Archive - Date

Archive - Activity

Archiv - Geography

Collected lists

Kvinnherad: Hillarsfjellet

Date:
26.05.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.9km

Her hadde jeg planlagt å følge stien som er merket av på kartet fra Fjellhaugen til Nesjastølsvatnet. Fant bare ikke noen start på denne stien og parkerte derfor ved Fjellhaugen Skisenter Nedre parkering. Gikk opp et skar og kom inn på "stien". Den var mildt sagt utydelig og ikke brukt på lenge. Ved Grønlitjørn kom jeg inn på en god sti som gikk til Nesjastølen. På tilbaketuren fulgte jeg denne stien ned til Blådalsvegen, litt nedenfor Staffivatnet. Her er det plass til å parkere noen biler. Stien tar av fra veien rett før et skilt som varsler om utrygg is. Nesjastølsvatnet. Toppen oppe i tåken. Jeg fulgte stort sett ryggen til topps. Oppe på ca 820 m. Det gikk en grei sti opp fjellveggen rett fram. Nesten på toppen. Bratt ned mot Jamtelandsvatn. Selve toppunktet var >>>

Map    

Etne: Kaldheimshovda og Auestadnuten

Date:
19.05.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.5km

Parkering: kr 40. Stier: Grusvei til 600 m. Ingen sti opp og ned Kaldheimshovda. Fant etterhvert en sti opp til Auestadnuten. Ingen sti ned herfra, styrte unna brake og kratt så godt det lot seg gjøre. Fra utløpet av Krokavatn var det merket sti tilbake til grusveien. Stien var noe utydelig enkelte steder og merkingen manglet her og der. Følg med på kartet! På grusveien. Kaldheimshovda litt til venstre for midten. På Kaldheimshovda. Auestadnuten stikker opp midt på bildet. Auestadnuten. Høyeste punktet er oppe på steinen til høyre (Var oppe på den,ja) Høyeste punktet på fast fjell er bak ryggsekken, mens varden på trigpuntet ses til venstre

Map    

Odda: Reinsnosi

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.4km

Perfekt vær. God parkering på Reinsnos. Plass til ca 10 biler. Litt lite snø på ved start, måtte bære skiene over bare partier. På tilbaketuren fant jeg en løype med snø nesten helt ned til bilen. På ca 680 m. Toppen i det fjerne til høyre for midten. 1400 m. Snart oppe. På topplatået, 500 m igjen. Fra toppen. Utsyn mot Folgefonna.

Map    

Kvam: Fuglafjellet

Date:
17.04.2017
Distance:
21.8km

Påskeklassiker for oss med hytte på Kvamskogen. Min rute ned er den vanligste, ruten opp er det ikke så mange som bruker. Myklavatnet. Den vanligste ruten går rett fram over vannet. Midt på Myklavatnet. Ruten går opp dalen midt i bildet. Fuglafjellet til høyre. Svartavatnet. Ruten videre går opp til passet midt i bildet. Deretter til høyre opp et smalt skar. Denne dagen var det 2 spor før meg opp skaret. Kunne ha klart meg uten snøscootersporene. Toppen i sikte. Nettopp kommet ut av en tåkedott med snøbyge. Folksomt på toppen. Totalt 6 personer etterhvert. Fuglafjellet. Utsikt mot nordvest.

Map    

Kvinnherad: Tverrfjellet

Date:
11.11.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.7km

Stier: Skogsvei til Aterstadvatnet. T-merket sti videre helt til topps. Litt vrient å følge stien grunnet snødekke. Bedre høyere opp da det her var mer avblåst. Snødekt sti. Brukte staver for å sjekke underlaget før jeg tråkket ned. Utsikt mot Omvikdalen fra trigpunkt på 661 m Toppen på 665 m. Rettet høyde og PF i Peakbook. Utsikt nedover mot Aterstadvatnet. Innpåsliten hest på siste del av turen. På vei nedover klarte jeg å miste stavene. Oppdaget dette på 150 moh. Snudde og fant de 200 høydemeter lenger oppe. Lang strafferunde.

Map    

Kvam: Geitafjellet

Date:
22.10.2016
Distance:
8.6km

Veien til Byrkjeseter er stengt med bom. Nøkkel kun for de med hytte her. God sti fra Byrkjeseter til Myklavatnet. På ca 620 m deler stien seg for senere å møtes på 700 m. Stien til venstre er den beste og tydeligste. På 660 m. Her blir stien luftig. Har du høydeskrekk, velger du ikke denne stien, men tar til venstre på 620 m. I Vallandsgjelet. På toppen av Vallandsgjelet. Utsikt mot Myklavatnet og Fuglafjellet. På Geitafjellet, utsikt mot Norheimsund.

Map    

Voss: Viksetnipa og Uraskarfjellet

Date:
21.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Parkering: Bompenger på kr 50 for å kjøre oppover Brekkedalsvegen. Ingen parkeringsplass på Vikset, men det er mulig å plassere noen biler her og der uten å sperre veien for andre. Stier: Sti fra Vikset og opp til Viksetskaret. Varierende kvalitet på stien, mistet den et par ganger. Etterhvert dukket det opp varder som hjalp med stifinningen. Det går også sti opp i dalen nord for Vikset. Denne dagen var det meldt blå himmel og strålende sol i dette området. Det stemte dårlig, ikke et solgløtt på hele turen. 2 grader idet jeg forlot bilen, høyere oppe blåste det endel så det ble skikkelig kaldt etterhvert. Første tur i høst med votter. Tilbake på asfalten ved Stalheim kom solen, akk ja. Øverst i Viksetskaret, snø i nordhellingene, bart i sørhellingene. Litt nord for Viksetskaret. >>>

Map    

Etne: Bjørndalsvida og Kvannenuten

Date:
14.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Parkering: Avgift kr 35. Stier: Grusvei opp til Grindheimsvatnet. Går gradvis over til traktorvei, siden sti fra innerste hytten. Stien går opptil passet øst for Kvannenuten. Kvaliteten på stien varierer mellom veldig god og Sti?. Ellers fant jeg noen dyretråkk jeg kunne bruke. Ved Grindheimsvatnet. Kvannenuten rett fram, Bjørndalsvida til høyre. Fra utsiktsvarden på Bjørndalsvida. Ser ned mot Grindheimsvatnet. Ulvanosi og Melderskin kan skimtes i horisonten. Nesten på toppen av Kvannnuten. Nedre Jordavatnet framst, Grindheimsvatnet bakerst. På Kvannenuten. Utsikt mot øst. Fjellene i horisonten er på andre siden av Saudafjorden.

Map    

Voss: Øvsthusnipa og Vest for Stangahøgdi

Date:
07.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Stier: Traktorvei fra parkering og senere T-sti oppover Øvsthusdalen. Ryddet sti fra Øvsthus merket med Stalheimsnipa. Stien var ikke veldig tydelig. Tok av fra denne stien på Øvstetuftene (skiltet). Det var endel nysnø på toppene. Sleit noe her. Enten bar snøen eller så gikk jeg igjennom til knes. Prøvde å unngå snøflekkene etter noen overraskende gjennomslag.

Map    

Ullensvang:Hanakamb

Date:
02.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Parkering: Plass til 4 biler på oversiden av veien. Etter tre minutter på sti kom jeg opp til Kvitno Kraftverk. Ferdig i 2015. Stien på kartet var erstattet av en anleggsvei oppover dalen mot inntaket. Stien dukker opp igjen på 380 moh.

Map