Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Veslebjørn og Storebjørn

Date:
17.05.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
16.1km

En perfekt dag i fjellet! Ingen skyer og tilnærmet ingen vind. Gikk til Bjørneskaret først og spiste. Gikk opp på ryggen mot Veslebjørn og tok på stegjern og ski på sekken. Fint å gå i gode spor. Gikk ned igjen mot Storebjørn på stegjern og tok på skiene etter første nedstigning. Kjørte bort til Bjørnebreen på feller og gikk opp på Storebjørn på skiene. Bra med folk her og norske flagg. Øystein hadde med en prosecco og ble litt på flere der oppe. Flere som hadde med. God stemning og magisk fint. Satt en god stund i solen og spiste litt. Perfekt vær og sikt. Fin snø ned igjen før fellene kom på igjen opp til Bjørneskaret igjen. Flott ned igjen over Leirbreen med nydelig snø og slush til bilen igjen.

Map    

Kniven, Skeie og Kalven

Date:
01.05.2022
Distance:
16.7km

Fint turvær i dag, men skiftende og til dels lite sikt. Startet med Kniven. Fint å gå opp med stegjern og øks. Gikk videre til Bjørneskaret og skrådde opp i sida under ryggen til Veslebjørn og tok en rast der. Tok med øks og stegjern og gikk på Skeie. Fine spor å gå i. Tilnærmet ingen sikt. Bresprekken vi så forrige helg under ryggen og bortover mot Skeie var mer synlig nå. Er ganske dyp, så obs obs! Kjørte ned igjen og svingte inn mot Kalven. Avsluttet der. Dårlig sikt fra toppen. Ble bedre lenger ned. Pudder over Leirbreen og slusj mot Krossbu igjen! Digg!

Map    

Veslebjørn, Bjørnungen og Sauen

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.4km

Ny perfekt dag i fjellet! Øystein og jeg på tur igjen. Gikk oppover mot Veslebjørn først. Spiste litt i hellinga før vi tok på stegjern og gikk opp til ryggen. Her var det synlige sprekker, så her må man være obs fremover. Jeg gikk over og opp på Veslebjørn. Fint å gå over i gode spor. Et par meter som var litt luftig, men veldig fint å gå der. Hadde lyst på å gå opp på Skeie, men stegjernene mine løsnet flere ganger, så må få gjort noe med det. Sto ned til Bjørneskaret og gikk med stegjern opp på Bjørneungen. Traff Egil Kjørstad der og tok en pause med ham og Toggen. Øystein, Egil og jeg gikk oppom Sauen før vi kjørte i gode forhold over Leirbreen og tilbake til bilen. Mye kjentfolk i dag.

Map    

Sokse

Date:
16.04.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.8km

Magisk vær og føre i dag, nesten vindstille. Flott over Leirbreen. Overraskende lite folk på en perfekt dag. Lett å få parkert, Øystein og jeg var på skiene og i gang fra Krossbu kvart på ni. Kjølig fra morgenen til sola virket godt over breen, godt og varmt å sitte i hellinga opp mot Sokse med heftig utsikt. Gikk opp med stegjern og forkorta staver. Glemte isøksa hjemme, anbefaler isøks opp her. Drysset litt fra sidene i bandet til renna opp, gikk opp uten hjelm men anbefaler å ta på den. Flott utsikt på toppen! En super dag i fjellheimen!

Map    

Mot Loftet

Date:
20.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
5.7km
Map    

Formokampen

Date:
06.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.6km

Sesongens første randotur, med Øystein. Mildt, -1 i Putten. Stille fra Putten, vinden dro på lenger opp og vindfullt på toppen. Ingen Rondetopper å se i dag, så godt nedover dalen, men lite sikt. Lite snø, mye synlig stein, hardt og mest kjøring i kjørt løype ned igjen. Fin tur og fin nedkjøring med andre forhold, i dag var det ikke den store randoopplevelsen. Tur er tur :-) Godt med kaffe og rømmevafler hos Anette i Putten etter turen :-)

Map    

Offpistekjøring i Engelberg

Date:
13.02.2022
Map    

Knutshøe

Date:
11.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.3km

På tur med gode kolleger i tett tåke. Åpnet opp ned mot Leirungsdalen igjen. Synd for de som ikke har gått her får med sikten, men ble en sosial og hyggelig tur!

Map    

Romsdalseggen

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.3km

Traff blink med været i dag. Var litt tåke, men vi hadde god sikt stort sett hele turen med unntak av fra Nesaksla. Første tur over for Kari som fylte opp telefonen med bilder. 2. turen over for meg. Var over på Blånebba øst for som er en artig topp med fin sikt ned i Venjesdalen mm. Fine råk og godt tilfettelagt. Den tyngste delen av turen er fra Nesaksla til Åndalsnes. Stein og røtter i bratt nedstigning gir møre lår og såre tær. Men, verdt det! Mulig å ta gondolen ned fra Nesaksla nå, men mister Rampestreken og er jo litt juks da ;-) Turen får min beste anbefaling, rett og slett vakkert!

Map    

Saukampen

Date:
23.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.1km

Stolpe nr. 50 i Nord-Fron, den siste, med Kari :-) Fin ettermiddagstur i supert turvær! Gikk til Ljoshytta og tok første råk etter bekken oppover. Var merket med blått oppover til topps. Ikke tydelige råk siste 1,5-2 km. og kom av merket rute flere ganger. Men, fine råk mye av oppstigningen. Lettgått topptur jeg har vært på flere ganger. Brukte 3 t og 15 min. og nøt solen ved varden på toppen i 45 min. Flott utsikt fra denne toppen!

Map