Archive - Date

Archive - Activity

Archiv - Geography

Collected lists

Kvam: Fuglafjellet

Date:
17.04.2017
Distance:
21.8km

Påskeklassiker for oss med hytte på Kvamskogen. Min rute ned er den vanligste, ruten opp er det ikke så mange som bruker. Myklavatnet. Den vanligste ruten går rett fram over vannet. Midt på Myklavatnet. Ruten går opp dalen midt i bildet. Fuglafjellet til høyre. Svartavatnet. Ruten videre går opp til passet midt i bildet. Deretter til høyre opp et smalt skar. Denne dagen var det 2 spor før meg opp skaret. Kunne ha klart meg uten snøscootersporene. Toppen i sikte. Nettopp kommet ut av en tåkedott med snøbyge. Folksomt på toppen. Totalt 6 personer etterhvert. Fuglafjellet. Utsikt mot nordvest.

Map    

Kvinnherad: Tverrfjellet

Date:
11.11.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.7km

Stier: Skogsvei til Aterstadvatnet. T-merket sti videre helt til topps. Litt vrient å følge stien grunnet snødekke. Bedre høyere opp da det her var mer avblåst. Snødekt sti. Brukte staver for å sjekke underlaget før jeg tråkket ned. Utsikt mot Omvikdalen fra trigpunkt på 661 m Toppen på 665 m. Rettet høyde og PF i Peakbook. Utsikt nedover mot Aterstadvatnet. Innpåsliten hest på siste del av turen. På vei nedover klarte jeg å miste stavene. Oppdaget dette på 150 moh. Snudde og fant de 200 høydemeter lenger oppe. Lang strafferunde.

Map    

Kvam: Geitafjellet

Date:
22.10.2016
Distance:
8.6km

Veien til Byrkjeseter er stengt med bom. Nøkkel kun for de med hytte her. God sti fra Byrkjeseter til Myklavatnet. På ca 620 m deler stien seg for senere å møtes på 700 m. Stien til venstre er den beste og tydeligste. På 660 m. Her blir stien luftig. Har du høydeskrekk, velger du ikke denne stien, men tar til venstre på 620 m. I Vallandsgjelet. På toppen av Vallandsgjelet. Utsikt mot Myklavatnet og Fuglafjellet. På Geitafjellet, utsikt mot Norheimsund.

Map    

Voss: Viksetnipa og Uraskarfjellet

Date:
21.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

Parkering: Bompenger på kr 50 for å kjøre oppover Brekkedalsvegen. Ingen parkeringsplass på Vikset, men det er mulig å plassere noen biler her og der uten å sperre veien for andre. Stier: Sti fra Vikset og opp til Viksetskaret. Varierende kvalitet på stien, mistet den et par ganger. Etterhvert dukket det opp varder som hjalp med stifinningen. Det går også sti opp i dalen nord for Vikset. Denne dagen var det meldt blå himmel og strålende sol i dette området. Det stemte dårlig, ikke et solgløtt på hele turen. 2 grader idet jeg forlot bilen, høyere oppe blåste det endel så det ble skikkelig kaldt etterhvert. Første tur i høst med votter. Tilbake på asfalten ved Stalheim kom solen, akk ja. Øverst i Viksetskaret, snø i nordhellingene, bart i sørhellingene. Litt nord for Viksetskaret. >>>

Map    

Etne: Bjørndalsvida og Kvannenuten

Date:
14.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Parkering: Avgift kr 35. Stier: Grusvei opp til Grindheimsvatnet. Går gradvis over til traktorvei, siden sti fra innerste hytten. Stien går opptil passet øst for Kvannenuten. Kvaliteten på stien varierer mellom veldig god og Sti?. Ellers fant jeg noen dyretråkk jeg kunne bruke. Ved Grindheimsvatnet. Kvannenuten rett fram, Bjørndalsvida til høyre. Fra utsiktsvarden på Bjørndalsvida. Ser ned mot Grindheimsvatnet. Ulvanosi og Melderskin kan skimtes i horisonten. Nesten på toppen av Kvannnuten. Nedre Jordavatnet framst, Grindheimsvatnet bakerst. På Kvannenuten. Utsikt mot øst. Fjellene i horisonten er på andre siden av Saudafjorden.

Map    

Voss: Øvsthusnipa og Vest for Stangahøgdi

Date:
07.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Stier: Traktorvei fra parkering og senere T-sti oppover Øvsthusdalen. Ryddet sti fra Øvsthus merket med Stalheimsnipa. Stien var ikke veldig tydelig. Tok av fra denne stien på Øvstetuftene (skiltet). Det var endel nysnø på toppene. Sleit noe her. Enten bar snøen eller så gikk jeg igjennom til knes. Prøvde å unngå snøflekkene etter noen overraskende gjennomslag.

Map    

Ullensvang:Hanakamb

Date:
02.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Parkering: Plass til 4 biler på oversiden av veien. Etter tre minutter på sti kom jeg opp til Kvitno Kraftverk. Ferdig i 2015. Stien på kartet var erstattet av en anleggsvei oppover dalen mot inntaket. Stien dukker opp igjen på 380 moh.

Map    

Etne: Rundt Hellaugvatnet

Date:
24.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.2km

Parkering: Plass til 6 biler ved stistart. Stier: Gikk på merket sti eller sti nesten hele turen, kanskje bare 5 % utenfor sti. Planen var å komme opp på Noreskårnuten. Det ble med forsøket. Kom ikke opp på siste platået før sadelen på første forsøk. Det var for bratt og for glatt. Det blåste kraftig, toppen var innhyllet i tåke og da det begynte å regne forsvant siste rest av motivasjon. La derfor om til rundtur. Lenger nede så jeg en vei opp noen hundre meter nord for mitt forsøk. Prøver der neste gang.

Map    

Voss: Volafjellet og Tvarafjellet

Date:
16.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.5km

Stier: Merket T-sti fra Dam Volavatnet til Volahytta. Ellers var det enkelte dyretråkk. Fra Volafjellet fulgte jeg en varderekke et stykke til den dreide mot nord. Går trolig i retning Volavatnet. Tvarafjellet: Denne toppen har en PF på akkurat 100 i PEakbook. Nå skulle jeg måle toppen. Gikk via toppen av Helleskaret og fant en sti som tok meg opp den bratte vestveggen til topps. Det var vindstille i sadelpunktet, men blåste friskt på toppen. Høydemålingene på toppen varierte noe. Målte PF til mellom 96 og 100 m. Har en teori om at vinden vil øke høyden målt med GPS (barometermåling). I så fall er PF under 100 m. Velger imidlertid å la PF forbli uforandret i PB. Her trengs det flere målinger, helst i stille vær.

Map    

Kvinnherad: Rindafjellet og Brandvikhorga

Date:
09.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

Stier: God sti langs Blådalsvatnet. Stien var enkelte steder sprengt ut i fjellet, trolig i forbindelse med oppdemmingen av vannet. Høyere oppe er det vardet over Blådalsegga og ned i sadel mot Rindafjellet. Veldig enkelt vardet som regel bestående av kun en (1) stein. Ellers var det enkelte tråkk jeg kunne følge. På avstand så Rindafjellet litt komplisert ut. Det var ikke så vanskelig allikevel. Litt klyving måtte til. Fikk tåke på toppen, null utsikt. Begynte å regne, Jaja. Det var heldigvis en kort regnbyge. Tåken lettet og jeg fikk litt utsikt på vei nedover. Brandvikhorga. Lett å komme opp her. Bratt ned fra toppen, veldig bratt. Fant en renne med gress og litt ur ned det bratteste stykket. Bra det var tørt!

Map