Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Rambergåsen - Høyest i Moss

Date:
30.08.2020

Helgens siste tur gikk til Moss og Rambergåsen. Kjørte gjennom Jeløy og nordover til vi kom forbi gravlplassen. Her parkerte vi ved en parkeringsplass og gikk innover skogen. Masse flotte stier og turen er veldig enkel å gå. Selve toppen har ingen utsikt så det ble en tur bare for å krysse av kommunetoppen. Turen tok hele 20 minutter.

Map    

Høyåsen - Høyest i Vestby

Date:
30.08.2020

Parkerte i krysset mellom Hauerveien og Erikstadveien. Gikk herfra forbi Mogholt før vi tok en sti innover ett hogstfelt. Kom så inn i skogen og fulgte stien til toppen. Ikke mye utsikt her men masse hjortelusfluer. Det gjorde turen ganske så lite minneverdig. Brukte ca 30 minutter på turen. Høyåsen er forøvrig den laveste kommunetoppen i gamle Akershus og den 20'ende laveste kommunetoppen etter 2016 lista.

Map    

Jonsknuten - Høyest i Kongsberg

Date:
29.08.2020

Kjørte opp en vei som bare ble smalere og smalere, men da vi først kom opp til Knutehytta var det en meget flott plass. Parkerte ved Knutehytta P-plass og fulgte en sti som begynte derfra. Det står Knutetoppen på skiltet men det er samme topp som Jonsknuten. Noen partier var litt våte men vi kom oss tørrskodd forbi. Mot slutten er det litt klatring. På toppen er det en utrolig utsikt. Vi kom fra Gaustatoppen hvor det var overskyet men da vi kom hit hadde det klarnet opp. Ned igjen gikk vi langs med taubanen og ned til Jonsknuten P-plass. Kjørte så ned til Sølvgruvene hvor det var en stor og fin parkeringsplass vi parkerte bobilen på. Turen var på 2,5 km som vi brukte 50 minutter på.

Map    

Gaustatoppen og Gaustaråen - Høyest i Tinn og Hjartdal

Date:
29.08.2020

Etter en flott natt i bobil på Stavsro parkering (150,-) begynte vi å gå før kl 09. Ikke mange i løypa på dette tidspunktet. Tok oss god tid opp og var på turisthytta 10:30. Her fikk vi til nød lov til å spise vaffelen vår inne før vi ble henvist til å kose oss med kakaoen ute. Gikk så videre til selve toppen. Litt mer klatring bort dit, men vel verdt bryet. Selv om det ikke var mye til utsikt. På vei ned igjen gikk vi til høyre ved stideleren og så sydover mot Gaustaråen. Her var det mye stein å forsere. Vi gikk så rett veien mot nord/øst for å komme tilbake på stien. Ganske så bratt det siste stykke. På veien ned gikk jeg oppom Store Stavsronut. 12 km - 6 timer.

Map    

Vilbergfjellet

Date:
26.08.2020

Å kalle denne toppen ett fjell er vel å overdrive. Jeg var på jakt etter blåbær, men fant bare hjortelusflue. Heldigvis så klarte jeg å børste de vekk før de festet seg. Parkerte på en liten plass ved Lindebergvegen. Som ser ut til å bli brukt til å dumpe hageavfall. Gikk derfra østover mot Vilbergvegen. Stien blir brått en liten trav-vei. Ser ut som bonden som driver med hest lager seg en ride sti igjennom skogen, om det da ikke skal bli en innkjørsel her. Krysset veien de jobbet med og gikk videre innover skogen. Forbi St. Olavs gang før jeg kom på toppen av Kjerkeberget. Litt lengre bort står det ett skilt med Tårnet. Her er toppen. Veien tilbake så gikk jeg den nye veien til gården hvor alle hestene er og ned til Lindebergvegen igjen. Fint i skogen men lite bær dessverre.

Map    

Bånkallåsen

Date:
19.08.2020
Map    

Lauvhøgda - Høyest i Vestre Toten

Date:
16.08.2020

En flott søndag kjørte vi nordover på Rv4. Forbi Einavatnet og når vi kom til Reinsvoll tok av til venstre. Etter vi krysset Sagvollvegen ble det etterhvert grusvei. Vi stoppet ved parkeringen ved bommen. Her er det plass til 5-6 biler. Fin grusvei opp til toppen. Her står det ett tårn for de som tør å ta turen opp. Vi turte men det var en skummel trapp opp. Belønningen er jo da en flott utsikt over Mjøsa. På veien ned igjen svingte vi av og fulgte "Kremmerstien" bort til gapahuken. Her var det litt våtere terreng.

Map    

Fuglabergåsen med ingen utsikt

Date:
07.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.2km

Etter å ha avsluttet hjemmekontor på Ulvenes gikk jeg nordover mot Tufta, men svingte østover og oppover bakken. Etter 2 krappe hårnålsvinger tok jeg av til venste til Bakken. En nydelig plass. Gikk gjennom tunet hvor veien går og opp inn i skogen. Ett stykke innover ved en vedplass tok jeg av mot høyre. Etter par hundre meter deler stien seg. Jeg tok den til venstre og satset på å komme ned den til høyre. Her er det mye våte partier. Da jeg endelig kom til toppen var det null utsikt. Bushet meg ned igjen. Mye flått å plukke av når jeg kom til traktorveien. Samme vei tilbake igjen. Rundturen jeg tok var på 10 km og jeg jeg brukte litt over 2 timer.

Map    

Til Lønaren

Date:
05.08.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Vi gikk fra Ulvenes og innover skogen på en traktorvei. Bak ett skur så går traktorveien videre innover. Den går til slutt over i en mer gjenngrodd vei og til slutt en sti. Her er det mye skog og vegetasjon. Så over ett fuktig parti før man er på grunnfjell. Da går det raskt oppover, før man brått er på toppen. Selv om været ikke var det beste så er det bra utsikt fra toppen.

Map