Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Odda: Storenuten

Date:
26.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.8km

Stier: 5 timer av turen gikk langs stien til Trolltunga. Meget bred og nedtråkket sti. Og en masse folk på tur. Forlot stien vest av Storenuten da det så ut som om det var greit å komme opp fra sørsiden. Det var det ikke. Siste 20 hm før topplatået var avsindig bratt og det var med nød og neppe jeg kom opp. Kan vanskelig anbefales. Veien ned var helt grei og er sikkert den letteste. Tiden langs stien til Trolltunga gikk med til masse hilsing og samtaler på engelsk. Parkering: 100 kr i avgift. Her må en være tidlig ute, kommer en for sent kan det være fullt.

Map    

Kvinnherad: Manen og Englafjell

Date:
20.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Stier: Skiltet og merket sti nesten helt til Manen. Merkingen gikk ikke helt til topps ! Fant ikke merkingen igjen før nede ved Svartavatnet. Før det var det endel prøv og feil i tildels bratt lende. Resten av turen gikk på merket sti, ned til skogsvei på ca 100 moh. Fulgte skogsveien et stykke til den begynte å stige kraftig. Var ikke i humør til denslags på det tidspunktet, og dro strake veien gjennom skogen, retning bilen. Skjønt, sti er vel neppe riktig ordbruk på de høyeste partiene av turen. Det var mer en merket løype gjennom steinurene. De siste 200 høydemetrene opp til Englafjell var en meget bratt steinrøys. Stiene på mitt "Turkart over Folgefonna Nasjonalpark" stemte ikke alltid med terrenget. Særlig rundt toppen av Manen er det lett å bli forvirret om en >>>

Map    

Jondal: Daurmålsnuten

Date:
06.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.2km

Stier: Merket sti fra Gangdal opp til Grønerimb. God sti videre til Gangdalstølen.(Skitnasætret på kartet). Tydelig sti til Urdavatnet. Videre var det enkelte sauetråkk opp til 860 m. Opp ryggen mot 1059 var det kun spredte tilløp til sti. Gikk i en trang og bratt dal opp til 1000m. Her var det en hylle bortetter og noen hadde her satt opp en håndfull varder som ledet meg opp på ryggen. Bratt men OK på tørt fjell. Fra toppen og ned til hovedveien var det masse stier, men de fleste gikk på tvers av min rute. Nedturen her kan ikke anbefales.

Map