Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Storheia i Hadsel

Date:
14.03.2023

Via hasselåsen på ski. Ble 13 km. Selv om det var helt vindstille nede, så blåste det godt på toppen. Første gang oppe på ski og første gang jeg tar den ruta.

Map    

Kronlitoppen

Date:
11.03.2023

Med på turen Magne, Helge og Hauru. Perfekt vær, 5 minus, sol og vindstille. Helt ren nysnø. Nokså uinteressant topp i en flott dal.

Map    

Svartvassheia

Date:
04.03.2023

Med på turen Helge og Hauru. Ganske godt vær, delvis sol fra minus 4 til minus 9. Tilnærmet vindstille. Nederst så dyp snå at det gikk til mine knær og Haurus ører. Ingen spor å se. På toppen is/hard skare i kombinasjon med fokkskavler. Vi så en rype.

Map    

Østerkløftfjellet

Date:
19.02.2023

Startet på parkeringsplassen til slalombakken. Med på turen Helge og Hauru. På denne tiden av året blir det ikke sol på oppturen, så det er litt nedtur på en ellers fin dag. Da vi skulle ned igjen, hadde det skyet litt til og sola skinte kun isolert på Helldalsisen, men det var til gjengjeld veldig fint. Det var en fredelig tur med grei opp og nedstigning. Vi så ingen folk unntatt nederst i slalombakken. Vi så en del spor etter hare, men ingen dyr dessverre. Nå var føret en blanding av fokk og skare. Det var minus 12 celsius da vi startet. Det er ofte kaldt her. Det er en turbok på toppen, og da kalles fjellet Kosmofjellet, men det er ikke mange som skriver i den. Siste før oss var oktober 2022.

Map    

Grønlihågen

Date:
18.02.2023

Med på turen de vanlige Helge og Hauru. Det hadde regnet nesten 2 uker før turen og det var lite stnø igjen, så føret var en blanding av fokksnø og is/hard skare. Været varierte fra sol, til snødrev med et element av dis. Til tider var det lett dis under oss. Nokså pregløs topp uansett. Vi traff ingen, men det var eldre skispor og hauru kunne være fri. Turen var 7,5 km tur -retur med start fra parkeringsplassen ved Beiarntunnelen.

Map    

Dyrlihumpan

Date:
04.02.2023

Med på turen Helge og Hauru. Været var godt, litt puddersnø oppå et hardt, delvis isete underlag. Det var nesten ikke vind. Dette var en tur som ble litt lenger enn jeg så for meg, og vi gikk nok ikke enkleste veien. Vi startet på parkerinsplassen som brukes når man skal opp til Finnkornnakken og gikk over Nordlivatn. Vi burde i større grad enn vi gjorde fulgt Kvitheia, men vi tok en runde bak den som ikke ga noe, istedetfor bare masse gåing i litt ufremkommelig furuskog og mye opp og ned. Vi så ørn på turen, og det var spor både etter rein og hare, kanskje andre dyr også uten at jeg kunne identifisere det. Haru kunne være løs hele tiden. Utsikten fra Dyrlihumpan er veldig fin. Man ser det litt vanskelig tilgjengelige partiet i Sjunkhatten nasjonsalpark rett på. Nordfjorden >>>

Map    

Sankt Olav

Date:
22.01.2023

Map    

Gåsvasshågen

Date:
22.01.2023

En tur hvor jeg, Helge og Hauru deltok. Vi overnattet på Tverrbrennstua hvor vi ankom 21.01.23 kl 12.30 i mørket med piskende snøkorn i ansikt og øyne. Det var to hyggelige lærere fra Glomfjord på hytta. Dagen etterpå var nokså varm og med sol store deler av dagen. Vi kom oss til St Olav og til Gassvasshågen og tilbake til bilen før det ble mørkt. Det var en fantastisk dag, med et fantastisk lys og strålende utsikt spesielt på Gåsvasshågen. Vi kunne se alle Sulisfjella, fjell i Sørfold/Hammarøy, Bodø, Gildeskål og Beiarn. Ramskjelltinden var like bak Gåsvasshågen.

Map    

Veten i Fauske

Date:
28.12.2022

Kom så nært som mulig.Militært anlegg på toppen.Det ble en del grynning i litt dyp snø. Toppen lignet litt på Gildesvågnakken.

Map    

Harlifjellet

Date:
27.11.2022

En kjempefin tur. Med på turen var meg, Helge og Hauru. Vi hadde først hentet et reinslakt på reinslakteriet. Det var tørt og fint. Vindstille. Så et nysgjerrig og lekent ekorn først på stien. Mye furu og blåbærlyng første delen. Noen rester av et flyvrak.Nydelig lys, særlig da vi sto på toppen.

Map