Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Blånuten

Date:
26.02.2021

Vi parkerte ved første parkering ved Tveitane og gikk innover hvor det også er en stor parkeringsplass. Her kan man enten gå rett til Blånuten eller gå via Hjortlandshovda og Hovdaberget. Når vi da kom ned igjen til stien tok vi til høyre mot Blånuten. Etter mange dager med regn var det en våt tur. På toppen er det en flott utsikt som for vår del ble litt ødelagt av lavt skydekke. Vi kommer nok tilbake når været er bedre.

Map    

Selvågåsen

Date:
21.02.2021
Distance:
4.6km

Parkerte i kryssen før første hus, litt problemer med GPS, men den slo seg på etterhvert. Fulgte en traktorvei intill den stoppet. Så var det en kort stykke å bushe seg frem til toppen. S Selve toppen er det ikke mye å skryte av, men fra kanten så går det 70 meter rett ned til havet. Strålene utsikt, selv på en litt grå dag. På veien tilbake gikk jeg innom en vikinggrav som var på kanten, bare litt lengre mot øst.

Map    

Danserfjella - Høyest i Råde

Date:
06.02.2021

Svingte av E6 ved Missingmyr og kjørte nordover på Fv282 Slangsvoldveien. Rett etter at vi hadde passert kommunegrensa til Våler parkerte vi. Det var en parkeringslomme på venstre side, men her sto det allerede en bil, men vi rygget inn en skogsvei på høyre side. Krysset veien og gikk innover skogen på en traktorvei og svingte av til venstre. Etter en stund så kom vi inn på den veien som går fra hovedveien lengre sør. Herfra var det traktorsti til vi kom til myrområdet. Heldigvis så hadde det vært minusgrader lenge så vi gikk enkelt over her. Desverre gikk vi litt for langt nordover før vi krysset myra, på veien tilbake så vi at stien gikk 25 meter lengre sør. Så veien tilbake gikk greit. Opp til toppen er det litt klatring, noe som minstemann syns var veldig spennende. >>>

Map    

Vardås - høyest i Rygge

Date:
20.12.2020
Map    

Gitvola - Høyest i Løten

Date:
22.11.2020

Da vi endelig bestemte oss for å gå opp til Gitvola så hadde det kommet litt snø. Vi kjørte forbi Budor skianlegg og fortsatte videre til veien stopper. Her parkerte vi ved Gitvola P-plass. Her er det plass til flere biler. Turen opp er godt merket. Når vi nærmet oss det flate topp partiet så blåste det mye. Ble litt skuffet over at døra til bua under tårnet var stengt. Usikker på om den var låst eller fryst fast. Vi valgte ikke å undersøke det nærmere. Bra utsikt fra tårnet, selv om vinden gjorde sitt til at vi var der oppe kun en kort tid. Samme vei ned igjen. Vi brukte 50 minutter på disse 3.2 km. Fin tur i fint landskap. Møtte 6 andre på turen.

Map    

Gastgiveren - Høyest i Sarpsborg

Date:
08.11.2020

Kjørte fra Sarpsborg og utover Tunøya. Krysset Trøsken bru før vi svingte opp mot Harehjellhytta. Her så det ut til å være ett eldorado for langrennsløpere, både sommer og vinter. Nyasfaltert rulleskiløype gjør nok sitt til at ski arven er sikret. Vi parkerte ved Harehjellhytta og trasket nordover langs lysløypa. Da vi kom til Torvet tok av grusveien og gikk oppover en traktorvei som til slutt ble en sti. Fra Torvet og opp til Gastgiveren var det temmelig fuktig. Ikke mye å si om toppen, men her var det mange radarer på bakken. Samme tur tilbake igjen hvor vi valgte å dra frem primusen ved hytta da det var så fuktig i skogen. Turen var rett over 5,5 km og vi brukte 1t 20 minutter.

Map    

Bankerødkollen Høyest på Hvaler

Date:
08.11.2020

Fin kjøretur utover Hvaler. Lett å forstå hvorfor dette er ett ferieparadis om sommeren. Da vi kom frem til p-lomma så var denne full. Den tar bare 3 biler. Kjørte 50 meter lengre og parkerte innerst i blindveien som da blir på andre siden av veien for p-lomma. Turen opp gikk greit, ikke mye å nevne når det gjelder utsikten. Tok en ekstra tur ut på pynten slik at jeg kunne få litt utsikt. Så faktisk ut til havet. Turen tok 30 minutter da vi brukte god tid.

Map    

Elgklinten - Høyest i Åsnes

Date:
31.10.2020

På denne grå og våte dagen kjørte vi via Flisa og langs Vermundsjøen før vi svingte av sydover rett før svenskegrensa ved Linna. Var da på vei 2090 noen kilometre før vi svingte oppover i skogen. På skiltet står det Furuberget og Finnskogleden. Her er det en stor og fin parkeringsplass "Elgklinten parkeringsplass" man kan parkere. Bommen sto åpen men vi tok ingen sjanser så vi gikk. Ved bommen sto det ett skilt om at "jakt pågår". Det ble vi litt nervøse av, men så ingen jegere. Tok til venstre i første kryss. Opp en en bakke sto det 4 hus. Ved neste kryss kan man enten gå rett frem og ta "grense-gata" til toppen eller gå vei/stien rundt. Vi valgte å gå vei så vi tok til høyre her. Så var det venstre ved neste kryss og følge traktorveien >>>

Map    

Taraldrud - Høyest i Våler og Skiptvet

Date:
18.10.2020

Kjørte til Lund og parkerte ved Lunder grendehus. Fin liten parkeringsplass her. Gikk inn Lunderveien og tok av inn i skogen rett etter en liten bekk. På returen så fulgte vi stien hele veien og da kom vi på denne veien lengre inn. Så man bør gå enda lengre inn Lunderveien før man svinger inn til høyre inn i skogen. Stien vi tok var ganske så våt. Det var først når man kom ett godt stykke inn i skogen at den ble en skikkelig fin sti. Nede ved Trolltjernet så rastet vi ved en rød hytte før turen gikk opp til Taraldrudåsen som er høyest i Våler. Her sto det ett tårn man ikke bør prøve seg på, vi lot det være. På returen tok vi av stien og gikk en kjapp tur bort til punktet som er høyest i Skiptvet. En liten tue midt i skogen. Vi gikk denne turen for 14 dager siden, men >>>

Map