>

Map    

Store Soleibotntinden

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h

Ble dårlig sikt og mye vind. Så ikke Austabotntind før vi var halvveis nede, men det ble dama sin første 2000-metring, så det var litt stas. Rått å se opp på Austabotntind, der jeg var dagen før.

Map    

Store Austanbotntind - Første 2K'er

Date:
19.07.2019
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:00h
Distance:
8.2km

Aktivitet: Tinderangling | Vanskelighetsgrad: 3 Taulengder grad 2+ | Tidsbruk: 2,5 timer klatring Min første 2000-meters topp. Var ikke mulig uten kompis fra forsvaret som jobber som fjellfører, Nesseth. Turen var nok noe av det råeste jeg noen gang hadde vært med på. Siden vi gikk for sent værvindu så ble vi de eneste som var på toppen den dagen. Etter denne turen oppdaget jeg at ting blir som regel mer artig når det er bratt og litt farlig.

Map    

Overnatting på Volahytta i Stølsheimen

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.0km

tur inn til Volahytta i Stølsheimen. Hytta fikk vi helt for oss selv, noe som er vanskelig å begripe midt på sommeren i Norge. Hytta var helt standard, utedoen var kanskje den mest koselige.

Map    

Fonnanuten med overnatting på Fonnabu

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
19.0km

Hvorfor tusenvis av turister i Odda-området betaler dyrt for å gå til trolltunga, forstår jeg lite av. Hvis en går fra Sunndal til Fonnabu får en oppleve vakre elvestryk, skogsstier, seter med geiter, høyfjellandskap, steinur, topp med utsikt og isbre. Alt av Norge i en tur.

Map    

Teltovernatting på Prekestolen

Date:
15.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.8km

Overnatting i telt over Prekestolen. Vi gikk opp på fjellet kvelden i forveien, sånn at vi kunne få Prekestolen for oss sjølv (nesten i alle fall) tidlig morgenen etter. Dessverre ble det sjukt med tåke dagen etter.

Map    

Sportsklatring i Sykehusveggen

Date:
14.07.2019
Characteristic:
Sport climbing
Duration:
3:00h
Distance:
1.0km
Map    

Telting og fisking i Rekevika

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Fishing
Distance:
5.0km

tre dager med telting, fisking, byvandring og tur i Rekevika i Kragerø. Første stoppet på Roadtrippen i sommerferien.

Map    

Høyt og Lavt vestfold

Date:
03.07.2019
Characteristic:
Via ferrata
Distance:
4.0km

Map