Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Romsskåla

Date:
25.02.2024

Tur til Romsskåla. Med på turen Helge og Hauru. Det ble tur til fots da det tilnærmet ikke var snø. Varmt i lufta, men is på bakken. Heldigvis ikke mer enn at vi kom oss opp uten brodder. Hadde overnattet på Hansen butikk og camping. Kjempefin service, hvor vi fikk stor hytte til prisen av liten. Vi så en ørn på turen. Da vi kom opp fikk vi kjempefin utsikt også til båttrafikken som gikk forbi. Det var så mye vind på toppen at vi ble ført av gårde.

Map    

Grønkleppen

Date:
24.02.2024

Med på turen Helge og Hauru. Fem plussgrader der vi startet, og da veien ikke går helt fram på vinteren så ble det nærmest på tunet til en lokal bonde. Han var der både da vi gikk opp og da vi kom tilbake. Det var betydelig kaldere på toppen og selv om det var sol og stille nede med husene blåste det godt på toppene. Veien opp var grei bortsett fra aller først, men føret var vanskelig med skare, fokksnø, is og nokså dyp kramsnø. Det var greit med feller opp, men ble en del fall med. Vi så mye spor av dyr, men ikke et liv. Mener det var Heilhornet vi så i nord.

Map    

Bagnesfjellet

Date:
18.02.2024

I starten gikk vi samme vei som til Finnkornakken, men fortsatte rett fram i dalen. Dette er et fint område med spektakulær utsikt mot Sørfjorden og Sjunkhatten nasjonalpark. Det er fine furuer i området og ingen folk.

Map    

Bergsåsen

Date:
07.01.2024

Med på turen Christian. Mellom 15-18 minus og sol. Min første tur på truger, et veldig godt valg på dette føret. Startet ved Hagahogget sør parkering og det gikk sti helt opp. På toppen furu og utsikt mot fjorden, Lier og Drammensområdet.

Map    

Sør på Vidvangshøgda

Date:
06.01.2024

Med på turen Ketil. Fra 18-21 kuldegrader.På ski fra Lommedalen. Mye granskog og helt på toppen litt utsikt

Map    

Røssnesnakken

Date:
12.11.2023

Med på turen Helge og Hauru. Påfallende fin tur. Vi gikk også en runde nede ved havet.

Map    

Langvasslia

Date:
03.11.2023

Med på turen:Hauru. -1 grad. Mye finere enn jeg trodde, Famt en sti fra parkeringsplassen som ikke var merket på kartet. Den gikk opp til skaret. Fulgte så ryggen fra sør. Fin utsikt både mot Falkflågdalen og Bodø.

Map    

Litlsteinfjellet

Date:
02.11.2023

Med på turen Hauru og mamma. Sol hele tiden. ca -1 grad.Vi så ikke dyr, men både rådyrspor,musespor, harespor og ekkornspor.

Map    

Kvalsøyfjellet

Date:
25.10.2023

Blir nok siste tur etter jobb i Vesterålen.Måtte bruke hodelyktstørste delen av nedturen. En del snø på toppen. Gikk nedi til knærne. Så to storfugler, kanskje orrfugl. Så en hel flokk med hvite fugler, tror det var snøspurv. Turen er godt merket på Norgeskart.

Map    

Svellingen

Date:
24.10.2023

Kveldstur etter jobb. Det kaldeste jeg registrerte i bilen bort var -6 grader celcius. Så en storfugl. Nokså dypgått i snøen på toppen. Fint lys hele veien, men helt mørkt når jeg kom ned.Et sted med nydelig utsikt.

Map