Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kvam: Søndre Goddalseggen

Date:
10.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Grei rundtur om våren. Lite snø på vei opp, masse snø på vei ned. Grunnet enorme snømengder ble det sommertur i år. Byrkjeseter, en god km grusvei fra hovedveien. Veien er stengt med bom. Bak det røde selet går det god sti opp til Nipen med TV-mast. Zoom inn så ser du masten. Ved Skarbekken. Rett før stien krysser bekken, går det en vardet sti opp til høyre. Stien er ikke like tydelig hele veien, men vardene viser vei. På ca 800 m. Utsikt innover Steinskvanndalen. Iendefjell til venstre og Fotasperrnuten til høyre. Stien går bratt opp til høyre her. Litt klyving må til. På 900 m, rett vest av Botnanuten. Her ser en ryggen som skal følges til topps. Toppen i sikte på ca 1040 m. Har nesten ikke trakket i snø hittil. Vardene tok slutt på ca 1000 m, enkelte tråkk videre. Toppen. >>>

Map    

Kvinnherad: Bukkaknotten

Date:
04.07.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h

Bukkaknotten her jeg vært på før, nesten. Her er den turen: Kvinnherad: Ripelsåta På den turen var jeg ikke klar over at PF var større enn 100 m. Denne gangen skulle jeg opp på toppen, ikke bare rundt den. Ved stistart. Hadde jeg ikke visst at det gikk en merket sti opp her, ville jeg aldri funnet på å starte her. Kom i snakk med to innfødte på en gård her nede, og de mente at jeg kanskje ikke ville komme meg opp pga en bratt fonn som sperret stien. Tok med stegjern og isøks og var forberedt på det verste. PG-appen ville ikke starte i dag, så har ikke GPS spor etter turen. Ikke at det spiller noen rolle, det er bare en måte å komme seg opp her, og det er å følge stien og merkingen nøye, veldig nøye. Det viste seg ikke å være like lett. Merkingen begynner et stykke oppe i skogen, litt før slutten >>>

Map     1 comment

Kvam: Kjepsostølen

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.3km

Denne turen gikk jeg i fjor, men syntes det ble mye asfaltgåing på slutten. Det skulle reduseres denne gang. Turen i fjor: Kvam: Kjepsostølen Denne gangen gikk jeg motsatt vei. Parkerte ved Ålvik Skule. Her er jeg på vei ned fra Åsen på fin sti. En stige er løsning allerede her. Passert Kjepso. Stien videre er ikke like tydelig hele veien. Her må en se etter plaststrimler, avsagete greiner og tilrettelagte steiner. Ikke mist denne stien! Er nå kommet til den lengste stigen. Talte 72 trinn, noe som gir ca 20 meter med stige. Stigene er godt festet til fjellet. Bilde av gamlestigen i tre. Ikke bruk den, gå for aluminiumsvarianten. Endelig litt utsikt utover Hardangerfjorden. Kjepsostølen. Nesten ikke snø på vei opp her, men videre er det mye snø i sikte. Stien er merket med varder og blå merker. De fleste >>>

Map    

Granvin: Kvanndalstølen

Date:
16.11.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.4km

Parkering: God plass på fergekaien. Første del av turen går på grusvei, som her. Grusveien går etterhvert over til sti. Her har stien bestemt seg for å forlate dalen. Trappene går opp til Haugane på ca 270 m. Planen er å forlenge trappene videre neste år. Kvanndalstølen. Det snødde heftig her oppe. Isete partier var nå dekket av snø, og farten gikk kraftig ned. På vei nedover før det ble skikkelig bratt. Parti av trappene sett ovenfra. Er her på 270 m.

Map    

Tysnes: Vardefjellet

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Parkering lar seg gjøre her og der i nærheten av stistart. Fulgte delvis merket sti langs vannet til en gul turboks. Litt forbi denne var det bare å komme seg oppover. Toppen, Fant ingen sti opp her, men fulgte noen hjortetråkk her og der. Kom for langt til venstre og måtte krysse et dypt skar for å komme til topps. Nedover gikk det bedre. Overraskende vrient og rotete terreng.

Map    

Tysnes: Kleppevarden

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Parkering ved en liten trafostasjon. Stien starter rett etter passering av en steingard. Toppen. Utsikt mot vest. Utsikten noe forringet av noen vindmøller. Grei sti, merket med hvite plaststrimler i starten og noen røde piler på slutten.

Map    

Tysnes: Kongshaug

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Turen startet her. Planen var å følge en skogsvei til endes og så finne stien som sikkert gikk til toppen. Første delen funket fint, men noen sti fant jeg ikke. Jeg kom meg i alle fall greit opp gjennom lauvskogen. Toppen. Utsikt mot vest, den veien jeg kom opp. Terrenget her en åpent og lettgått. Trengte egentlig ikke noe sti. På vei ned skogsveien traff jeg noen innfødte som kunne bekrefte at det ikke var noen sti, nei.

Map    

Tysnes: Barmehovda

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.5km

Plass til 2-3 biler ved start av skogsvei. Skogsveien går helt opp til en telemast. Telemasten som ikke var høyeste punktet . Selve toppunktet er noe lenger øst. Jeg målte det 1 m høyere med GPS. På kartet er det 3 m høyere. Har rettet plassering og høyde i PB.

Map    

Tysnes: Hovda

Date:
27.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.5km

Stistart. Plass til en del biler på andre siden av veien. Her er det et minnesmerke over falne under krigen. Toppen. Utsikt mot nord. Stien opp her var tydelig, skiltet og delvis merket. Tilbaketuren gikk mye på skogsvei. En grei rundtur.

Map    

Voss: Åsknappen

Date:
20.10.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km

Parkering: Plass til endel biler ved E16. På vei oppover skogsveien. Ca 250 m fra toppen. Fant en sti etter at skogsveien tok slutt. Fulgte denne til ca 500m øst for toppen. Etter det var det enkelte dyretråkk jeg kunne følge. Toppen ligger inne i dette brakekrattet. Vandret litt rundt for å se om det var noen sti jeg kunne følge ned. Fant ingen. Utsikt mot øst.

Map