Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Kvinnherad: Brattagrød

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.4km

Parkering: Veikryss på Landa. Plass til 4-5 biler her. Kan også kjøre lenger inn på grusveien og parkere der. Stier: Grusvei opp til ca 500 m. Privat vei, kjøring kun etter avtale med grunneier. T-merket sti opp til Vardafjell eller Skorafjellet som det også heter. Stien ble dårligere etterhvert, men merkingen var god. Mellom Vardafjell og Brattagrød ingen sti men enkelte dyretråkk. Fra Brattagrød ned til T-stien var det enkelte varder.

Map    

Ulvik: Rundt Solsævatnet

Date:
15.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.2km

Dette var planlagt som en tur til Skorafjellet. Satset på at tåken skulle lette etterhvert som jeg vant høyde. Så skjedde ikke. Ved Nedre Skor var det tjukk tåke og ingen bedring i sikte. Bestemte meg for å gi opp Skorafjellet. På kartet er det tegnet en sti fra Nedre Skor til Solsæ. Da blir det i alle fall en rundtur, tenkte jeg. Denne stien fant jeg ikke i terrenget. Ned fjellsiden var det bratt og glatt og skikkelig jungel. Veltete trær hjalp ikke på framdriften. Fulgte "stien" på kartet og kom meg omsider ned på et vis. Denne delen av turen kan ikke anbefales!

Map    

Jondal:Gråheivarden

Date:
09.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.3km

Parkering: Det går an å få bilen nærmere stistart enn jeg gjorde. Det er parkering ca 60 m forbi stistart ved enden av skogsveien. Stier: Stistart er skiltet til Daurmålsdalen. Merket sti opp til Demmevatnet. Stien er ikke like tydelig alle steder, men merkingen er god. Utlagt tau på ca 300 m og siste stykket opp fra Daurmålsdalen. Det øverste tauet kom virkelig godt med denne våte dagen. Videre mot toppen fant jeg ingen sti. Svabergene på 900-1000m er sikkert greie dersom de er tørre. Denne dagen var de ikke det. Sporet mitt her anbefales ikke når det er vått. Over 1000 m var det tjukk tåke, med enkelte klare øyeblikk. Fra ca 1100m gikk jeg stort sett på snø.

Map