Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kvinnherad: Brattåsen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.7km

Ingen tilrettelagt parkering her. I enden av Verdens Ende (ja, veien heter det), stoppes du av en bom. På høyre siden er det to parkeringsplasser som ikke virker så veldig private. Tok en av dem. Det er helt sikkert god og merket sti helt til topps. Jeg klarte å miste denne og kjempet meg gjennom bushen et stykke før jeg fant den igjen. Utenom stien er det rikelig med kristorn og andre stikkende vekster som forsøker å rive klærne av deg. Toppen. Null utsikt her, men fin benk, da. På vei nedover oppdaget jeg at den merkete stien jeg fant igjen på vei oppover ikke var den samme som jeg mistet. Denne stien gikk rett vest og ned på en skogsvei som jeg fulgte tilbake til bilen. Det er med andre ord muligheter for en fin rundtur her så lenge en ikke mister stien.

Map    

Kvinnherad: Toftåsen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

Parkeringsplass skiltet fra hovedveien. Lett å finne framtid plassen. Skogsvei helt til topps. Toppen. Utsikt sørover. Sundnessåta ses midt i bildet.

Map    

Kvinnherad: Landåsen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.9km

Skiltet parkering fra hovedveien. Skogsvei nesten til topps. Kun 100 m med sti. Toppen. Utsikt mot en eller annen himmelretning. Ikke mye å se her altså.

Map    

Kvinnherad: Sundnessåta

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Parkering er skiltet fra hovedveien. Fra stistart. Sundnessåta i sikte. 10 minutter fra toppen dukket det opp et skilt som fortalte om to veier til topps. En kort og bratt og en lengre og mindre bratt. Dette bildet er fra den bratte. Selve stien var ikke så bratt, ingen klyving. Det var lagt ut kjetting på de mest utsatte stedene. Bildet fra toppen mot vest og Borgundøya.

Map    

Kvinnherad: Ravnakulten

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Planen for dagen var å besøke de 5 toppene på Halsnøy i synkende rekkefølge etter høyde. God parkering på P- plass. Skogsvei først, siden god umerket sti til topps. Mellom 140 moh og 250 moh ser det ut til at det finnes en snarvei merket med hvite plaststrimler. Lettest å få øye på under nedoverturen. Toppen. Utsikt nordover. Fjellet med den bratte østsiden er Hovlandsnuten på Tysnes.

Map    

Kvinnherad: Kaldestadåsen

Date:
28.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.6km

På vei gjennom skolen mot stistart. Dette viste seg å være den vanskeligste delen av turen mht navigering. Hold godt til høyre. Veldig god sti oppover her. Startet med gruslagt vei/sti, senere med steintrapper som her. Rikelig med skilt, ikke lett å gå feil her. Toppen, utsikt mot Husnes. Kvilehytte på toppen.

Map    

Kvinnherad: Bogsnesåsen

Date:
28.09.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Utsyn fra parkeringen mot toppen. Fulgte grusveien på bildet og tok av på sti ved en rasteplass. Toppen, lite utsikt. Fin sti opp her og ned var den også lett å følge.

Map    

Kvinnherad: Kråkenibba

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
18.3km

Parkering: Plass til 4 biler ved kirken. 50 m før kirken er det merket parkering for en 8-9 biler. Stier: T-merket sti til Gygrastolen, Sørtoppen. Været: Utrolig varmt! 20 grader ved start og 27 i mål. Svak bris på toppene, ikke en sky. På ca 400 m. Ute av skogen og ser mot Gygrastolen. Ca 900 m. Her dreier stien mot øst over en morenerygg og opp i horisonten. Utsikt mot Gygrastolen På ca 1250 m. Her har jeg forlatt stien for å spare noen høydemeter. Det var ikke så veldig lurt da terrenget her var noe kronglete. Ryggen opp mot Lægdekruna i bakgrunnen. Ryggen opp mot Lægdakruna. Et parti ser ganske bratt ut men lot seg lett forsere på noen fjellhyller. Lægdekruna. Endeløst blokkhav her oppe. Trodde en stund at dette var toppen, men neida. Endelig på toppen. Utsikt mot Folgefonna. Toppen. >>>

Map    

Kvam: Fuglafjellet

Date:
12.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.4km

Parkering: God plass ved Aktiven skitrekk på ca 410 m. Veien er her stengt med bom. Øvre Steinskvandalen en times gange på grusvei senere. Ruten videre går opp bak selene. Enkelte stier og tråkk her, men ikke noe sammenhengende sti. På ca 1050 m. Her begynner en sti og varder som leder en trygt til toppen. Utsikt mot Fotasperrnuten. Fuglafjellet, utsikt mot NØ og Skrott. Huleinngang ca 200 fra toppen. Her kan en gå 20 innover på flatt gulv. Bredden er under 1 m, høyden over 4 m. Et must for et besøk på toppen! Toppen av Gråurskardet. Øvre Steinskvanndalsvatnet der nede. På vei hit er det et bratt parti ved Gråurdsvatnet. Dette kan unngås ved å gå lenger syd. På kartet er denne ruten merket med en «sti».

Map    

Kvam: Geitafjellet rundt

Date:
07.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.5km

Parkering: Veien til Byrkjeseter er stengt med bom nede ved F7. Klar til å krysse Bjørnegjelet. Starten av stien er merket med «blinkete» trestammer slik som på bildet. Stien er tydelig og en vaier er montert nederst. Kjekt. Nede i Bjørnegjelet. Stien fortsetter opp til venstre. Oppe på kanten forsvinner stien og det blir trasking i myr og kratt et stykke. Norheimsdalen i sikte. Her kommer jeg inn på et stisystem som leder meg helt rundt Geitafjellet og ned til Byrkjeseter igjen. Kalderassen. Stadig på god og tydelig sti. Myklavatnet. Herfra er stien ikke så tydelig. Det er satt opp noen varder og en og annen rød T er synlig. Denne ruten var en gang tydelig T-merket. Andre enden av Myklavatnet. Stien går innom hytten midt i bildet. Fra den er det tydelig og velbrukt sti videre.

Map