Archive - Date

Collected lists

Barranquillo de los Frailes-traversen rundt

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.3km

Jogge/fjelltur i soloppgang rundt Barranquillo de los Frrailes. Fra 127-bandet så er det tre små oppsteg opp mot grad 2 hvis en følger ryggen syd mot Montana de Meza, men alle kan nok enkelt omgås. For å komme opp på platået i nord klatra jeg opp en 5 meter høy renne som trolig var opp mot grad 3, hvordan denne unngås er jeg usikker på, men som det vises på bildet under kan det være en enklere renne/bakke lenger nord. Ryggen sydover mot Montana de Meza. Utrolig kule pinakler som jeg løpte forbi på vei ned den vestre fjellryggen. Pinaklene er 10-15 meter høye og enkleste rute opp er godt opp på grad 3.

Map    

Llamadera via østryggen

Date:
25.11.2021
Characteristic:
Jogging
Distance:
5.6km
Map    

Cueva del Canario

Date:
25.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.9km

Fjelltur og byvandring med Jorid

Map    

Morros Gurbia

Date:
24.11.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Solotur til trolig det mest alpine fjellområde i nærheten av Puerto Rico, med flere pinakler og luftige topper. Fin og litt luftig rygg bort til det jeg kalte Little Morros Gurbia. Pinaklene på bildet over var egentlig hovedmålet for turen, men etter å ha sett alle sider fra avstand så kom jeg frem til at den var rimelig vanskelig å bestige. Jeg hadde med tau og enklere sikringsmidler, men her kan det se ut som 40 meter klatring i grad 3-4 sjiktet minst.

Map    

Alpintur til Grancas høyeste

Date:
22.11.2021
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
0.8km

Ble Jorids første tur med alpin karakter opp til Grancas høyeste. To kortere crux opp mot grad to, men med eksponert terreng så kjente Jorid i alle fall på suget. Det hjalp litt at det var såpass mye tåke så en ikke ser hvor langt ned en faktisk kan falle. God og fast stein, men ikke med altfor mange sprekker til å sikre i. Dro ned i varmen til sandynene i Maspalomas etterpå.

Map    

Cruz de Mogan-traversen

Date:
21.11.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Solotur langs fjellryggen ved Cruz de Mogan. Fint og lettgått terreng med litt småklyving her og der, ellers kan en gå omgåelser på vestsiden av ryggen hvis en heller føler for det. Fjellryggen sydover fra Cruz de Mogan byr på flere småtopper med muligheter for litt klyving hvis en ikke bruker omgåelsene.

Map    

Hovsnebba - Norges bratteste sti

Date:
06.11.2021
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
6.7km

Jeg og Nesseth tok fatt på Norges bratteste sti (ifølge de lærde). Nesseth hadde gått den mange ganger før, men denne gangen skulle det bli i nydelig novermbervær med en del snø og is i høyden. Stien starter brutalt rett opp..... og deretter bratner til. Det lå snø fra ca. 500 moh og fra ca. 1000 moh gikk vi i utsatt og isete terreng der hver fotplassering og håndtak måtte være gjennomtenkt. Nesten vindstille og -8 på toppen, med god utsikt i alle retninger. På vei ned så kom vi oss inn i ei snørenne der vi kunne ake på rumpa med isøksa klar 350 høydemeter ned. 1570 høydemeter i delvis løssnø kjentes i låra, og når halvparten av tiden går i kritisk terreng så tar det på i topplokket også.

Map    

Storrinden

Date:
03.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.9km
Map    

Første byfjell i Bergen unnagjort

Date:
02.11.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Map