Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Folgefonna nord - Høyest i Jondal

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Backcountry skiing

Dette er en tur vi har snakket om lenge, men begge var enige om at været måtte være perfekt når vi skulle opp hit. Tok bobilen og kjørte Tørvikbygd-Jondal en ferje strekning vi aldri har tatt før. Veien opp til Visitfonna skisenter - p-plass er ikke for de skvetne. Vi kjørte bak en tysk bobil oppover og han fortalte etterpå at dette var noe av det heftigste han hadde kjørt. Vi syns turen opp var fenomenal, nydelig landskap. Vel verdt de 100,- i bompenger. Parkerte lengst bort fra skitrekket og lå over til neste dag. Vinden var meget sterk da vi våknet og vi måtte bort og snakke med betjeningen om hvordan det da var på toppen. De fortalte at det alltid var mer vind nede i "trakta her" som de kalte det. Heiskort kostet 250,- da mannen på dårlig engelsk forklarte at de måtte >>>

Map    

Hodnafjellet - Høyest i Rennesøy

Date:
28.07.2020

Fra Randaberg tok vi turen over til Rennesøy for å gå opp Hodnafjellet også kjent som Rennesøyhodnet. Parkerte ved Hegglandslia parkeringsplass. Turen opp var en drøm. Her har lokale helter virkelig gjort en formidabel jobb. Turen byr på åpne landskap og mørk skog med høye grensemurer. Spennende når man plutselig går inn i en mørk skog. Utsikten fra toppen var kjempeflott. Dette var 5 kommunetoppen i dag. Alt i alt en meget bra dag.

Map    

Signalhaugen - Høyest i Randaberg

Date:
28.07.2020

Neste stop Randaberg og Signalhaugen. Parktere nede ved veien og gikk opp via ett gartneri. Her var det ingen utsikt å snakke om. Må være Rogalands kjedeligste kommunetopp.

Map    

Ullandhaugtårnet - Høyest i Stavanger

Date:
28.07.2020

Satte kursen for Stavanger for å gå rundt Ullandhaugtårnet. Parkerte nede ved parkeringsplassen og tok den korte turen opp. Bra utsikt over Stavanger og omegn. Litt synd at man ikke kan gå høyere opp i tårnet. Det var ihvertfall stengt når vi var der.

Map    

Kjerrberget - Høyest i Sola

Date:
28.07.2020

Kjørte fra Bryne til Sola. Siden vi skulle handle så parkerte vi ved en butikk og gikk mot Kjerrberget. Toppen ligger bak ett boligfelt og har veldig mange stier opp til toppen. Her er det en flott utsikt selv om vinden var sterk når vi var der. På vei ned gikk vi forbi Kjerrberget parkeringslomme. Parkerer man her har man kort vei opp til toppen.

Map    

Tinghaug - Høyest i Klepp

Date:
28.07.2020

Dagen begynte med at vi kjørte til Bryne. Hvor denne toppen ligger midt i sentrum. Parkerte ved Tinghaug p-lomme. Den har plass til bare ett par tre biler. Gikk derfra bort de 100 metrene til toppen av Tinghaug. Her er det en fantastisk utsikt. I tillegg er det mye spennende historie knyttet til dette stedet.

Map    

Befjell - Høyest i Froland

Date:
27.07.2020

Kjørte så langt vi kom innover i Froland. Betalte 50,- i bompenger og kjørte hele veien opp til demningen hvor vi parkerte for natten. Neste morgen kom vår lokale guide Egil og vi begynte å gå. Vi fulgte ruta som vi fant på ut.no men det gjorde ikke saken helt problemfri. Turen begynner med å følge veien nedover til Lomsvatnet på 317 moh, men veien slutter så brått i en rekke bikuber. Herfra var det å gå litt hvor vi trodde var riktig vei. Fant ingen sti resten av turen. Ganske så bratt oppover fjellsiden og det hadde regnet noe som gjorde at det var glatt på berget. På toppen var det god vind. Spiste mat på vei ned igjen når vi kom i skogen. Gikk via Børufsknuten på 575. Opp dit var den også litt klatring. Veien ned gikk over en god del myr hvor vi til slutt ga opp å >>>

Map    

Undrumsåsen - Høyest i Tønsberg

Date:
26.07.2020
Map    

Kjærranåsen - høyest i Horten

Date:
26.07.2020
Map