Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Nessteinen

Date:
19.12.2021

Parkerte på andre siden av Nes Bygdesag. Fulgte traktorveien opp til det som kallles "Benken". Her gikk det over i sti. Etter noen våte partier kom jeg opp til Vatnadalsvatnet. Rundet vannet før jeg startet opp stigningen til Nessteinen. Nydelig utsikt fra toppen selv om vinden gjorde sitt til at oppholdet på toppen ble kortvarig.

Map    

Sjethaug og Hjartås

Date:
04.12.2021

Parkerte bilen ved Kvinnherad Kyrkje og gikk 500 meter vestover før jeg svingte nordover. Stigningen begynner så smått her, men det er ikke før man passerer de siste husene at veien blir bratt og går i sikksakk oppover fjellsiden. Etter litt over 2 km kommer man til hytta på Skjethaug. Den er åpen for alle og her kan man nyte både utsikten og steke pølser på peisen. Veldig bra. Jeg fortsatte nordover og gikk 1 km til nordover. Da sto jeg på den litt unselige toppen Hjartås. Mørke begynte å komme, så jeg gikk samme vei tilbake. Mot slutten av nedstigningen forsøkte jeg meg på en snarvei, men den anbefales ikke da den ender i ett stor rosekratt. Turen er på ca 6,2 km. Må tilbake til sommeren.

Map    

Rovolsvarden ved Raudfjell

Date:
20.11.2021
Map    

Farshatten fra Lunderåsen

Date:
14.11.2021

Kjørte opp til toppen av byggefeltet hvor jeg parkerte ved veien. Stien begynner herfra. Gikk rett sørover på grei sti. Flere stier på kryss og tvers så det er greit å ha en app å gå etter. 2 km frem til Farshatten. Brukte litt over 20 minutter på turen frem. Hadde også tenkt meg opp til Ausenfjellet men så aldri noen sti som gikk den veien.

Map    

Snaueggi

Date:
06.11.2021

Parkerte ved Eggjane p-plass og begynte å gå innover traktorveien. Hold til venstre ved første kryss. Vi gikk på en våt dag og det var mye vann som rant over veien. Jevn stigning så lenge det er traktorvei. Mot slutten er det bratt sti. Før man går langs eggen. På toppen, og på vei til toppen er det meget bra utsikt over ølve.

Map    

Kvernsjøberget

Date:
23.10.2021

Har lest masse fint om utsikten fra Kvernsjøberget så jeg valgte dette turmålet denne flotte høstdagen. Parkerte ved Gamle Hadelandsveg og gikk nordover. Grei stigning hele veien, men brattere når man forlater hovedveien og går østover. Siste kilometer er det sti som går sydover igjen. Fra toppen er det 360 graders utsikt over hele Øvre Romerike. En flott tur. Akkurat 10 km til toppen.

Map    

Ølveshovda

Date:
18.08.2021

Begynte å gå fra Husa, ingen stigning før man kommer i skogen. Da går det raskt oppover. Nydelig utsikt fra toppen, selv om ikke været er på topp så er turen verdt det.

Map    

Varden i Frogn

Date:
07.08.2021
Map    

Vardåsen i Enebakk

Date:
02.08.2021

Kjørte forbi Flateby og ned mot Enebak, tok av ved Tobøl og svingte igjen av mot Vestre Veng. På kartet står parkeringen markert lengre mot gården, men vi valgte å bruke den store plassen 150 meter før, så slipper man å kjøre opp til tunet på gården. Gikk forbi gården og inn i skogen. Traktorveien blir etterhvert til en sti. Det er ikke merkbar stigning før man kommer til Kolbotn. Her er det stigning nesten helt til toppen. Selve toppen byr på ingen utsikt, men det er tilrettelagt en stittegruppe 20 meter lengre nord for toppen. På vei ned igjen gikk vi litt av Flyktningsruta.

Map    

Raskiftet Sør - Høyest i Elverum

Date:
30.07.2021

Kjørte nordover på vestsiden av Osensjøen. Svingte av opp mot vindparken ved Rubbholbekken. Parkerte ved krysset og gikk herfra. Grusvei helt frem men siste 50 metre opp mot "toppen" går igjennom skog. Turen var på 9,5 km. Bra de har laget vei her for eller er det mye myr.

Map