Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Tverrbottindar - solotur i full fart

Date:
03.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
10.2km

Køyrte opp til Leirdalen og etablerte camp like før Geitsætre - god og fin mobildekning som vanleg der. Tok ein rask tur opp til Leirvassbu for å helsa på kjende som skulle på Visbretinden dagen etter. Eg ynskte å ta alle Tverrbottindar, muligens også Tverrbytthorntindane. Været var overraskande bra med lite og låge tåkeskyer. Starta ved 1327 og det gjekk ganske raskt oppover til Leirløyfte. Kryssa 2 snøfonner utan problem og valde ei direkte rute rett opp mot Vest for Tverrbottinden V1 (2110 moh) og ikkje til skaret mellom Store og Vest. Oppe på fyrste topp under 1,5 time og vidare ned ca 30 høgdemeter og fann greit ruta opp til Tverrbottinden V1 (2113 moh). Koste meg litt her og kunne skimta folk på Midtre som mest sannsynleg gjekk motsatt retning. Fort nedover igjen og opp >>>

Map    

Buvassnosi - trøyst i tullever

Date:
01.08.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:30h

Planen var tur i Hurrungane men sidan Yr.no-guden ikkje lova det han skulle vart det ein bedageleg tur til Buvassnosi og Tyineggi. Enno større trøyst i god kost & fin vin på ettermiddagen .

Map    

Stølsmaradalstinden

Date:
30.07.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
9:00h
Distance:
21.8km

Stølsmaradalstinden vart opp og avgjort som turmål - siste timane før leggetid på Tyin. Henta Kristin på Sletterust og avgårde til Murane på Tindevegen - i tåke. Peila oss raskt inn i Austanbotn, Astanbotnelvi var svært stor og vading i undik gjekk fint det og. MERK: Vi fann bru ved retur omtrent ved kote 1100 like etter Murane! So bar det oppover til Gravdalsbandet og terrenget var nydeleg og raskt å gå i. Like oppunder fant vi gamle fangstgroper: Ein rask matpause før vi runda oppom 1343 og ved 1414 og kryssa Gravdøla greit like under 1368 - vatnet. Mykje tåkeskyer som gjekk og forsvann men vi forstod raskt ruta oppover ryggen - ei svart renne rundt 1600 moh med den brattaste klyvinga. Utruleg sleipt oppover lia sidan vi valde den brattase ruta opp og såg at den litt slakare >>>

Map    

Uranostravers & Slingsbytinden

Date:
28.07.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h
Distance:
18.0km

I hui og hast vart det avgjort omtrent kl 22.30 tirsdagskveld at det vart Uranostravers dagen etter. Beste vermelding denne veka og ei god trøyst for kansellert Skagastølstravers.. Starta klokka 9 presis frå Koldedalen saman med Kristin med utruleg fint tempo og driv oppover mot S2. Regn og tåke men lovnad frå Yr-guden om at sola kom klokka 12 var det berre å gi full gass. Sleip steinur skal seiast men oppover gjekk det svært fort. S2 vart nådd omtrent etter 2,5 timar og vidare til S1. Ein liten matpuase før stortoppen og då kom sjølvaste sola. Heretter var det løpande sikring med eit par faste sikringspunkt oppover. Toppen vart nådd like før kl 13, i underkant av fire timar frå start. På vegen ned møtte vi nokre fjellførarar med gjester frå Fondsbu. Tida var god så det var berre >>>

Map    

Semelholstinden - via det nordlege brefallet på Visbreen

Date:
10.07.2016
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
8:00h

Eit svært godt men intensivt kurs - om enn for noko spesielt interesserte: Vidaregåande brekurs for 2-manns taulag. Lite brukt i Noreg men nytta i Alpane. Eit lite antal deltakarer med svært god oppfølging med teknikk, redning og fritt val av rute & planlegging. Det var difor Semelholstinden (2147 moh) via det nordlege brefallet frå Visdalen som endeleg "eksamen". Mykje snø gjorde forsering av brefallet frå nord ganske greit. Semelholstinden i horisonten: I ein bresprekk - men like blid: Redningskvinnnen er på hugget:

Map    

Kyrkja - Rask & fin ettermiddagstur

Date:
07.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h

Nydeleg ver etter sein ankomst til Leirvassbu gjorde at det måtte blir ein rask ettermiddagstur til sjølvaste Kyrkja. Ein knapp time til topps og svært hyggeleg møte med to kjekke ungdomar som jobba på Spiterstulen for somaren og hadde ein fridag. Representerte DNT Ung Bergen og mykje gode planar for neste år var på gang!

