Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Krokskollen og Kolletuppen

Date:
22.04.2020

To ukjente topper med knall utsikt. Utsikt helt til kornsiloene på Kambo fra Krokskollen. Parker på By i Lommedalen. Følg bomveiene inn mot Aurevann. Det går etterhvert en skogsbilvei til høyre. Følg den opp lia. Til Kolletuppen tar det av en tydelig sti til venstre. Stien er markert med en haug kastesteiner. Til Krokskollen går du skogbilveien til skaret mellom de to kollene. Det går av en mindre sti til høyre i skaret. Dette toppen har muligens enda bedre utsikt enn Kolletuppen. Og den er mindre besøkt. Vi brukte to timer inkludert lengre pauser for å ta bilder og beundre utsikten.

Map    

Heikampen fra Sørkedalen

Date:
19.04.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
14.0km

Tur fra Elveli til Heikampen utsiktspunkt. Vi fulgte Heikampveien som gradvis går over til skogsbilvei og deretter sti. Dette følger dermed ikke skiløypa som etterhvert tar av til høyre. Knallflott utsikt og lite folk tross årets første sommerdag med over 20 grader og lite vind.

Map    

Tinghaug i Klepp

Date:
22.08.2019
Characteristic:
Walk
Duration:
0:09h
Distance:
0.5km

Parkeringsplass med kart og opplysningsskilt om det historiske stedet ved Postveien. Enkel og tilrettelagt rusletur til målet. Fin utsikt til Jæren og havet.

Map    

Hisåsen Lillesand

Date:
06.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:12h
Distance:
6.7km

Vi kjørte gamle E18 (nå Rv 420) og tok av til Vatne. Det er veiskilt. Veien til Vatne delte seg igjen der veien til Hisåsen er stengt med bom. Dette er Hisåsen P-lomme. Bomveien går videre ca 2 km på fin grusvei før det igjen er et veidele. Hisåsen er til høyre. Noen få meter etter veikrysset er det en gapahuk. Ca 100 fordi denne igjen går det en orangemerket traktorvei/sti til høyre til toppen. Herfra er det ca 40 min t/r toppen. Traktorveien går over i en sti som er lett å følge. Akkurat der stien begynner forsetter traktorveien til venstre. Denne er gjengrodd så det er lett å følge stien. Det er jevn stigning, og en bratt kneik får det flater ut på toppen. Det er mulig å skimte Homborgsund fyr. Fin tur med sti. Flott varde på toppen. Stien er sparsommelig merket, men >>>

Map    

Vehusknausen i Kristiansand

Date:
06.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:39h
Distance:
2.5km

Vi kjørte på GPS til Espestøl. Fra Rv 9 (Setesdalveien) kjørte inn på Mestadveien like nord for Mosby tettsted. Greit med parkering på Espestøl P-lomme. Vi gikk videre inn på bomveien. Vi peilet oss inn på stien som startet rett etter myra. Ettersom andre har passert stien til hytta uten å se den, så var vi ekstra påpasselig og fant stien uten problem. Bak hytta gikk vi over demningen og opp klyvepunktet. Ikke noe problem å komme opp uten hjelpemidler. Enkel og kort tur. Utsikten var begrenset. Dette var topp 3 på dag 3 på turen "Kyst-Agder".

Map    

Dobbeldalsheia fra øst

Date:
06.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.5km

Vi tok av til Birkedal/Håland fra rv 404. Dette er ganske nærme Åmli. Vi kjørte helt inn til snuplassen fordi alle gårdene og siste del på grusvei. Der snudde vi, kjørte litt tilbake og parkerte der en eldre skogsbilvei tar av mot vest. Åstjenn mot øst. Dette er ca kote 200. Dette er en fin og lettgått men skogsbilvei som benyttes av de som skal fiske i Storevannet. Et stykke opp i veien henger det en O-post i et tre omtrent der det står en høyspentmast. Det er også noen steiner ved treet. Ca 320 kote. Her begynner stien til Storevannet, og stien er enkel å følge. Man må ut i terrenget når Storevannet er passert slik at turen til toppen går delvis på sva og delvis i terreng på sørsiden av de tre små vannene. Grei tur men litt terreng med lyng, vier og einer. Det er flere >>>

