Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Fagerliheii - flott topp

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
3:15h
Distance:
7.6km

Dag 1 på tur i Vest- Telemark med Marit og Juli. Turen til Punkt ved Fagerliheii i Drangedal. Det er ikke mye å legge til i knutsverre sin gode beskrivelse av turen til denne flotte toppen . Turen opp var fin med tørt fjell, så begynte det å regne og returen var svært glatt og vi valgte lyng og omveier ned.

Map    

Knarren

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:06h
Distance:
2.6km

Dag 1 på tur i Vest- Telemark med Marit og Juli. Tur en til Knarren - Nome. Det er en forbilledlig beskrivelse av denne turen av knutsverre og det er ingen grunn til å gjenta den. Det eneste å tilføye er at det er lurt å følge traktorveien til en bekk krysser veien. På det punktet er det fjell i dagen.

Map    

Gyrihaugen og Mørkganga

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Opp Mørkganga, telt ved Migartjern og opp på Gyrihaugen etter middag. Gyrihaugen er et flott utsiktspunkt og man ser mye av Nordmarka. Eldar var med.

Map    

Siljan

Date:
16.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:45h
Distance:
16.0km

Vi kjørte over Hvittingfoss via Siljan tettsted opp til Grorud. Fin grusvei siste 1,5 mil. Vi parkerte ved innkjøringen til skogsbilveien like ved bygningene der. Veien var stengt med bom og vi fulgte ruta til de fleste andre langs skogsbilveien til den etter ca 7 km svinger i en U, der vi tok av veien rett opp langs elva og deretter over myrene til punktet. Enkel bushing og vi gikk på storfugl. Toppen markert ned en enkel varde. Utsikten over skogene til Fritzøe Bruk. Grei og enkel tur, det meste på skogsbilvei. Turen går nok inn i den store samlingen av turer på skogsbilvei gjennom granskog. Marit, Eva og Julie.

Map    

Høyest i Japan

Date:
10.07.2017

Sommerferie i Japan inkluderte å bestige Mt. Fuji. Vårt utgangspunkt var Hotel Fuji View i Kawaguckico. Vi valgte å gå Yoshida trail og lang rute med utgangapunkt i Fuji Sengen Shrine, 850 moh. Dette er den historiske turen som pilgrimmer har gått i uminnelige tider. I dag er det få mennesker som tar hele turen. De første 8-10 km er relativ flate og går igjennom skog. Stien går parallelt med veien frem til Umageishi. Lett å følge og merket. Denne turen tar ca 2 timer. Fra Umageishi begynner begynner det å gå bratt oppover og turen er delt inn i 10 stasjoner. Frem til stasjon seks er det lite folk. Hyttene på stasjonene på denne delen av turen er falt ned og det er ingen servering før stasjon seks. Å ta med vann er viktig. Etter stasjon seks kommer veien fra nye stasjon fem >>>

Map