Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Høyeste tilgjengelig topp på Mallorca

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:30h
Distance:
18.0km

En flott tur med base i Port de Soller. Vi kjørte opp til parkeringsplassen ved Cuber-dammen. Det er flere parkeringsplasser som ligger tett ved hverandre. Parkering nærmest starten på stien er en felles parkering ved picknic området Fonts de Noguera. Uansett korte avstander. Vi fulgte stien GR221 som er godt merket og følger gamle ferdselsårer. Stien går de første kilometerne lang en betongakvadukt. Deretter opp en li til Prat de Cuber. Fortsatte mot Tosses de Gallina og klosteret i Luc. Vi tok av en liten, tydelig og umerket sti til høyre ved ca 1100 moh. Den tar av ved en stistolpe med håndskrevet ansvisning til toppen. Stien går parallelt med fjellveggen og retning opp og øst. Det er lett klatring før flaten mot toppen.

Map    

Skåråfjell fra Grantjønn

Date:
02.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:00h
Distance:
4.2km

Vi skrev inn Eiangen i Google map og kjørte etter anvisningen. 2,5 t fra Oslo. Det er skiltet til Luksefjell fra rv 32. Etterhvert sluttet asfalten og vi kjørte på stort sett ok grusvei forbi Grantjønnveien og Eiangenveien opp til Øvre og Nedre Dal. Der tok vi til venstre. Bommen var åpen denne helgen slik den er på disse tider hvert år. Vi slapp derfor 18 km t/r på skogsbilvei. Vi passerte DNT hytta Sommerseter og parkerte i en lomme ved Grantjønn der blåmerket sti startet. Fin og tydelig sti rett til topps. Nydelig vær. Litt vått pga mye regn. Flott utsikt. På veien opp møtte vi en hyggelig gjeng med karer i muligens samme ærend. Lunsj i solveggen på Luksefjell kirke og deretter matauk av saftige tyttebær ved kirkebakken. Etter å lest mye rart om turen til Vardefjell så >>>

Map    

Høyest i Danmark

Date:
25.08.2017

Bestigning av høyeste punkt i Danmark med studievenner. Og blander meg ikke inn i den nasjonale diskusjonen om alternative punkter.

Map    

Sveinsheii fra vest - våt tur

Date:
02.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
5:30h
Distance:
18.1km

Dag 3 på tur i Vest - Telemark med Marit og Juli. Sveinsheii i Kviteseid. Vi kjørte til Haugsgrend (via Vråli ettersom vi kom fra Nissedal) og fulgte derfra bomveien (kr 50) merking til Roan med veiskilt og deretter vandreskilt. Vi parkerte i enden av vegen et stykke etter parkeringsplassen til Roan. Derfra var det å følge stien oppover til Kvæven der det er to hytter. Stien er skiltet til bla Kvæven. Det er viktig å ikke ta til høyre og følge skilt til Valevatn og Svanestøyl (skilt nr 2) dersom man velger denne ruta. Frodig vegetasjon. Etter Kvæven var det svake spor etter en firehjuling som vi ikke greide å følge samt etterhvert sauetråkk. Det er derfor bare å gå så rett man greier mot toppen. På turen opp gikk vi via Røyningsvatn og på retur mer direkte ned. Ikke lett å >>>

Map    

Førheinutane Sørøstskråning

Date:
01.08.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
5:30h
Distance:
17.0km

Dag 2 på tur i Vest- Telemark med Juli og Marit. Førheinutane i Nissedal. Vi tok kabelfergen over Nisser fra Kirkebygda til Fjone (kr 66) og fulgte asfaltvei til skolen der det er godt merket til Hægefjell. Bomvei kr 70. Fasinerende klatrecamp på demningen med folk fra mange nasjoner. Vi parkerte på demningen og gikk veien innover dalen. Det hadde regnet mye de siste døgnene og det var høy vannføring. Vi måtte vade over både Grimdalsåi og Bomnesdalåi lengre opp. Vi fulgte traktorvei nord for Bomnesdalåi opp så langt den gikk. Den er grei å følge. Videre gikk det en svak sti med iallefall en liten varde som vi ikke greide å følge særlig lenge. Ikke mye folk her, men mye multer. Vi gikk opp Løefjødd og klatret opp siste kneika på en sti. Det er viktig å starte oppstigningen >>>

Map    

Fagerliheii - flott topp

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
3:15h
Distance:
7.6km

Dag 1 på tur i Vest- Telemark med Marit og Juli. Turen til Punkt ved Fagerliheii i Drangedal. Det er ikke mye å legge til i knutsverre sin gode beskrivelse av turen til denne flotte toppen . Turen opp var fin med tørt fjell, så begynte det å regne og returen var svært glatt og vi valgte lyng og omveier ned.

Map    

Knarren

Date:
31.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:06h
Distance:
2.6km

Dag 1 på tur i Vest- Telemark med Marit og Juli. Tur en til Knarren - Nome. Det er en forbilledlig beskrivelse av denne turen av knutsverre og det er ingen grunn til å gjenta den. Det eneste å tilføye er at det er lurt å følge traktorveien til en bekk krysser veien. På det punktet er det fjell i dagen.

Map    

Gyrihaugen og Mørkganga

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Opp Mørkganga, telt ved Migartjern og opp på Gyrihaugen etter middag. Gyrihaugen er et flott utsiktspunkt og man ser mye av Nordmarka. Eldar var med.

Map    

Siljan

Date:
16.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
3:45h
Distance:
16.0km

Vi kjørte over Hvittingfoss via Siljan tettsted opp til Grorud. Fin grusvei siste 1,5 mil. Vi parkerte ved innkjøringen til skogsbilveien like ved bygningene der. Veien var stengt med bom og vi fulgte ruta til de fleste andre langs skogsbilveien til den etter ca 7 km svinger i en U, der vi tok av veien rett opp langs elva og deretter over myrene til punktet. Enkel bushing og vi gikk på storfugl. Toppen markert ned en enkel varde. Utsikten over skogene til Fritzøe Bruk. Grei og enkel tur, det meste på skogsbilvei. Turen går nok inn i den store samlingen av turer på skogsbilvei gjennom granskog. Marit, Eva og Julie.

Map    

Høyest i Japan

Date:
10.07.2017

Sommerferie i Japan inkluderte å bestige Mt. Fuji. Vårt utgangspunkt var Hotel Fuji View i Kawaguckico. Vi valgte å gå Yoshida trail og lang rute med utgangapunkt i Fuji Sengen Shrine, 850 moh. Dette er den historiske turen som pilgrimmer har gått i uminnelige tider. I dag er det få mennesker som tar hele turen. De første 8-10 km er relativ flate og går igjennom skog. Stien går parallelt med veien frem til Umageishi. Lett å følge og merket. Denne turen tar ca 2 timer. Fra Umageishi begynner begynner det å gå bratt oppover og turen er delt inn i 10 stasjoner. Frem til stasjon seks er det lite folk. Hyttene på stasjonene på denne delen av turen er falt ned og det er ingen servering før stasjon seks. Å ta med vann er viktig. Etter stasjon seks kommer veien fra nye stasjon fem >>>

Map