Map    

Hovdefjell Vegårdshei

Date:
05.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
6.0km

Vi kjørte Rv 415 fra Åmli retning Næs Værk med et kjekt kulturstopp ved vanntårnet som er en rest etter jernbanen til Treungen. Vi tok av fra riksveien skiltet mot Usvann (fv 92). Deretter tok vi av fylkesveien på grusvei skiltet til Gisletveit og parkerte ved bommen. God plass. Deretter var det bare å følge grusveien til topps. Dette var topp 1 på dag 2 på turen "Kyst-Agder" etter Solhomfjell og før Ansmyrhei.

Map    

Ansmyrheia Tvedestrand

Date:
05.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
0:51h
Distance:
2.3km

Ved Nes Jernværk tok vi av på veien mot sør, Vålandsveien som er skiltet til golfbane. For et flott område med gamle ærverdige og store bygg og parkanlegg der golfklubben disponerer noen bygg. Vi fulgte denne veien og passerte et veikryss med skilt til Øynesvann. Deretter tok vi av neste grusvei til venstre. Vi parkerte etter ca 1,5 km ved en grønn, liten hytte på høyre side av grusveien. Grei plass å parkere. Vi gikk opp til hytta og fulgte skogsbilveien videre. Skogsbilveien er gjengrodd men enkel å følge. Vi fulgte denne gjennom hogstfelt til den bøyde av slik at vi fikk mest mulig høyde før terreng. Deretter passerte vi hogstfeltet og deretter terreng før vi nådde toppen. Nedfalt hytte ved toppen. Dette var topp 2 på dag 2 på turen "Kyst-Agder" etter Hovdefjell >>>

Map    

Øst for Høgsteinsheia Arendal

Date:
05.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
3.5km

Vi kjørte som andre til Hørte parkering, men ingen bommer var stengt så vi kjørte helt frem til Hemningstveitvannet. Herfra gikk vi flott skogsbilvei før vi siktet oss inn på Ole Petters koordinater (32V 470303 6483020) for stien opp skaret. Tett vegetasjon fra skogsbilveien opp til stistart. Bratt opp skaret, men synlig sti. Over skaret holdt vi for mye til høyre (det er anbefalt å holde noe til høyre). Mye terreng der. Men vi kom over elva ved Gangsvasstjønn og kravlet opp bakke to før vi kom til punktet. Mange større og mindre varder/steinsamlinger og vi var på alle før vi returnerte til bilen. Flott utsikt. Vi er glade vi slapp å traske mange kilometer langs veien.

Map    

Øst for Solhomfjell Gjerstad

Date:
04.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
3:45h
Distance:
13.8km

Vi kjørte av E18 i kryss 61 og inn på vei 418 (Felleveien). Deretter inn på bomveien Løytesdalveien (40 kr automat) skiltet til Sandtjønn. Vi parkerte på Sandtjønn P og herfra var det godt merket og god sti til branntårnet på Solhomfjell og deretter punktet øst for Solhomfjell. Først del er på rødmerket sti. Et stykke opp i bakken er det et skilt der veien videre til toppen går på blåmerket sti. Første del av veien går langs Spjotvann, deretter bratt opp på delvis sva. Så videre på blåmerket sti. Det er en flott varde der stien deler seg. Ved branntårnet går blåmerket sti videre (ca 20 min å gå fra tårnet til punktet) skiltet til Karibu. Punktet ligger vest for stien, kun ca 150 meter. Dette er et veldig flott turområde. Dette var topp 2 på dag 1 på turen "Kyst-Agder" >>>

Map