Archive - Date

Archive - Activity

Archive - Geography

Collected lists

Etne: Rundt Hellaugvatnet

Date:
24.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.2km

Parkering: Plass til 6 biler ved stistart. Stier: Gikk på merket sti eller sti nesten hele turen, kanskje bare 5 % utenfor sti. Planen var å komme opp på Noreskårnuten. Det ble med forsøket. Kom ikke opp på siste platået før sadelen på første forsøk. Det var for bratt og for glatt. Det blåste kraftig, toppen var innhyllet i tåke og da det begynte å regne forsvant siste rest av motivasjon. La derfor om til rundtur. Lenger nede så jeg en vei opp noen hundre meter nord for mitt forsøk. Prøver der neste gang.

Map    

Voss: Volafjellet og Tvarafjellet

Date:
16.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.5km

Stier: Merket T-sti fra Dam Volavatnet til Volahytta. Ellers var det enkelte dyretråkk. Fra Volafjellet fulgte jeg en varderekke et stykke til den dreide mot nord. Går trolig i retning Volavatnet. Tvarafjellet: Denne toppen har en PF på akkurat 100 i PEakbook. Nå skulle jeg måle toppen. Gikk via toppen av Helleskaret og fant en sti som tok meg opp den bratte vestveggen til topps. Det var vindstille i sadelpunktet, men blåste friskt på toppen. Høydemålingene på toppen varierte noe. Målte PF til mellom 96 og 100 m. Har en teori om at vinden vil øke høyden målt med GPS (barometermåling). I så fall er PF under 100 m. Velger imidlertid å la PF forbli uforandret i PB. Her trengs det flere målinger, helst i stille vær.

Map    

Kvinnherad: Rindafjellet og Brandvikhorga

Date:
09.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

Stier: God sti langs Blådalsvatnet. Stien var enkelte steder sprengt ut i fjellet, trolig i forbindelse med oppdemmingen av vannet. Høyere oppe er det vardet over Blådalsegga og ned i sadel mot Rindafjellet. Veldig enkelt vardet som regel bestående av kun en (1) stein. Ellers var det enkelte tråkk jeg kunne følge. På avstand så Rindafjellet litt komplisert ut. Det var ikke så vanskelig allikevel. Litt klyving måtte til. Fikk tåke på toppen, null utsikt. Begynte å regne, Jaja. Det var heldigvis en kort regnbyge. Tåken lettet og jeg fikk litt utsikt på vei nedover. Brandvikhorga. Lett å komme opp her. Bratt ned fra toppen, veldig bratt. Fant en renne med gress og litt ur ned det bratteste stykket. Bra det var tørt!

Map    

Ulvik: Skorafjell 2. forsøk

Date:
04.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

1. forsøk gikk slik: Ulvik: Rundt Solsævatnet . Denne dagen var det også tåkete, men nå var jeg helt sikker på at den ville lette. Stier: God sti nesten opp til Øvre Skår, (Mistet stien). Videre enkelte tråkk, ingen sammenhengende sti. Siste 200 høydemetrene mot toppen gikk i tildels rotete og utfordrene terreng. Rene labyrinten. Fikk ikke lagret turen før nede ved hovedveien. Tidsbruk og km er basert på ankomst til bilen. Morgenstemning ved Solsævatnet. På 1200 m. Utsikt mot sør fra utsiktsvarden ca 100 m fra toppen. Hårteigen i det fjerne. Var innom alle 3 toppuktene over 1580 m. Dette bildet er fra det nordligste med utsikt mot de 2 andre. Målte det sydligste (med den store varden) til å være den høyeste med 1 meter. Fra syd til nord var tallene: 1283 - 1281 - 1282. Dette er omtrent dødt løp. Ikke godt >>>

Map     2 comments