Map    

Stølstur til Nærøyfjorden

Date:
30.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing

Med ei laber vermelding for høgfjellet i Jotunheimen satsa me på stølstur til selet vårt på Kinnarbakken ved Nærøyfjorden, innlemma i UNESCO si verdsarvliste. Her har eg vore budeiejente heile oppveksten og det er den staden som ligg mitt hjarte nærast. Det største problemet med lokasjonen er skredfaren. Det går årleg stor-skred mellom Brekkenipa og Larsfonnberget med utløpssone som går tvers over heile dalsøkket og Brekkeelva. Eg hadde begge ungane med; minstemann i pulk, Eva på 5 måtte sjølv gå på ski dei 7 km frå Stalheim. Veret vart eventyrleg og føret hardt og godt. Store skavlar på vegen ut men hard og vindpakka snø var det berre å gje seg i veg.

Map    

Topptur til Grovabreen i Jølster

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Jølster skjuler fantastiske toppturar og dette er definitivt ei av perlene. Vi køyrde tidleg laurdags morgon til Dvergsdalsdalen og tok raskt skia på. Ganske bratt opp frå Dvergsdalsstølen rett opp mot Fagredalen (og ikkje Støylsnova pga lite snø på flanken). Rundar vatnet ved ca 1260 og skrår rett opp Fagredalen men ver var på skredfaren her. Så er det seigt opp mot toppunktet 1585 moh der dei fleste snur og renner ned att. Ei mektig flott utsikt i alle retningar mot Josten og fjella rundt. Ein kan fortsetja mot sjølve toppunktet 1633 moh men i grunn lita meining då det er paddeflatt. Nedkøyringa var episk. Det vert definititvt fleire toppturar i dette området.

Map    

Tverrådalskyrkja, Søre & Steinkollen

Date:
12.03.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
8:00h

Ankom Sota Sæter torsdag ettermiddag og fekk lasta opp pulk. Hasta litt med å kome avgarde i det dagslyset som var att. Tungt opp bjørkeskogen men fann greitt hytta i mørket med Sottjønn. Kaldt og fint så det vart Tundradalskyrkja (1970 moh) opp langs nordflanken, svært fin skitiopp, ved gunstige forhold. Vi hadde svært hard og vindpakka snø og sette att skia rett under toppen og brukte isøks siste rest. Laurdag var det svært mykje vind men strålande sol. La i veg mot Fortundalsbreen, fint utsyn ved Heksegryta mot Ringstind og Store Austanbotntind. Sjølve brekryssinga gjekk greit. Rett opp i skaret mellom Steinkollen og Søre men det var svært sterk motvind. Ved nedrenninga frå Steinkollen kom vi over ein bresprekk - mest sannsynleg overgang fjell til bre. Vidare med randoskia >>>

Map    

Tundradalskyrkja

Date:
11.03.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Vi ankom relatvit seint på Sota Sæter torsdag ettermiddag. Pakka pulk og ryggsekkar for langhelg på Sottjønnbu. Klarte å dra denn pulk-jævelen opp dei fleste høgdemetra før mørket kom. Nydeleg stjerneklart vær. Kan på det varmaste anbefala Sottjønnbu som ligg svært idyllisk til i Breheimen. Fredag vart det ettermiddagstur til Tundradalskyrkja langs nordsida. Fine snølinjer på nordsida. Skia vart å heilt til like under toppen på relativt hard og vindpakka snøflanke. Tok fram isøksa og karra oss siste stykket til topps men flott utsyn til Jotunheimen. Rake vegen ned fjellsida og mot bua vår.

Map